Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / je to hot spot?
Autor Zpráva
Mika
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2008 19:11
- Nahlásit

na kozi pod obojkom svojho 6 mesacneho zlataka som nahmatala vacsie mnozstvo chrasticiek, roznej velkosti od spendlikovej hlavicky az po mensi hrasok, je to suche, zlte - ale na hnis to nevyzera. moze to byt hot spot? cely minuly tyzden som nebola doma, priatel spominal, ze casto chodili do vody a priznal, ze niekedy mu potom zabudol dat dole obojok - celkom lahko sa mu to mohlo zaparit. Zajtra s nim asi skocim k veterinarovi, nech sa na to pozrie?
Co si myslite moze to byt ono? a co na take chrasticky pouzivate? alebo to uz nechat, ked je to uz suche?
Dakujem za akukolvek radu

wensday
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2008 20:16
- Nahlásit

Ahojky, sice nevim, co jsou to "chrasticky", ale když je to suché, nevypadá na hot spot, ten je mokrej, jako by z toho vytíká taková vodička.... já bych volila konzultaci s vetem radši....

Mika
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2008 20:25
- Nahlásit

jezis mne vobec nedoslo ze to je nezname slovo po cesky sa to tusim vola strup. je to proste zhrubnute, supinate a suche.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2008 20:56
- Nahlásit

Mika
Asi bych to každopádně vystříhala a vyčistila.

misenka1
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2008 21:45
- Nahlásit

Co to je HOT SPOT?
Strup je chrasticka.

nika00
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2008 10:39
- Nahlásit

Mika
jaky pouzivate obojek?
kozeny, nylonovy?

Mika
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2008 12:50
- Nahlásit

nie je to ani koza, ani nylon - resp - zvonku je nylonovy ale na vnutornej strane je podsity este nejakou ciernou tkaninou - nemozem si spomenut ako sa vola ale je to taka pevna, mierne chlpata latka - sukno? neviem.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2008 12:54
- Nahlásit

Mika
Filc?

žanda
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2008 13:00
- Nahlásit

Mika
pokud je to strup, a není kolem nic zarudlého,asi bych to už nechala, pokud to kolem je červené ,pak to chce desinfekci a strup pryč-tedy podle mého,ale žluté strupy si nějak neumím představit.....jsou vždy tmavé,ne????? nemůžeš to vyfotit a ukázat?

Mika
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2008 14:00
- Nahlásit

Mucholabka
presne toto

no niektore malicke su len taka supinata koza - takze ma to v podstate farbu pokozky - preto som pisala ze je to nazltle. ale prave teraz som nasla jeden, ktory vyzera celkom ako strup - je to tmave a divne. a dookola ma take tie zlte strupky, ktore ma aj inde. je to blbo vidiet ale skuste odfotit nieco na kozi chlapteho hyperaktivneho stenata.
hned padime k vetovi, akurat robi az od tretej tak musime hold pockat

Mika
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2008 15:42
- Nahlásit

tak sme sa prave vratili od veterinarky. je to hot spot, cele mu to vystrihala, stroupky odstranila, vydenzifikovala a teraz to musim tri krat denne umyvat a natierat lokalnym antibiotikom. chudak vyzera celkom uboho s tym bolavym krkom vystrihanym potrenym betadinou... no... ale snad mu to pomoze

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2008 15:52
- Nahlásit

Mika

můžu se zeptat co to je Hot Spot a z čeho to vzniká? Díky
A vám ať se to brzo zahojí.

Mika
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2008 15:58
- Nahlásit

co ja viem tak hot spot je v podstate specificka dermatitidita, ktora vznika predovsetkym u dlhosrstych plemien s hustou podsadou - a najmä u takych tych vodnikov, ako su retrievri. Ide o zaparenie koze, ked mokra srst schne pomaly na horucom slnku - teda pri sucasnom posobeni vlhka a tepla - a vznikaju mokvave bolaky, ktore hnisaju. Athosovi sa urobili pod obojkom - priatel mu ho po kupani nedal dole a uz to bolo. tak dakujeme pekne a dufam ze bude skoro ok.

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2008 16:20
- Nahlásit

Mika

díky moc za osvětlení! Držím palce, ať jste brzo Ó.KÁ.

choco
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2008 16:31
- Nahlásit

joo já jsem doléčila psa (labrador) po 14 dnech z hotspotu...neměl to pod obojkem, ale pod uchem a rozrostlo se to do pěkně velkého rozměru na celé tváři...takže vyholit, patlali jsme vodičku na vysušení (Prurivet), dostal antibiotika na 14 dní a pak antibiotickou mastičku,až na mazání po vytvoření strupů, když se mi zdálo ,že to opět začíná mokvat,tak jsem stroupky rozmočila peroxidem a znovu mazala prurivetem a pak už to začalo vypadat k lepšímu....límec jsme dávali na noc a když nebyl na očích, protože jak byla ta hporka,tak se mu to akorát ještě víc zapařovalo, takže jsme museli fakt hlídat,stačilo by další škrábnutí a rozjeloi by se to znovu...

Mathea
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2008 16:46
- Nahlásit

Hotspot jsem u svyho mladsiho zlataka ted resila taky. A nejdriv pekelne neuspesne, protoze sem debilka a nedala jsem mu limec hned. Nesmi si to rozdrbat, nebo se to rozsiri a to hojeni nebude na tyden, ale nejmin na dva. My jsme taky dostali atb+betadine+nejaky mliko s kortikoidama. Uz to mel docela pekny, ale pak si to rozskrabal a jelo to znova a vic. Nasadili jsme limec a vylecili uzasnym odvarem z repiku (fakt ho doporucuju hoji a zaroven vysusuje) a obcas jsme vydrbali betadinou. Ted uz to ma skoro zahojeny, jen jeste cekame, az se uplne uklidni kuze, aby si to znovu nerozdrbal a pak konecne sundame limec a budem zas moct skakat pres kaluze.

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2008 14:25
- Nahlásit

Chjo, dotaz pro "hotspotare". Nikdy jsem se s timhle hnusem nesetkala, ted ho ma mlada rtw.
Zrejme ji pri divoke hre sekla starsi rtw, a ta blbka si to rozdrbala. Ma chycenou tvar, neni to pekny, mokva to. Tvar ma vyholenou, xkrat denne cistim vyvarem z repiku, betadinou. Na noc ma visnak, nedrbe si to. Nerozsiruje se, hnusak jeden, ale zatim se to ani moc nelepsi.
Takze - jsou ty antb opravdu nezbytny? Nebo ma nekdo zkusenost s tim, ze se to vyhojilo i bez nich? Nechce se mi je do ni rvat, je to 14 dni, co dobrala antb kapky do usi.

pigie
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2008 14:46 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Fifi
My davame atb az ked rozhloha je velka asi ako dlan. Inak vzdy postacilo 2-3 dni umyvanie a nasledne uuuplne vysusenie. malokedy sa to hoji postupne, zvycajne to z vecera do rana zaschne... Takze to lepsenie nemusis pozorovat viac dni... Kolko to uz ma? A naozaj je dolezite po vymyti to nechat co najsuchsie a odstranit vsetky leptave veci.

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2008 14:54
- Nahlásit

pigie
Tak jako dlan nee, zhruba flekanec o prumeru 5-6 cm. A ma to zhruba od patka?
Vymyvam dukladne, drbu gazou, abych ji z toho dostala strupance, chjo. Mozna i to pocasi k tomu, porad mlha, sychravo, poprchava nebo leje. Jinak na cisteni si pouzivala co?

pigie
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2008 15:02 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Fifi
Ja som cistila zo zaciatku tiez repik a potom betadinu. Neskor som repik uz vynechavala a rovno pouzivala len betadinu. Vlhke pocasie tomu naozaj neprospieva. Od piatka to uz je dost dlho teda, to je fakt, ale kym sa to nerozsiruje, tak ja by som este pre ATB neutekala. Co viem, tak aj tak sa to zhoji vo vacsine pripadov samo. Niektori pouzivaju este na to veterinarny sampon s obsahom siry, bohzuial nazov si nepamatam. Naozaj, tak rychlo ako sa to objavi, tak rychlo to aj ustupi... Len vydrzat cistit ten cas medzi...

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2008 15:19
- Nahlásit

pigie
Tak diky za rady, vydrzim, kdyby se to horsilo, samozrejme vyrazim za vetkou. Nez sirovy sampon, to radsi ty bylinky, snad to bude za par dni dobry. A cistit vydrzim, ona je vdecna pacientka.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání