Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / ortéza pro psy
Autor Zpráva
žanda
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2008 09:08
- Nahlásit

nevíte, vyrábí nějaká firma i ortézy pro zvířata? na netu jsem nic nenašla..

jana33
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2008 09:14
- Nahlásit

V Čechách určitě ne,vím jen o jedné firmě v Americe. My zkoušeli udělat ortézu přes lidského protetika,ale bohužel moc vůle nebyla a to,co se vyrobilo prostě pesanům nesedí

wami
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2008 09:17
- Nahlásit

žanda
ne, nevyrábí

v Brně je firma REPO (nebo tak nějak, kouknu se), ta vyrábí ortézy i pro lidi na míru, pokud by sis to zaplatila, tak určitě vyrobí i pro psa...

jinak ale pokud jde o ortézu na klouby, celkem se dá použít ta pro lidi na zápěstí...

jana33
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2008 09:20
- Nahlásit

žanda
Tady je ta amíkovská firma
www.handicappedpets.com

wami
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2008 09:25
- Nahlásit

žanda
pardon, tak firma se jmenuje REGECO. Mám od nich ortézy pro sebe a naprostá spokojenost, pro psy jsem zatím nepotřebovala, ale půspbili na mě velmi příjemně a ochotně, takže myslím, že by to mohlo jít...

http://www.regeco.eu/

žanda
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2008 09:38
- Nahlásit

wami
no není to právě na kloub.....je to úplně blbý místo mezi loktem a ramenem- a potřebuji,aby pes nemohl moc dávát nohu jako do "upažení".... pokoušela jsem se doma něco vyrobit,ale první pokus tedy moc nevyšel...........

díky za tipy všem

wami
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2008 09:48
- Nahlásit

žanda
pokud nenajdeš nic na tom regecu, tak bych asi řešila situaci nějakým tím obinadlem - okolo těla + noha u ramene tak, aby mu to ten pohyb nedovolovalo... ale hádám, že jak to správně uchytit, by ti mohl pomoct a poradit veterinář...

jinak fakt asi není nic...

sarax
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2008 11:08
- Nahlásit

žanda
ortézy jsou fakt problém..řešíme to tedka s tou achilovkou protože by se to asi hodilo,ale zatím necháme udělat dlahu z termoplastu,doufám že poslouží,taky vlastně potřebuju znehybnit místo nad kotníkem ne kloub,zítra bude dlaha takže jsem zvědavá

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2008 11:25
- Nahlásit

Ze znamosti jsem mela vyrobenou ortezu na koleno u stary cuby, kamoska taky. Moc to ale nedrzelo, je to fakt problem, vymyslet to tak, aby se to v pohybu nesesunovalo a nehejbalo. Muzu se zkusit zeptat, jestli by neco vyrobili i ted.

žanda
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2008 11:28
- Nahlásit

sarax
i když nadkotníkem by to asi šlo z dětské ortezy..........já potřebuju "připlácnout "packu k tělu)) od lokte dolu s ní hýbat může,ale jen dopředu a do zadu)

sarax
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2008 12:04
- Nahlásit

žanda
no dětská já ti nevím,prej ty lidský nejsou nic moc..v Praze je taky protetická firma co dělá lidem ortézy a udělali i psu ale neplnilo to tu funkci jak mělo...

žanda
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2008 12:06
- Nahlásit

sarax
co máte s tlapinou? my už snad rameno máme ok,ale ta kost zlobí, údajně zánět okostice,ale zda se trefili do diagnozy,že)

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání