Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / kosti a střevní potíže
Autor Zpráva
venda
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2008 11:58
- Nahlásit

zajásala jsem, když jsem dostala v masně zadarmo pytel kuřecích kostí - dělali stehenní řízky a kosti ze stehen rozdávali, tak jsem z nich Hekle uvařila vývar, schovala klouby a kosti vyhodila do koše

za chvíli přijdu do kuchyně právě ve chvíli, kdy si Hekla nenápadně vytahuje kostičku, tak jsem na ní houkla, ona kost vyplivla, ale páníček, který v kuchyni seděl s kamarády, se podivil, nevěděl, kde Hekla ty kosti bere a myslel, že jsem jí je dala, takže už jich v sobě takových 5 měla

no nic, dala jsem jí normálně nažrat, v sobotu jsme vyrazili na vodu a pes měl od rána průjem, pak už začala i zvracet, celý den žrala trávu, měla průjem, zvracela a bylo vidět, že jí je špatně, žrát nic nechtěla a vodu zase vyzvracela, v noci odmítla spát ve stanu a spala venku, i když byla hrozná zima

v neděli ráno už měl průjem čokoládovou barvu, pak to byla rovnou krev, to už mě vyděsilo, zbalili jsme, vykašlali se na vodu a jeli do Prahy na pohotovost, mezitím opět zvracení a krvavý průjem, apatie, no vypadala fakt hrozně a bylo znát, že je jí hodně špatně

naštěstí se na rentgenu ukázalo, že kosti už jsou pryč, jenom jak jich sežrala najednou hromadu, bez masa a tuku, tak jí to zašpuntovalo střeva, cestou je to poškrábalo a podráždilo, ale kosti vyšly při tom průjmu, takže má antibiotika a léky proti zvracení, vodu dostává po lžících, protože velké množství by vyzvracela

chtěla jsem udělat psovi radost a nakonec jsem zažila dost hrozný víkend kdy jsem už viděla děravá střeva, operace a nedejbože ještě něco horšího

ilustrační foto: Hekla mimo nebezpečí

Dines
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2008 12:01
- Nahlásit

venda
Ty kosti byly vařený?
A otázka do davu - udělalo by to to samý kdyby byly syrový?

Z mýho psa teda kosti tepelně opracovaná vycházejí zásadně horem, a syrový spodem - ale je jen občasný poživatel

venda
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2008 12:05
- Nahlásit

Dines
byly vařený, udělala jsem vývar a kosti vyhodila

jinak ona kosti dostává, ale většinou v kombinaci s masem (kuřecí krky, kuřecí křídla), dřív jsem jí třeba dala kostičku z kotlety, i syrovou i grilovanou a vždycky vyzvracela kousky kostí, nikdy nebyl problém, když jí to nesedlo, tak to vyvrhla, ale už jí to nedávám, protože proč to má pak zvracet, že...

sarax
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2008 12:07
- Nahlásit

venda
byly vařený
mno teda vařený kuřecí se nedoporučujou ne???
my teda co dáme syrový to se vstřebá bez potíží..

mac1
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2008 12:09
- Nahlásit

kdyby jí to zašpuntovalo střeva, tak by to asi takhle samo , s průjmem nevyšlo.

Walda
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2008 12:15 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

Dines

kosti tepelně opracovaná vycházejí zásadně horem, a syrový spodem

Tepelně opracované kosti bych nikdy chlupáčovi nedal. Syrové kosti by neměly být problémem, ale chce to na nich nechat trochu masa a tuku, aby se pes nezabetonoval a nebo to jeho tělo nemuselo řešit průjmem.

Náš vet tvrdí, že perforaci psích střev kostí ještě neviděl, ale zabetonovaných psů kostma už pár jo. Navíc pak prý s tímhle problémem přicházejí až v hodinu dvanáctou nebo po ní.

A mírné zvracení po požití kostí bych moc neřešil, stejně jako žraní trávy. Podle mě je docela normální, že co jde trávit pes stráví a případný zbytek vyvrhne. Je až obdivuhodné, jak to dokážou oddělit a vyblít jen to, co potřebujou.

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2008 12:23
- Nahlásit

venda
no vařený kosti a zvlášť kuřecí jsou svinstvo , jenže to trupce psí asi jaksi člověk nevysvětlí. Jedině příště v přítomnosti vařených kostí zatr.hlídat. Jinak kosti v rozumný míře a vždy s masem. A ty kosti taky jak který. Hlavně že je psová v pořádku už.

venda
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2008 12:52
- Nahlásit

Walda
Tepelně opracované kosti bych nikdy chlupáčovi nedal. Syrové kosti by neměly být problémem
no vidíš, a ona třeba vepřové zvracela jak vařený, tak syrový

Náš vet tvrdí, že perforaci psích střev kostí ještě neviděl, ale zabetonovaných psů kostma už pár jo. Navíc pak prý s tímhle problémem přicházejí až v hodinu dvanáctou nebo po ní.
to s ním naprosto souhlasim, a i si dovedu představit, že to lidi neřeší, zvlášť když nemají psy doma, to si třeba ani nevšimnou, že pes zvrací, a to, že má průjem, to lidi většinou moc neřeší...

ovšem on v podstatě ten průjem (i když krvavej) byl dobré znamení, bylo vidět, že střeva jsou průchodná (což si každej neuvědomí, mě děsilo, jak ze psa teče krev)

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání