| Autor |
Zpráva |
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 12:49
- Nahlásit
Neviděli jste někdy něco podobnýho? Co to může být nebo z čeho nebo tak?
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 12:58
- Nahlásit
Nemám tucha
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 12:59
- Nahlásit
reneeska
Jako asi ho to nesvědí, není to krvavý, nejsou tam strupy... Jen takový kolo prostě.
A asi to nepůjde mazat, ptž si tam dosáhne jazykem. Skvělý fakt...
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 13:00
- Nahlásit
a jak rychle se to udělalo?
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 13:02
- Nahlásit
reneeska
Newim.
Já si toho všimla až včera ráno a bylo to už takový. Blbý je, že on je černej a jako toho si moc nevšimneš. Tak ani newim, jak dlouho to měl třá. Ae zase muckám ho furt, tak bych si snad všimla...
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 13:04
- Nahlásit
tak snad to odleze
|
Veronique01
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 13:05
- Nahlásit
bullvnouzi
Ahoj.
Našemu ovčákovi se taková boule udělala, po ušktnutí zmije.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 13:09
- Nahlásit
bullvnouzi
Neuštkla ho Mamba?
Hele fakt netušim - trochu podobně vypadal na mym psovi otlak na pacce...
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 13:10
- Nahlásit
Veronique01
Ježiší, no nestraš.
Ae tak to by mělo ještě nějaký další příznaky jako otrava a lítačky po veterinářích, ni?
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 13:12
- Nahlásit
Dines
Ty seš blbá.
Kujwa že by usnul na hračce nebo tak něco?
|
Veronique01
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 13:20
- Nahlásit
bullvnouzi
Právě že ne, pouze boule na tlamě, vedle nosní houby. A pes trochu polehával, více pil. Ale normálně jedl, byl veselý... Ale jelikož máme na zahradě zmijí habaděj, napadlo mě to a jeli jsme k vetovi. Vet nabral krev, laborantka udělala nějaké testy a vet konstatoval, že to bylo zmijí ušktnutí. Ale jelikož měl v těle "málo" jedu, další příznaky jed nevyvolal.
PS: To bylo někdy před 4mi lety, od té doby schytal blbec kousanců od zmijí víc než dost, vyloženě je vyhledává a překusuje...
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 13:24
- Nahlásit
Veronique01
Ahaaaa. Že by ho třá bodla pidi zmije bo zmije, která před chvílí bodla něco jinýho? No toto.
A co jste s tím dělali? Mazali jste to něčím nebo tak?
|
Veronique01
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 13:29
- Nahlásit
Ano, to říkal i vet, že ho kousla zmije buď ještě nedorostlá, nebo která slovila nějakou myš a jed v podstatě na ní spotřebovala a ta dávka, co dostal potom náš ovčák, byla malá.
Žádný protijed nedostal, protože se s tím jedem tělo už v podstatě vypořádalo samo, jen jsme dostali chladivý gel na ten čumák, aby ho to nesvědilo a neseškrabal si to. Boule se vstřebala během 2-3 dnů.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 13:41
- Nahlásit
bullvnouzi
hele, todle stejny se dela Berrymu po stipanci od komara a tak - na
hube nejsou chlupy, je tam tenka kuze, tak to vyleze vic ---- bych byla f klidu a zacla bych plasit az by to za par dni nezmizelo....ale muze to bejt klido od vcely, vosy a tak, ale to by mu natek celej cumak - inak my fakt todle mivame od komaru ...
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 13:45
- Nahlásit
Veronique01 a Mar
No já to asi nechám tak zatím. Letět s tím k vetovi o víkendu a platit ještě pohotovostní přirážku fakt nebudu.
Uvidim, no. Trochu se to jakoby sloupalo, jsem si všimla. Ale moc nadšeně se netvářil, když jsem to zkoušela. Jinak ho to nesvědí a ani se třá víc neolizuje. Tak newim. Nechám to tak a budu pozorovat.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 13:52
- Nahlásit
bullvnouzi
jj,ja bych udelala presne to samy
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 13:55
- Nahlásit
bullvnouzi
Upřímnou soustrast za pohotovostní příplatek o víkendu
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 13:58
- Nahlásit
Dines
Nj, jako von by nebyl. Kdyby naše vetka nebyla na dovolené, že. A jako vím, že u tutoho veta bude ve skoro stejně tak dobrých rukou jako u naší vetky. A ještě bych mohla jet k Mambinýmu vetoi. Jenže ten dělá o vejku normálně a jsou tam děsný fronty.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 14:30
- Nahlásit
bullvnouzi
Na tohle fakt neumře, to počká i do pondělka. Nepíchnul se o něco? Nemá to nějakej povlak či co?
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 14:38
- Nahlásit
Smečka
No je to jakoby sloupnutý, no. Ta kůže. Vypadá to jako něco mezi mozolem a popáleninou nebo puchýřem nebo tak něco.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 14:50
- Nahlásit
bullvnouzi
A nestrkal čumák kam neměl? Tyhle kožní věci se těžko odhadují. Ale zajímalo by mě, co to je, až to vet objasní.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 14:54
- Nahlásit
Smečka
Hej vážně vůbec netuším. A vhledem k tomu, že je skoro pořád se mnou, tak ani nemá možnost si nějak ublížit, aniž bych to viděla nebo tak něco. Uvidim, jak to bude vypadat v pondělí a kdyžtak zajdem k veterináři a dám vědět. Je to oslí hlava, co s ním už.
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 15:03 - Změnil/a: Radecha
- Nahlásit
bullvnouzi
Neviděli jste někdy něco podobnýho? Co to může být nebo z čeho nebo tak?
Pár takovejch boláčků co sem viděla samy zmizely, jeden z posledních (na nose kočky) byl maligní melanom ...(prorostl do dutiny nosní a kočka se uspávala...) Pokud by se to samo nelepšilo, doporučuju nechat pro jistotu vyšetřit, aspoň z toho udělat cytologii.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 15:19
- Nahlásit
Radecha
He? Nestraš.
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 15:23
- Nahlásit
bullvnouzi
Nestrašim, podle fotky se nedá vůbec nic říct (resp. minimálně bez té cytolky), spíš jenom pro informaci, že ne každej pupínek musí bejt prkotinka. Snad zmizí tak rychle, jak se udělal...
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 15:30
- Nahlásit
Radecha
No asi v pondělí navštívíme pana doktora. Mám po výplatě, tak ju tam zase můžu celou nechat...
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 16:37
- Nahlásit
bullvnouzi
hodně podobně vypadal bolák, kterej se kdysi udělal na čumáku mýmu pejsovi - s tím promáčklým středem, byl to furunkl . Nevím, jestli se jednalo o zarostlý fous nebo co. Zkusila jsem ho s kapesníkem zmáčknout a ven vytekl hnis, vydesinfikovala jsem ranku a byl klid...
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 18:29
- Nahlásit
bullvnouzi
Snad bude ok.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 21:54
- Nahlásit
bullvnouzi
Já mám dojem, že něco podobnýho měl letos náš Cir (NO). Natírali jsme mu to tea tree olejem a nezhoršovalo se to, pak jsme na to ale zapomněli a začalo se to zvětšovat. Vet dělal stěr, nic nenašel , dal mu na to antibiotickou mastičku s tím, že by se to tím mělo vyřešit. Flek zmizel do týdne, ale jednou se pak ještě objevil.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 22:00
- Nahlásit
Samý lepší zprávy... No nic, vidím to v pondělí na veterináře...
|