Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / srdeční selhání
Autor Zpráva
Vikula
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 11:08
- Nahlásit

může mi někdo poradit,jak probíhá srdeční selhání u psa? Byla jsem v srpnu s mou desetiletou fenkou na rtg a tam snímek označili jako hrůzný,všechny orgány má zvětšené a už prý ji nemá cenu léčit.Až jí bude nejhůř,mám ji přijít uspat.Do včerejška byla dobrá,večer ale působila jako omámená a teď pořád spí.Sem tam si dá trochu granulí a zase odvrávorá do pelíšku.Jinak normálně čůrá,průjem nemá.

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 11:35
- Nahlásit

Vikula
Cinkni vetovi, vím, že je to těžký, ale zavolej mu. tady nikdo takhle na dálku nemůže poradit.

Držím palce!

11111
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 11:56
- Nahlásit

srdeční záchvat měl náš pes.
doslova se zkácel v běhu na zem, chvíli sebou házel, v hubě mel bílou pěnu.

Pokud fenka od včerejška spí, nemá chut k jídlu, tak bych se poradila s vetem. ale pokud nemá bolesti, tak bych ji nechala usnout doma. Je to těžké takto přes net.
Držím palce.

Vikula
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 12:16
- Nahlásit

Nechci to zakřiknout,teď se po dlouhém spánku probrala a vypadá o něco líp,krok se jí srovnal,měla celkem chuť k jídlu.V noci jí bývá vždycky o něco hůř,tak uvidím,jak na tom bude dneska.Bojím se,že ji nedokážu včas uspat a utrápím ji.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 12:19
- Nahlásit

U mé fenky bylo srdeční selhávání postupné, projevovalo se zadržováním vody a únavností, především. Vzhledem k tomu že to byla polymorbidní fenka tam bylo ještě tisíc dalších příznaků které mohly patřit kterékoli její nemoci-pomalu chodila, chlupy neměla, průjmovala...

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 12:21 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Vikula

Teď mě to napadlo, nevím, proč jsem to nenapsala rovnou. Takhle se choval můj pesan, když měl mrtvičku. Mohla ji mít , k tomu vetovi s ní určitě jeď, prohlídne jí a dá něco, co jí pomůže se z toho dostat.

Najít ten správnej moment je někdy těžký. Mám to za sebou taky, důležitý je,jestli má radost ze života a nemá bolesti. Držím ty palce.

11111
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 12:40
- Nahlásit

ono je srdečních selhání vícero druhů - jestli se nepletu.
Najít ten správný okamžik je těžké.
Pesani s nemocným srdíčkem jsou hodně často unavení a bez náaldy, těžko se jim dýchá.
ALe pokud píšeš, že má nemocné i ostatní orgány, tak to může být cokoliv.

Vikula
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 13:19
- Nahlásit

PetraK
Nad tou mrtvičkou jsem včera taky uvažovala,jak se to později projevuje? Její radost ze života je jenom myšlenka na žrádlo a chuť k jídlu má naštěstí pořád.Jinak působí odjakživa unaveně.Já teď celé dny sleduju,jestli se tváří dostatečně šťastně,jaké má hovínka,jak často pije a čůrá a každá odchylka mě dost rozhodí.

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 13:24
- Nahlásit

Vikula
Nad tou mrtvičkou jsem včera taky uvažovala,jak se to později projevuje

My jsme přišli z práce, Murphík byl počůranej a tak jako mimo a motal se, měl tendence chodit jakoby do kruhu. Už si to přesně nepamatuju pořádně , je to tak deset let zpátky a hlavně já v takových chvílích maximalisticky panikařím, tak si to přesně nepamatuju. Fakt skoč za tím vetem, pokud by to byla mrtvička, něco jí lupne, co jí pomůže se z toho dostat. Pokud to byla - může třeba přestat slyšet nebo tak. Počítej s tím.

Já teď celé dny sleduju,jestli se tváří dostatečně šťastně,jaké má hovínka,jak často pije a čůrá a každá odchylka mě dost rozhodí.

vím jak Ti je, ten pocit, že ty máš rozhodnout... držte se obě. Chtěj po vetovi aby řekl, jestli má bolesti nebo ne.

Vikula
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 16:14
- Nahlásit

Díky všem za rady, tak je to páteř, co ji trápí.Běžné léky na bolest kvůli játrům a ledvinám nemůže, tak se teď pustím do hledání nějakého šetrnějšího prostředku.

jeje
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 16:49 - Změnil/a: jeje
- Nahlásit

Vikula

medzi najucinnejsie opatrenia na "páteř" s vylucenim medikamentov patri popri obmedzeni pohybu a zabezpeceni tepla (teda vylucenie moznosti podchladenia), impulzna magnetoterapia alebo ak je dostupna akupunktura. Magnetoterapia je ale kontraindikovana v pripade onkologickych problemov.

Samozrejme ak nie je potrebny nejaky (invazivny) zasah v pripade statickej kompresie miechy.

Vikula
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2008 22:42
- Nahlásit

Akupunkturu bych i vyzkoušela,ale nenašla jsem veta,který by ji provozoval,neznáte někoho? Nejlépe moravskoslezský kraj.

Vikula
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2008 17:05
- Nahlásit

Tak máme za sebou další probděnou noc.Zase vypadala omámeně,teď prospává celou neděli,jenom je tu menší změna,které jsem si předtím nevšimla-bolí ji oči.Proto působí omámeně,má je přivřené,oproti minule jí z nich teče.Hledala jsem podle příznaků a vypadá to na glaukomový záchvat.Doufám,že se dá léčit jako u lidí rozkapáváním,operace by se v jejím případě rovnala rozsudku smrti.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání