Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Herbicidy - jak dlouho po nástřiku jsou nebezpečné
Autor Zpráva
maixnerova
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2008 11:56
- Nahlásit

Ahoj, nevíte někdo jak dlouho po nástřiku jsou pro psy nebezpečné herbicidy?
Včera odpol. jsem při malé procházce potkala v parku chlapíky, kteří měli přístroj, který vzdáleně připomínal vysavač. Jeden z nich mi jen tak na půlhuby řekl, že bejt mnou, psy na trávník nevodí. Myslela jsem, že tam jezdí s hovnocucem a jsou naštvaný na pejsy nebo spíš na některé jejich majitele...
Když jsem se jich načuřeně zeptala PROČ jako bych neměla chodit na trávník, vysvětlil mi, že v naší čtvrti (Břevnov) se postřikují okraje trávníků herbicidem, čili není pro pejsy dobré tam čmuchat.
Zapoměla jsem se jich zeptat jak dlouho po nástřiku je to pro zvířátka nebezpečný. Nevíte to někdo, prosím? Díky

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2008 12:01 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

maixnerova
myslím, že na balení roundapu je psáno týden nebo 14 dní, přesně nevím...přesně to samé mi udělal týpek u psí zahrady, přišla jsem, když zrovna dostříkával kolem plotu a poučená případem Bilušky se pám, co to jako postřikuje a proč jako u mé zahrady-byl to majitel louky a postřikoval plevel, páč to nechce sekat...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2008 13:55
- Nahlásit

sem vytočená, že mi jde pára z uší. Hodinu jsem teď strávila komunikací s úředníky OÚ. A dověděla jsem se kulový . Plus mě rozzuřily doběla pokusy o protiútok typu: když psy kadí na trávníku, taky to není to pravý a podobný irelevantní pí*oviny... Do pr....

Meta
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2008 14:21
- Nahlásit

maixnerova
Musíš počkat minimálně do pořádného slejváku, aby to omyl.
Normální ochranné lhůty bývají něco mezi 10-20 dny, záleží na druhu postřiku. Nebezpečné to pro psy bude, už se jich pár otrávilo při stopě na postříkaném poli...

jana33
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2008 14:24
- Nahlásit

maixnerova
Loni se takhle labradorovi známé udělali ekzémy na packách, na veterině nemohli přijít od čeho to je a posléze zjistila,že u nich stříkají Rondapem chodníky,aby jim tam v prasklinách neprorůstal plevel. Bych se z toho...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2008 14:32
- Nahlásit

maixnerova
u nás sem to asi před měsícem viděla taky,výhoda je,že ta čuba tolik nečuchá jak pes.ale myslim,že to nemůže bejt nějak extra jedovatý ,dyk to by si nemohli dovolit,uprostřed sídliště.Lezou tu i haranti psů je tu haaafo,lidi by je roznesli na kopytech kdyby to trávilo psy.
Ovšem ostražitá bych byla,gerontííí už sou postarší,můžou mít jiný reakce.Cinkni Černochový nebo prostě na veterinu

Biluška
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2008 14:32
- Nahlásit

maixnerova
Vzpomeň si na mé psy Je to nebezpečné hodně moc a furt Nedávno jsem se bavila s jednou paní- soukromou zemědělkyní tady u nás a ta mi odpřísáhla, že jim dva psi běhají v poli přímo za traktorem, který postřikuje a nikdy jim nic nebylo. Buď kecá, nebo má obzvlášť odolné psy, které koupím do línií Tahala jsem z ní info kdy to přestane být nebezpečné i pro normální, nezmutované psy a prý tak do tří dnů. Ale věř jí......

maixnerova
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2008 14:40
- Nahlásit

jana33
Meta

má mě volat paní z OÚ (Pha 6), která to má na starosti. Nikdo mi zatím nepodal info o tom jaký prostředek a kde všude na šestce se postřik prováděl, jak často se opakuje a hlavně jak to, že nikde není žádné upozornění! Mezi řečí jsem se dozvěděla, že se stříkaj i komunikace, jak o tom píše jana33.
Já jsem bohužel včera večer ty chlapíky, co to prováděli, pořádně nevyzpovídala. Ale jsem jim vděčná, že mě alespoň oni upozornili.
Docela mám chuť z toho udělat pořádnej cirkus - jde o pejsy, ale i o malý děti, který se na trávníku batolej, padaj, všechno strkaj do pusy, rukama od trávy si promnou oči...

jana33
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2008 14:44
- Nahlásit

maixnerova
Obávám se,že řeknou,že to pro lidi není toxické a nazdar. Na to,co to udělá se zvířatama nebo životním prostředím každej kašle.
Btw připomíná mi to stav,kdy se naši psi otrávili tím,že olízali sníh,kde před tím někdo vystřelil na Silvestra rachejtle - jeden má 20,druhej 40 kg,taky nechci domýšlet,co by to udělalo s malým dítětem a že děti sníh rády baští

maixnerova
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2008 14:47 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

davidkova renata
já hlavně zjistím, čím to stříkají, a pak si sama k tomu zjistím info (jak píše Biluška - čert jim věř). Dnes je úřední den, OÚ teď provizorně sídlí kousek ode mne. Zastavím se tam.

Ty komunikace prý Roundapem (stejně jako u jany33) a ten rozhodně neškodný není....

maixnerova
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2008 14:49 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

jana33
Obávám se,že řeknou,že to pro lidi není toxické a nazdar

mám právo vědět, čím to stříkají a budu prudit tak dlouho než mi to řeknou, je to akce města...

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2008 14:52
- Nahlásit

N postřiky snad naše město nemá a zaměstnávaj na okopávání trestance... Ale loni jsem šla ven se psem a cestou ho nechala jumpnout do kašny, co máme na náměstí a vedle stojící pánové z Technických služeb mě seřvali jako prase, že do toho právě nalili Savo...

Hlavně, že se v tom ráchaj i děti...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2008 18:53 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

bullvnouzi
N postřiky snad naše město nemá

hmm to Pražákům, těm je tu hej . Jak jsem se dozvěděla, na Praze 6 a patrně i v jiných městských částech se postřik herbicidy provádí na obecních komunikacích a parkových cestách (tam je zasažen i pruh zeleně (cca 30 cm) podél cest.
U nás se používá Dominator a Roundup, oba se podle dostupných info v přírodě odbourávají a neměli by mít fatální účinky při zasažení - ochranná lhůta je však u obou 21 dní. Postřik se provádí 1x ročně ve třech fázích.
Na obecním úřadě slíbili, že info o termínech a druhu postřiku uveřejní na webových stránkách OÚ. Ufff

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání