| Autor |
Zpráva |
Baila
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2008 23:02
- Nahlásit
Štěně maďarského ohaře,3 měsíce. Dělají se jí na břiše a v tříslech(zespoda je skoro neosrstěná,holátko) takové strupy, napřed červený bolák, občas s hnisem a pak se to přemění na suchý stroupek černé barvy. Je odčervená, očkovaná-vše jak má být. Neškrábe si to, normálně, žere pije a je hravá.Vypadá to škaredě velmi. Může to být od kopřiv? Přečetla jsem si článek,,psí neštovice,, a lekla jsem se.
|
Baila
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2008 00:09
- Nahlásit
úplně to odpovídá tomuto popisu, jinde jsem našla, že se to může objevit po vakcinaci
,,...a méně osrstěných místech, hlavně na spodní straně břicha, v oblasti slabin a vnitřní straně stehen, se objevují nejprve pupínky, později puchýřky s červeným okrajem. Obsah puchýřků zasychá a stroupek odpadá beze změn na kůži. Tento typ psinky je charakteristický pro štěňata a dorůstající psy ve stáří 10 týdnů až 6 měsíců.,,(http://www.veterina-info.cz/script/artic ledetail.asp?rid=37)
Máte někdo zkušenost?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2008 00:42 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
Baila
nemoze to byt sezonna alergia?
niektorym psom sa takto prejavuje reakcia ma pel, travu a pod :-/
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2008 07:31
- Nahlásit
Baila
My to míváme ze škaredé vody.
A nebo když vysokou lítá trávou, tak si prej pořeže kůži a když pak vlítne do vody, udělá se mu tohle. Stačí zastříkat Jodisolem a je to v poho.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2008 18:46
- Nahlásit
Baila
my to míváme z trávy, zabírá penicilinový olejík Tetra Delta a šampon Peroxyderm od veta
|
Baila
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2008 20:40
- Nahlásit
Zítra jdem k veterinářovi, tak uvidíme a napíšu co to vlastně máme
|
Baila
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2008 09:14
- Nahlásit
Je to kožní infekce, která může být z čehokoliv(např. koupání ve špatné vodě). Na týden máme šampon Nolvasan. Pokud pomůže, tak bezva, pokud ne tak antibiotika.
|
Baila
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2008 22:19
- Nahlásit
Šampon zabral, takže máme po strupech, akorýt zůstaly bílé flíčky bez srsti, tak snad tam naroste.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2008 04:31
- Nahlásit
Baila
Naroste, neboj. Doporučuju koupit Jodisol a příště při prvním náznaku pupínků (zpravidla ten den večer nebo ráno tom po koupání) hned bříško a podpaží vystříkat.
PS: V tomle mě stále překvapuje moje veterinářka. Po detailním popisu problému do telefonu!!! je schopná určit diagnozu a fungující řešení. Ještě nikdy se mi nespletla (ale, když si není jistá, přijede...) a každá její rada funguje.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 16 Čec 2008 06:12
- Nahlásit
Tak přesně timhle trpěl náš pejsa. Patlala jsem mu to čerstvou aloe, po který se to o dost zklidnilo. Ale stihlo se mu to rozlízt po celym břiše, tříslech a vnitřních stranách stehen, kde mu samozřejmě vypadaly všechny chlupy. Teď už to má skoro pryč a krásně mu to zarůstá
|