| Autor |
Zpráva |
corgi
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 10:45
- Nahlásit
Už se to tu několikrát řešilo, zajímaly by mě další zkušenosti. Můj pětiměsíční WCP má něco, co vypadá jako milimetrový podkus. Řezáky už jsou přezubené, dolní jsou milimetr za horními. Kontrolor vrhu mu v 6 týdnech napsal skus volný nůžkový. Je nějaká šance, že se skus dotáhne? Je pravda, že pomůže časté žvýkání, nebo se zbytečně snažím (vepřová ouška, kosti z buvolí kůže, prasečí oháňky, občas velmi tvrdý chleba, spousta hraček)?
|
Koko
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 13:26
- Nahlásit
corgi
Neboj, to opravdu není podkus, ale zatím volné nůžky. Pokud je to 1mm, tak to by se mělo krásně dotáhnout. Žvýkání obecně podporuje správný vývoj zubů a čelistí.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 13:35
- Nahlásit
corgi
Taky si myslim, ze se to muze v pohode dorovnat. Stene dorusta, co jsou na 5 mesicich volnejsi nuzky muze byt na roce vzorovy skus. A porad lepsi volnejsi nuzky, nez predkus, ten se srovna jen tezko.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 15:13
- Nahlásit
Diky za nazory. Pejsek je jinak typove super, proto by byla skoda, kdyby nebyl chovny jen kvuli zubum. Zbytecne se s nim nepretahujeme, neustale zuby hlidame - dalo by se rict, ze vlastnim zubum zdaleka nevenuju takovou pozornost, jako tem jeho
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 15:20
- Nahlásit
corgi
Ale tak zrovna to pretahovani - tez uz jsem uz neco podobnyho zaslechla. A nevim, prijde mi to jako nesmysl.
Proste co se ma stati, stane se, diky genetice. Rozumnym pretahovanim se se psem o vhodne hracky (hadyrky, mekke pesicky) rozhodne neublizis, ja to tak delam leta. Proste to neprehanet s tou peci a hlidanim chrupu, chapu, ze je to pro vas dulezite, ale kdyby to nevyslo, psika snad nebudete mit o to min radi, ne?
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 15:46
- Nahlásit
corgi
co je presne podkus?
moje stene ho asi taky ma nebo co........asi tak 1 mm az 2
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 16:02
- Nahlásit
Mar
http://www.vetcentrum.cz/stodulky/lekar/672/vady-c hrupu-u-psu
Tu mas obrazky. U mlecneho chrupu, pokud neni spodni celist zkracena extremne treba o centak, bych se nestresila.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 16:04 - Změnil/a: Mar
- Nahlásit
Fifi
ne,nestresuju, to vubec - jenom sem si to tady tak procitala, pak koukla do huby a videla zejo
jo, podle fotek mame trosicku podkus no....ale pri kontrole vrhu v tech 6 tejdnech tehda ho teda nemela, no se uvidi, jak a co naroste no
.... ikdyz...mozna ani podkus nema........no ja se v tom nevyznam no
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 16:14
- Nahlásit
Mar
Ja koukam stenetum do huby minimalne, kdyz rostou. Radsi. Neb tam stejnak nic nevykoukam, nez prohodi tesaky.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 16:15
- Nahlásit
Fifi
no ja zase nevim, jak to ma vypadat tze tak koukla sem prvne tedka prdtim sem to snad nikdy nevidela
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 16:38
- Nahlásit
Fifi
To vazne nehrozi, ze bychom meli pejska kvuli nejake te "vade na krase" min radsi. Spis uz dopredu myslim na to, jak krasna stenatka by ten muj dablik mohl jednou mit. To je asi jedina moje motivace k uchovneni S tim sledovanim obsahu tlamy - beru to jako takovy vystavni vycvik. Rozhodne se muze casem nejen na vystavach hodit, kdyz si pejsek v klidu necha prozkoumat zoubky a nema z toho zbytecne stres.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 16:47
- Nahlásit
corgi
S tim sledovanim obsahu tlamy - beru to jako takovy vystavni vycvik. Rozhodne se muze casem nejen na vystavach hodit, kdyz si pejsek v klidu necha prozkoumat zoubky a nema z toho zbytecne stres.
Ale ja vim, take stenatkum do huby obcas kouknu, ale fakt minimalne. Jak se nauci povel ZUBY, kdy se jim stoura v hube i cizi clovek, nezkoumam, jen prilezitostne mrknu/neme. Jen to od tebe vyznelo tak, ze psikovi koukas na zubiska az moc casto, coz jednak stresuje tebe a mohlo by i toho psika.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 17:17 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
Fifi
Myslim, ze moje frekvence koukani na zuby je jeste v ramci normalniho chovani Rozhodne se zbytecne nestresuju a muj pes se, dikybohu, jen tak necim vystresovat taky nenecha. Jen musime na tom povelu ZUBY jeste zapracovat. Zatim se to jeste obcas zvrhne ve steneci okousavani ruky, coz by rozhodci nepotesilo, ale u tak mladeho psika je to myslim v pohode.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 17:21
- Nahlásit
corgi
Zatim se to jeste obcas zvrhne ve steneci okousavani ruky
Tak bud v klidu, ja mam steneci projevy lasky ohlodavanim koncetin i na 7 mesicich, dneska jen dva zaseky.
A lisky mrnavy se mi tuze libi, tak drzim palce, skus bude urcite v poradku
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 18:25
- Nahlásit
corgi
Spíš by bylo divné, kdyby mu skus z 6ti týdnů vydržel po celou dobu růstu. Každá čelist roste nezávisle na té druhé. Až při ukončení růstu se dotahují do konečné polohy. A s nimi i skus.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 18:26
- Nahlásit
Jo a ovllivnit to ničím nelze, je to genetika.
|