| Autor |
Zpráva |
Hanulaov
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2008 10:19
- Nahlásit
Ahoj, vyděsila nás alergie na očkování vakcínou Duramune, štěně muselo dostat injekce proti anafylaktickému šoku.Máte někdo zkušenost s Duramune? - Na jaký typ vakcíny jste pak přešli?Četla jsem, že při alergii se napříště nesmí použít vakcína s obsahem stejných látek, ale nikde jsem nenašla informace o složení vakcín a náš vet to moc neřeší, prostě zkusí náhodně jinou. Za 14 dní máme jít na očkování proti vzteklině a už teď mám strach....
|
olympus
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2008 13:22
- Nahlásit
A jakou vakcínou byl očkovaný u chovatele?
|
Hanulaov
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2008 20:52
- Nahlásit
U chovatele bylo štěně očkované 4x Biocanem, ale náš vet pak psinku naočkoval Duramunem s tím, že s Biocanem má špatné zkušenosti, a že i když Biocan pes dobře snesl 4x, popáté mohl míst stejně alergii....
|
olympus
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2008 12:46
- Nahlásit
No, já si spíš myslím, že by se ani popáté nic nestalo, ale člověk nikdy neví. Můj kern mi zvrací odčervovací tablety Drontal. U jiných je v pohodě, ale tyhle vyzvrací vždy spolehlivě a to mi bylo na veterině řečeno, že jsou naopak nejlépe snášeny. To si nevybereš, nicméně už bych do další injekce Duramune nešla. Vetík může mít s něčím špatné zkušenosti, ale některému psovi to naopak může dělat dobře....se vším musí počítat....
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2008 12:53
- Nahlásit
Hanulaov
No ja by som bleskem zmenila veta....
|
olympus
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2008 12:57
- Nahlásit
Silwuska
Ano ano, přesně tak....
|
Hanulaov
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 22:27
- Nahlásit
olympus
Další Duramune se určitě nekoná, vet říkal, že příští očkování (vzteklina) bude jinou vakcínou. Jen mám šílený strach, že zrovna zase trefí nějakou vakcínu, která obsahuje tu látku, na kterou je náš kerník alergický....Doufám, že vet má trochu v merku složení vakcín, a že nebude střílet naslepo. To, že popáté mohla být reakce i na ten Biocan, je, myslím, pravda. každá z těch 4 předchozích injekcí mohla způsobit lehoučkou reakci, které jsme si nevšimli a další mohla být časovaná bomba.Doufám ,že to dopadne dobře.
|