| Autor |
Zpráva |
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 21:50
- Nahlásit
Bylo to ve zprávách na Nově. Konečně těm volům došlo, jak blbej máme zákon, když vakcína proti vzteklině vydrží několik let a my musíme očkovat každej rok.
http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=29.06.2008&238m= d&238p=TNOVINY&238v=140082
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 22:13 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
hmm, ovšem na Nově to podali tak, jako by to měla bejt nějaká nová vakcína, což je blbost.
Podle naší vetky se to netýká jen vakcíny na vzteklinu, ale i některých ostatních vakcín... co mi říkala, tak min. doba účinnosti je 1,5 roku... Podrobnosti si bohužel nepomatuju. Není mi v tomto případě líto peněz, ale nevím, proč by se do psů měly prát injekce častěji než je nutné. I vzhedem k tomu, že někteří na očkování hodně špatně reagují, třeba u starších psů jsou větší rizika...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 22:46
- Nahlásit
maixnerova
Hm, zas ale vzteklina jednou za rok je jediná příležitot, jak některé určité lidi dostat se psem na veterinu....
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 22:53
- Nahlásit
Mucholabka
no já myslím, že když někdo na svýho psa kašle, tak ani nedodržuje povinnou vakcinaci. Musím se přiznat, že Piškot do svých 12 ti let byl na veterině jen asi 3x na ošetření a očkovat proti vzteklině jsem ho nechávala jednou za 2 roky, zákon nezákon...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 23:06
- Nahlásit
Teď jsem byla po roce očkovat Lesanku, termín byl 21.6.(sobota) a my jsme přišli 23.6.(pondělí). Bylo nám řečeno, že pro protilátky je to sice jedno, ale z hlediska zákona kvůli těm dvou dnům máme prostě prošlou vzteklinu a nemůžeme vyjet do zahraničí až za nevímkolik týdnů.
Zákon fakt dobrej. Ještě že se nikam nechystáme.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 23:14
- Nahlásit
aren
To mas teda hustyho veta, u nas bezne 2-3 mesice roli nehraly (stalo se, treba i ze zdravotnich duvodu psa) . Veti sami rikali, ta vakcina to drzi nekolik mesicu pote..
A ja toto vitam, jen, aby se tomu prispusobily casem i propozice vystav a dalsich akci.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 23:27
- Nahlásit
Fifi
To ano, to on taky říkal, že kvůli účinnosti vakcíny to nehraje roli. Ale že prostě existuje takový poblblý zákon.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 01:11
- Nahlásit
Fifi
bojím se, že tohle bude nějaký pátek trvat než jim to docvakne.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 07:38
- Nahlásit
Já se o tom právě nedávno bavila s kámoškou z Biovety a ta mi říkala, že dva roky expirace běžně. A co se jim vrátí z prodeje jako prošlé, to otestujou znova, zda je to funkční, přelepěj samolepky a pošlou znova do prodeje.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 07:38
- Nahlásit
aren
mě vetka řekla že ze zákona máš lhůtu 5 dní na přeočkování. Jinak už by byl průser, kdyby se v tý době něco stalo a s tím zahraničím teda nevím.
Starší hafani se většinou už ani neočkujou, teda na vesnici, a tam ani to jednou za rok na vete (vet přijede na náves) není žádná prohlídka
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 10:03
- Nahlásit
U nás má veteriární ordinaci manželský pár. PanDrVet sám očkování odloží, když je pes nemocný nebo je k tomu jiný důvod. PaníDrVetka vrhá významné pohledy a vede monolog i při dvoudenním zpoždění.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 12:01
- Nahlásit
Já nevim,osobně jsem tam se psem nebyla,ale kamarádka mívala vždy dogy a chodila s nima ke Svobodníkovi(staršímu) a ten teda tohle říkal už dávno...jako že to vydrží dýl a není nutný očkovat každej rok(když jedete ven,je to problém,to je jasný)
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 12:04
- Nahlásit
aren
Teď jsem byla po roce očkovat Lesanku, termín byl 21.6.(sobota) a my jsme přišli 23.6.(pondělí). Bylo nám řečeno, že pro protilátky je to sice jedno, ale z hlediska zákona kvůli těm dvou dnům máme prostě prošlou vzteklinu a nemůžeme vyjet do zahraničí až za nevímkolik týdnů.
Zákon fakt dobrej. Ještě že se nikam nechystáme.
to je nejake divne. ja ockoval az tesne pred odjezdem do zahranici - letos i pred dvemi lety mi pasy kontrolovali policajti a nikdy si na nic nestezovali.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 12:45
- Nahlásit
davidkova renata
.jako že to vydrží dýl a není nutný očkovat každej rok(když jedete ven,je to problém,to je jasný)
to jo, já už nad tím taky uvažovala, proč to zbytečně tak často do toho psa prát, ale! Pak se stane, že vám psa napadne jinej pes jehož panička je ......... a navíc to řeší tak, že mezi psy strčí ruce a pořídí si půlcentimetrový škrábanec na prstě (neznámo do kterého psa) no ale protože razí názor, že nejlepší obrana je útok, jede s tím na pohotovost, kde to nahlásí atd. atd. a vy pak musíte dokazovat, že pes je očkovaný a vzteklinu nemá. A kdyby očkovaný nebyl, tak díky tý náně a zdejším zákonům jste kde?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 12:46
- Nahlásit
PetraK
A kdyby očkovaný nebyl, tak díky tý náně a zdejším zákonům jste kde?
tam sem furt,to mě nezaskočí Pokud ta vakcina má vlastnosti zde deklarované,byla by v pr*eli vona
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 12:50
- Nahlásit
PetraK
pes je očkovaný a vzteklinu nemá.
no jo, vzteklinu má v ČR každé druhé zvíře, to si paní musí dát velký pozor a chodit ven jen v brnění
viz: http://www.svscr.cz/index.php?art=1152
nechápu, co s tím dělají takový humbuk
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 12:53
- Nahlásit
davidkova renata
no já se obávám, že ne, páč se mluví (pravda, nikde jsem to nehledala, takže to nevím přesně) o tom, že podle zákona to tak zatím musí být, takže kdybych Ešusa očkovanýho neměla- měla by na mě ta pipina páku -nic proti plemeni- pes jejího přítele je z řádu "bojových", takže si rychle sečetli, že když by došlo na lámání chleba (a já měla svědky, ona ne) byla by v prudký nevýhodě, takže ač já jsem (kr*va pitomá:mad odvolala policajty s tím, že se dohodneme my dvě, tak mi druhý den ráno začla vyhrožovat. Ale to je fučík, to sem se zas stěžovatelsky rozepsala. Jde o to, že zatím, ač by to tak člověk udělat chtěl, tak moc nemůže. A nebo se může dostat do potíží
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 12:56
- Nahlásit
kokoška
no jo, já to vím, že jsme vzteklinyprostí, ale ona si musela vydupat imaginární problém, aby se teoreticky měla na čem točit. Prakticky by jí to moc asi nepomohlo, páč by nemohla dokázat, kterej z těch psů ji hlodnul. Jenže při ní stál strážnej anděl, neb mě Brtník klidnil, bál se, že by z toho mohli ten problém případně i udělat - což možná i v našem státě vlastně mohli, tady se nejede na právo, ale na prachy a ty voni mají.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 13:02
- Nahlásit
nový veterinární zákon má platit od 1. 7. - pokud jsem poslouchala dobře. takže od zítřka si můžete nechat zapsat do očkováku platnost vakcíny a nikdo vám nic nemůže říct. 100x hurá
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 13:52
- Nahlásit
nefer
fakt?? Nechce se mi věřit, že by u nás šlo něco takhle rychle! Vždyť se o tom teprve nedávno začlo mluvit mezi lidmi, že by?
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 13:53
- Nahlásit
mrkni do archivu na včerejší zprávy na nově. ono se o tom mluví už dlouho a v okolních státech už podobný zákon také nějakou dobu platí
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 13:56
- Nahlásit
http://www.svscr.cz/index.php?basket=-2645483&sid= 97c986cfaefa27f5a63a3d3231889ac2&art=2978
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 15:22
- Nahlásit
nefer
díky!! To je hodně dobrá zpráva
|