| Autor |
Zpráva |
Mika
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 00:25 - Změnil/a: Mika
- Nahlásit
Som jednych z tych, ktorym pes po holistickej rade Eagle Packu krasne prospieva, preto ho propagujem, kade chodim. Na inom fore ma jedna pouzivatelka ale pekne "sfukla" ze Eagle Pack nemoze byt tak kvalitny, pretoze v zlozeni sa objavuje len masova mucka a nie maso samotne. Trosku ma to zarazilo, ale v podstate ma pravdu. Ako je to mozne ze Eagle patri medzi spicku, ked v podstate neobsahuje ani poriadne maso? (budem nim krmit aj nadalej, len potrebujem ucinnu odpoved aby som to vysvetlila kolegyni na fore c.2)
PS: je mi uplne jasne, ze najlepsie krmivo pre psa je surove maso, maso a nic ine len maso (a ine prilohy). prechadzam nanho len co si zozeniem vacsi byt a poriadny mrazak. preto prosim vsetkych masomilov, nech tuto temu nezvrhnu na tradicnu vojnu maso vs. graule dakujem mier a lasku vsetkym naokolo
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 00:40
- Nahlásit
Mika
je to naprosto jednoduché vysvětlení - maso jako takové do granulí nedáš, musíš ho nějak technologicky připravit, tedy vysušit, takže z něj vznikne moučka, řekla bych, že je to spíš o použité terminologii
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 09:41 - Změnil/a: nefer
- Nahlásit
přesně tak. když ho tam výrobce na začátku opravdu čerstvé přidá (někteří to tak deklarují), stejně ho ve finále vysuší. v konečném produktu prostě čerstvé být nemůže. navíc u granulí znamená moučka někdy víc než ono čerstvé maso. dejme tomu, že máš dvoje granule. jedny mají na prvním místě např. 20% masové moučky (tedy masa vysušeného) a druhé 20% čerstvého masa (tzn. včetně vody) ...ve kterých je toho masa tedy nakonec víc?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 14:47
- Nahlásit
Já jsem četla v podstatě dvojí vysvětlení a které je správné netuším, ale přikláním se spíš k druhému.
První, že výrobce uvádějíci maso si moučku z něj vyrábí sám, výrobce uvádějící moučku jí kupuje, pak zálezí na serioznosti výrobce, zda koupí masovou nebo masokostní moučku.
A druhý, že výrobce uvádějí maso záměrně klame spotřebitele, neboť jak píše nefer uvádí poměr masa před sušením, takže na papíře to vypadá líp (větší procenta), ale po zpracování tedy sušení do granulí, tam toho masa moc nezbyde (maso obsahuje 70% vody), tudíž výrobce uvádějící moučku a její procenta uvádí narozdíl od prvního skutečný obsah.
Já osobně věřím spíš tomuhle, protože to člověk vidí denně, co firmy v rámci marketingu dokážou vymyslet.
|