| Autor |
Zpráva |
Barus
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 11:52 - Změnil/a: Barus
- Nahlásit
Tak máme nemocnou feňulku. Od včera nežere, nepije, apatická, jen leží v pelíšku, ani se nehne. U veta jsme byli včera, ten to nejdřív diagnostikoval jako falešku, páč má zvětšený cecíky a 3 tejdny po prvním hárání. Teplota zvýšená nebyla, nezvracela, průjem taky ne, bobíky standartní. A večer se jí z hodiny na hodinu udělaly po celým těle takový bulky, tak jsem volala vetovi, on říkal, že to bude asi alergie a ať přijdem ráno. Bulek čím dál víc, vodu jsem jí dávala stříkačkou rovnou do tlamičky. Dnes už měla zvýšenou teplotu, vet jí píchnul ATB a něco proti alergii. Ale já si nejsem vědoma, že by sežrala něco, po čem by alergii mohla mít, včela ani vosa jí neštípla, včera byla jen u veterináře, jinak celej den v pelíšku. Krmím BARFem a před týdnem jsme začali krmit masem z Vetamixu. A hlavně kdyby to byla alergie, tak normálně funguje a papá. Ale ona trpí naprostým nechutenstvím. Máte s takovým průběhem nemoci a hlavně těma bulkama po celým těle někdo zkušenost? Nevíte, co by to mohlo být??
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 11:56
- Nahlásit
Barus
Nam se takhle osypal pes po odcerveni Pratelem.
|
Barus
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 12:04 - Změnil/a: Barus
- Nahlásit
Já právě ani neodčervovala, žádnej spot nedávala, nekoupala, prostě nic... Kdyby to byla typická alergie, tak by měla žrát nebo aspoň pít, ona je naprosto apatická, jen leží a spí.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 12:17
- Nahlásit
Barus
A večer se jí z hodiny na hodinu udělaly po celým těle takový bulky, tak jsem volala vetovi, on říkal, že to bude asi alergie a ať přijdem ráno.
Hele jako nic proti tvýmu vetovi, ale ten pes, pokud mu začnou skákat bulky po těle, může dostat anyfylaktický šok a velice rychle zemřít.
Vím to, mám alergika a přesně takhle se to projevuje... A tohle bylo první, co mi vetka říkala. Že mu může klesnout tlak bo co a zkolabuje. Tže čekat do rána je fakt na palici...
Jinak my jsme měli poslední alergickou reakci taky "z ničeho" a vetka říkala, že to může být kontaktní alergie na nějakou trávu, bo pyl nebo cokoliv.
Jako první pomoc při alergické reakci máme doporučenej Prednison - 1mg na 1kg váhy psa a mokrý studený obklady na tělo. Zpravidla to zabere fakt rychle.
|
Barus
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 12:32
- Nahlásit
A za jak dlouho se to projevilo? feňule včera nebyla vůbec venku, vyskákalo jí to mezi 20-22h. Na alergii dostala injekci, ale právě mi dělá starost to nechutenství a celková naprostá apatie, ale zase nevím, jak by to měl vet zaléčit jinak no...
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 12:35
- Nahlásit
Barus
No hele mě prostě odrazuje to, že ti řekl, že máte přijít ráno... Podle mě je to fakt blbec...
A nechutenství nevím, no. My s tím problémy nemíváme. Ae zase bůh ví, co do ní narval, když má tak skvělý rady...
Možná zním trochu naštvaně, ale taky jsem. Zažila jsem pár alergických reakcí a je to fakt nebezpečný.
|
Barus
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 13:35
- Nahlásit
Tak se mi zdá, že jí ty bulky začínají trochu splaskávat, tak snad to nezakřiknu. Ale pořád spinká. Měla si pesana taky apatickýho při tý alergii? Pořád mi to nejde do hlavy. Já vím, že to může být nějaký nepatrný podnět, který jsem přehlídla, ale že by to vyvolalo takovou reakci ? Mám právě STB, takže to bude asi to, co měl Tvůj pesan, ale asi horší průběh no. Právě, že s nechutenstvím jsme taky nikdy neměli problém. Ani když jednou zvracela, průjmovala a měla horečky, ale stejnak trochu papkala a její stav se po injekcích tenkrát rychle zlepšil...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 13:37
- Nahlásit
Barus
pokud dostala antihistaminika, tak může být unavená a ospalá....některé prostě utlumují- vím to, brala jsem taky...... (
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 13:58
- Nahlásit
Barus
Ke komu chodíš?
|
Barus
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 14:15 - Změnil/a: Barus
- Nahlásit
Jenže tenhle stav nemá po injekci, ale už druhej den. Taky občas beru prášky na alergii. Ale pořád mi prostě přijde, že to není klasická alergie.
Dines
K Lapáčkovi.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 18:52
- Nahlásit
Barus
Tak snad bude pejsa v pohodě - tady v Budějkách je lepší snad už jen Fiala (ale mám to jen z doslechu)
A bacha na to Lapáček ti řekne všechno na co se zeptáš- na to na co ne, dle "nálady"
|
Barus
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 23:56
- Nahlásit
Jako na přístup si stěžovat nemůžu, lepší vet v ČB není, ale co říkala bullvnouzi mě trochu znepokojilo. Jinak Lapáček se u Fialy učil, takže proč asi . Stav feňule se zlepšil, něco spapkala, pije, už si i trochu hraje, jen ty bulky pořád ne a ne úplně splasknout. Zítra jdeme zas na injekci. Takže to asi byla alergie, jen mi pořád vrtá hlavou a nemůžu přijít na to, co to způsobilo. Ráda bych se tomu alergenu vyhla, ale když netuším co to bylo. Začalo to v pondělí ráno, takže něco v neděli. V žádný dlouhý trávě neběhala, jen na anglickým trávníku u rodičů , nic by sežrat taky neměla.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 06:21
- Nahlásit
Barus
Na angl. trávníku může být tisíc věcí-proti mechu, hnojivo, nějaký selektivní herbicid, patlaniny na slimáky...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 06:53
- Nahlásit
Barus
Já mám na Lapáčka názor - no - řekněme neutrální
Jednoho a toho samýho psa mi zmršil, a o pár měsíců později i zachránil
|
Dana a Day
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 10:24
- Nahlásit
Barus
Nebyl ten trávník u rodičů čerstvě posekaný? (tím "čerstvě" myslím i dva dny před vaší návštěvou).
Já když posekám trávník, nemůžu na něj čubu pustit tak 2dny, protože jak na něj lehne, hned má červený břicho.
Takže ležet na posekaném může, ale jen na dece...
|
Barus
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:43
- Nahlásit
Já to myslela nadneseně "anglickej trávník", jako že to není 2 metrová houština , sekanej nebyl nejmíň tejden. Takovou tu vyrážku z mokrý dlouhý trávy měla, když byla štěndo a měla holejší bříško, ale nějak jí to neomezovalo, byla v pohodě. Teď měla takový bulky po celým těle. Ale už je OK, papká, hrajeme si, tak snad se to nebude opakovat a když jo, můžu jí dát třeba Zyrtec, aby se to tak nerozjelo??
|
Barus
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:46 - Změnil/a: Barus
- Nahlásit
Dines
Tak jasně, že není bezchybnej, jen je to obecnej názor a když většina má zkušenosti kladný a jentak se to o něm říkat nebude že jo. Já nevím, koho jinýho v ČB hledat. Ale s tou alergií si to u mě taky trochu zhoršil...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 15:25
- Nahlásit
Barus
V budějicích fakt jen Lapáček a Fiala.... a možná co se kloubů týče, bych sázela na veterinu u útulku
|
kachník
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 13:37
- Nahlásit
a jak jsou ty boule velký? a kde jsou na jekjch místech? Na alergii to vypadá ale takhle na dálku .... a škrábe si to - alergie jako taková většinou svědí ( ne anafylaxe !!) zkus vysledovat z čeho to mohlo být jeslti se to třeba bude opakovat tak shodný věci co tomu předcházely a tak Je velmi těžké zjistit, jaký alergen to je - může jich být tisíce, krmivo( dávalas před týdnem jiné krmivo!!), pyly, roztoči atd. Je cesta ale velice komlikovaná a složitá a zahrnuje hypoalergenní dietu, a pak případné testy ( kožní alergický test, stanovení protilátek atd.) Je to i dost drahý takže doufám že to byla jen epizodka a nebude se to znova opakovat a fenka se uzdraví.
|
Barus
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 13:59 - Změnil/a: Barus
- Nahlásit
Bulky tak do velikosti dvacetikoruny někde i větší po celým těle, nejvíc na zádech u ocásku, na hlavě, míň na bocích. Byla apatická, nežrala, nepila, jen ležela v pelechu, kdybych jí nevytáhla na venčení, tak by se z něj ani nehnula. Při klasické alergii by prý pejsci měli normálně žrát. Opravdu netuším z čeho, potravní alergie asi ne, krmím masem, krmím ho pořád a ta alergie se zatím neopakovala. Jedině, že by něco nepozorovaně zblajzla venku. Trávník posekaný nebyl, vosa ani včela jí neštípla. A projevilo se to až večer a od rána byla apatická. Nedávám ani nic proti klíšťatům a blechám, jen pangamin a zatím to funguje, takže ani žádná chemie na kůži. Zatím se to neopakovalo, tak uvidíme. Kdyby jo, tak jí nechám udělat rozbor krve a testy na alergii, jenže i pokud se zjistí, že je třeba alergická na určitý druh pylu nebo roztoče, tak se tomu asi těžko vyhneme . Jo a ty bulky jí nesvědily, ani si jich nevšimla, vůbec se nedrbala. jen byla úplně bez nálady, chuti k jídlu a ani nepila. Tak snad se to opakovat nebude...
|
kachník
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 14:37
- Nahlásit
moc ti to přeju ať už se to neobjeví Kdyby ano tak bych určitě šla do té diagnostiky a zjistila co to je alergenům se dá jen těžko vyhnout pokud jsou to pyly a tak existuje jedna metoda a to desenzibilizace ( to se psům píchají alergeny v sestupné koncentraci aby si imunitní systém na to zvyknul) ale to zatím není pro vás vůbec aktuální tak držím palce
Jo ta alergie na krmivo ( asi to nebude váš případ, ale může vzniknout kdykoli, i když před tím to krmivo nic nedělalo, nelze to vyloučit, maso je jeden z hlavních alergenů při alergii na krmivo- ty projevy jsou ale trochu odlišné)
|