Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Hárání a zánět..
Autor Zpráva
Falka
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2008 20:12
- Nahlásit

Ahoj,
chtěla bych se zeptat, jestli někdo nevíte/nemáte zkušenost se zánětem dělohy zároveň s háráním...
Fena se mi nějak nezdá, hárá cca týden a dneska mi přišla nějaká přešlá, navíc se mi zdá, že víc pije (ale ještě jsem to neměřila, to budu dneska - může to být i větší námahou a teplým počasím....). Může to být samozřejmě i normální průběh hárání, jenom se mi nějak nedaří vzpomenout, jestli takhle probíhaly i ty předchozí, spíš se mi zdá, že ne, to spíš po hárání, když na ní vleze faleška.
Jinak nijak zvlášť ta krev není cítit, i když trošku jo, ale to se mi zdá normální, a není úplně jasně červená, ale malinko jakoby s bezbarvým nebo nažloutlým výtokem - ale i to si myslím, že je normální.... Nemáte někdo zkušenost? Může vůbec mít zánět, když první týden hárá?
Díky za vaše zkušenosti a názory.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2008 20:48
- Nahlásit

Falka
Může vůbec mít zánět, když první týden hárá...

moje starší fenka byla včera na operaci právě kvůli zánětu dělohy. Vet. mi řekl, že podle rozsahu se tento zánět začal tvořit už po předminulém hárání. Z toho vyvozuji, že zánět měla i během hárání posledního.
Příznaky byly podobné jako u tebe - velká žíznivost (ale jak mi bylo řečeno, při hárání fenky víc pijí) a neklid, jinak vlastně nic. Myslela jsem, že se jen přistydla. Na veterinu jsem vlastně hned šla jen kvůli tomu, že je jí přes 12 let a že jiný vet. (možná mylně) diagnostikoval nemocné srdce....

Vet mi dnes vysvětlil, že existují 2 typy projevů zánětu:
1) hnis zůstává v bříšku, které se pozvolna zvětšuje (pak se hůř pozná)
2) odchází z těla ven

Jinak já se v tom moc nevyznám, mám ji teprve 6 měsíců a vždy jsem měla pejsy...

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2008 20:54
- Nahlásit

Falka
Nemam s tim zaplatbuh zkusenost, ale jestli se ti fenule nepozdava, co jinyho, nez zajet k vetovi na sono a vysetreni?? S pripadnym zanetem nejsou zerty, to samy bacha na cukrovku...
Nebo bude vse ok a jen si proziva harani, to uz musis poznat sama, nejlip ji znas.

začatečník
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2008 23:45
- Nahlásit

naše fenka tím prošla, hrůza. ty příznaky vypadají špatně, okamžitě na vet. dva krát jsme ji léčili, vždy se to při haráni vratilo a stejně operace, snad bude klid. problém je, že pejsek může dostat otravu a konec, vet to pozná okamžitě ultrazvukem.

Falka
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2008 01:02
- Nahlásit

Díky za odpovědi - ono to možná zas nebude tak žhavý, jen já jsem trošku hysterická a moc jí sleduju... i když někdy je to možná lepší. Do zítřka změřím tu vodu, to se mi fakt možná jen zdálo a je i možný, že pila třeba víc než jindy, ale zas nevychlemtala půl kýble vody... mě se hlavně nezdála na procházce - ráno byla v pohodě, nosila mi hračky, pak sme jely na výlet, našlápla jsme jí stopu - tu odešla taky v poho a pak sme pokračovaly dál, ale zdálo se mi, že je unavená rychleji než bývá jindy - je dost hyperaktivka.
Teď se už trochu prospala a vypadá v pohodě, každopádně měřím kolik do zítřka vypije a pokud se mi to nebude zdát, nebo i chování, tak s ní radši zajdu, jistota je jistota.
Tak díky a dobrou noc

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání