| Autor |
Zpráva |
Veja
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 11:43
- Nahlásit
Mám doma 3 měsíce staré štěně Rhodéského ridgebacka a začíná se mu křivit levé ucho. Zdravé ucho přiléhá těsně k hlavě, ale to druhé je pořád jakoby přeložené a samo o sobě se nenarovná. Byli jsme u veterináře a ten nám řekl, že je to možná tím, jak mu teď všechno rychle roste a že vždycky, když uvidíme, že je to ucho přeložené, tak ho máme upravit do žádoucí polohy a snad se to upraví samo. Máte s tímto někdo zkušenosti?
Vím že jsem tento problém popsala dost krkolomně, ale doufám, že mě pochopíte.
Předem díky za odpovědi.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 11:47
- Nahlásit
Veja
Jak se křiví? Jakože se skládá do růžového lístku? Je s PP? Slyšeli jste o vylepování?
|
Veja
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 11:52
- Nahlásit
Mucholabka
Ne není s PP.
Křiví se, jako kdyby se přeložilo na půl a odstává od hlavy. Vypadá potom o polovinu užší, než to druhé.
O vylepování jsem nic neslyšela.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 11:54
- Nahlásit
Veja
Doporučuju, krom vylepování, veterinární přípravky na chrupavky... různá "Chondro" apod.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 11:54
- Nahlásit
Veja
Skládá se asi tak jako pitbullům?
A jaké uši měli rodiče?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 12:01
- Nahlásit
blanulinka1
No, nevím, přípravky na chrupavky podle mě ty uši spíš ještě postaví.
Takhle vypadá složené ucho-je to něco takového?
|
Veja
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 12:04
- Nahlásit
Mucholabka
No docela se to podobá uchu pitbulla, i když to není až tak moc ohlé. Ale oba rodiče mají uši normální.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 12:08 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
Mucholabka
jo tahle... já i to podle popisu představila jinak - jako že se chrupavka "propadá"
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 12:18
- Nahlásit
Mucholabka
blanulinka1
jj, pripravky s chrupavkama my tedko davali, aby se Af postavily usi - kamoska se SBT mela tyto pripravky od chovatelky zakazany , prave proto, aby se usi nepostavily - takze RR bych je nedavala, bo to ucho podle me tim spis zustane vic jakoby "nahore" nez aby se polozilo....................muj nazor.....inak stene (moje) melo usi postaveny,ale "mekky" - za 4 dnypodavani polovicni davky nez by mela mit, gelacanu baby, je ma upe naspicovany......
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 12:22 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
Mar
jj... já jen, že jsem to podle toho popisu jsem si představila, že se právě propadá ta "zadní stěna" ucha těsně u hlavy...ta která má být vyboulená Chtělo by to fotku
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 12:24
- Nahlásit
blanulinka1
ajooo, tak to ja nevim, do teho nevidim
|
Martík
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 13:07
- Nahlásit
normálně si kup v lékárně širokou lepící pásku - jako se používá na náplasti, ale bez polštářku. Ustříhni čtvereček a ten mu přilep se spoda ucha na to místo co se překládá. Pomáhá to držet správný tvar a až se chrupavka zpevní tak by to mělo být ok. Ale musíte také každý den ucho masírovat - směrem dolu a jen po chrupavce. Když ucho hodně odstává tak se může také přilepit pod bradou - páskou slepíš pod bradou jedno ucho k druhému. Snad to pochopíš.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 14:24
- Nahlásit
Veja
Myslím,že u RR to bude stejné jako u Boxíků,tak ti sem hodím odkaz na lepení.
URL
|