Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Davkovanie Pangaminu
Autor Zpráva
misenka1
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2008 17:53
- Nahlásit

Ahoj,
mam prosbicku.Chcela by som dat psovi Pangamin a zaujima ma ci nemate niekto skusenosti.Potrebovala by som vediet,ako to je s davkovanim a ci moze ten ludsky(tam je pisane 3x2tbl denne).
Potom by ma este zaujimalo,ci sa nemoze predavkovat a ako dlho sa moze uzivat.
diky moc

Fifi
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2008 17:59
- Nahlásit

misenka1
Taky davam lidsky, bifi plus s pupalkou. Velkym fenam jako dospelemu clovekovi - tedy zhruba 10 tbl denne (nekdy 5, nekdy 10), mensim zakrskum tak 5-8 (nekdy 4, nekdy 8).
Uzivaji to dlouhodobe, nemyslim, ze by byly predavkovane.

sarax
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2008 18:21
- Nahlásit

misenka1
taky dáváme mezi 4-6 tabletama denně..myslím že to je tak akorát na naší velikost

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2008 19:00
- Nahlásit

misenka1
Na Ferunu 23 kg mi vet doporučil šest denně. Při nedostatku zrovna, ale že on by moh prý i víc.

Atika
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2008 13:13
- Nahlásit

Máte někdo zkušenost s pangaminem se složkou pro klouby - Pangamin Aktiv nebo s variantou na imunitu (echinacea + hlíva ústřičná) - Glukavit? Zatím dávám jen s tou pupalkou, ale jeden můj psík má oslabenou imunitu dlohodobějším podáváním prednisonu a taky problémy s páteří a klouby. Dá se to dávat současně obojí nebo spíš střídat? Jinak dáváme i Alavis, ale nějak mi nepřijde, že by moc zabíral.

fromeli
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2008 07:38
- Nahlásit

Naše fenka má cca 11 kg a dávám 4tbl na den.

Jassica
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 15:32
- Nahlásit

Kolik tablet denně byste typli na 6 kg hmotnost?

jana33
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 15:37
- Nahlásit

Ono záleží taky na druhu pangaminu. Já objednala nedávno to veliké balení přes dromy.cz , je to ten typ s glukosaminem a dávkování je pro dospělého člověka 4 denně. Tak dávám i psékům 4

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 20:23
- Nahlásit

Pangamin predavkovat nejde, protože B vitaminy jsou ve vodě rozpustné, předávkovat jde vit. rozpustné v tucích.
Jinak my dáváme našim pětikilovým psům jak kdy, někdy i 7-10 denně někdy nic, záleží jak mi to spadne do ruky.
Říká se, že Bčka ve zvýšených dávkách a česnek působí snad i proti vnějším cizop, nevím jistě, ale musím říct, že pesani ani klíšťata nemají
Ještě to, že zvlášt kdo krmí průmyslová krmiva, tak tam je Bček nedostatek, takže bez obav pangaminujte

Jassica
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 15:35
- Nahlásit

Takže rozpustný ve vodě.. to by tedy mělo znamenat že braní vitamínu B by nemělo nijak zatěžovat játra je to správně?

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 21:18
- Nahlásit

Vidíš, tak nad tím jsem nepřemýšlela, asi snad je tak nějak z logiky... no rozpustné ve vodě=co není potřeba vyloučí se močí.
To ce je v tuku,uloží se, a do jater se vlastne ukládá kde co, takže asi jo

Houšková
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 23:48
- Nahlásit

Atika
Na oslabenou imunitu je vynikající Cordyceps, Chitosan, Spirulina, Biokalcium a Zinek, zároveň ono Biokalcium je i pro posílení kostí, čili kloubů, plus vejkan. Všechno je to přírodní a velmi účinné. Máme s tím nejlepší zkušenosti.

Jassica
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 17:36
- Nahlásit

Houšková > Biokalcium, o tom jsem už slyšela. To máš normálně z lékárny nebo jsi to někde sháněla? Já to u nás ve městě myslím ještě neviděla.

Houšková
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 22:24
- Nahlásit

To je čínské biokalcium, které při častém užívání neucpává cévy na rozdíl od vápníku z lekárny. normálně jej objednávám a oni mi to posílají na dobírku. V lékárně není. pokud je někdo z Prahy, lze si jej vyzvednout osobně. Sestřenka ho užívá také a přestože byla v částečném invalidním důchodu na osteoporózu, dnes je fit. Sdělím kontakt (houskova.j@atlas.cz).

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání