| Autor |
Zpráva |
misenka1
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2008 17:53
- Nahlásit
Ahoj,
mam prosbicku.Chcela by som dat psovi Pangamin a zaujima ma ci nemate niekto skusenosti.Potrebovala by som vediet,ako to je s davkovanim a ci moze ten ludsky(tam je pisane 3x2tbl denne).
Potom by ma este zaujimalo,ci sa nemoze predavkovat a ako dlho sa moze uzivat.
diky moc
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2008 17:59
- Nahlásit
misenka1
Taky davam lidsky, bifi plus s pupalkou. Velkym fenam jako dospelemu clovekovi - tedy zhruba 10 tbl denne (nekdy 5, nekdy 10), mensim zakrskum tak 5-8 (nekdy 4, nekdy 8).
Uzivaji to dlouhodobe, nemyslim, ze by byly predavkovane.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2008 18:21
- Nahlásit
misenka1
taky dáváme mezi 4-6 tabletama denně..myslím že to je tak akorát na naší velikost
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2008 19:00
- Nahlásit
misenka1
Na Ferunu 23 kg mi vet doporučil šest denně. Při nedostatku zrovna, ale že on by moh prý i víc.
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2008 13:13
- Nahlásit
Máte někdo zkušenost s pangaminem se složkou pro klouby - Pangamin Aktiv nebo s variantou na imunitu (echinacea + hlíva ústřičná) - Glukavit? Zatím dávám jen s tou pupalkou, ale jeden můj psík má oslabenou imunitu dlohodobějším podáváním prednisonu a taky problémy s páteří a klouby. Dá se to dávat současně obojí nebo spíš střídat? Jinak dáváme i Alavis, ale nějak mi nepřijde, že by moc zabíral.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 07:38
- Nahlásit
Naše fenka má cca 11 kg a dávám 4tbl na den.
|
Jassica
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2008 15:32
- Nahlásit
Kolik tablet denně byste typli na 6 kg hmotnost?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2008 15:37
- Nahlásit
Ono záleží taky na druhu pangaminu. Já objednala nedávno to veliké balení přes dromy.cz , je to ten typ s glukosaminem a dávkování je pro dospělého člověka 4 denně. Tak dávám i psékům 4
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2008 20:23
- Nahlásit
Pangamin predavkovat nejde, protože B vitaminy jsou ve vodě rozpustné, předávkovat jde vit. rozpustné v tucích.
Jinak my dáváme našim pětikilovým psům jak kdy, někdy i 7-10 denně někdy nic, záleží jak mi to spadne do ruky.
Říká se, že Bčka ve zvýšených dávkách a česnek působí snad i proti vnějším cizop, nevím jistě, ale musím říct, že pesani ani klíšťata nemají
Ještě to, že zvlášt kdo krmí průmyslová krmiva, tak tam je Bček nedostatek, takže bez obav pangaminujte
|
Jassica
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2008 15:35
- Nahlásit
Takže rozpustný ve vodě.. to by tedy mělo znamenat že braní vitamínu B by nemělo nijak zatěžovat játra je to správně?
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2008 21:18
- Nahlásit
Vidíš, tak nad tím jsem nepřemýšlela, asi snad je tak nějak z logiky... no rozpustné ve vodě=co není potřeba vyloučí se močí.
To ce je v tuku,uloží se, a do jater se vlastne ukládá kde co, takže asi jo
|
Houšková
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2008 23:48
- Nahlásit
Atika
Na oslabenou imunitu je vynikající Cordyceps, Chitosan, Spirulina, Biokalcium a Zinek, zároveň ono Biokalcium je i pro posílení kostí, čili kloubů, plus vejkan. Všechno je to přírodní a velmi účinné. Máme s tím nejlepší zkušenosti.
|
Jassica
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 17:36
- Nahlásit
Houšková > Biokalcium, o tom jsem už slyšela. To máš normálně z lékárny nebo jsi to někde sháněla? Já to u nás ve městě myslím ještě neviděla.
|
Houšková
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 22:24
- Nahlásit
To je čínské biokalcium, které při častém užívání neucpává cévy na rozdíl od vápníku z lekárny. normálně jej objednávám a oni mi to posílají na dobírku. V lékárně není. pokud je někdo z Prahy, lze si jej vyzvednout osobně. Sestřenka ho užívá také a přestože byla v částečném invalidním důchodu na osteoporózu, dnes je fit. Sdělím kontakt (houskova.j@atlas.cz).
|