| Autor |
Zpráva |
Mel
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 12:22
- Nahlásit
Potřebuju poradit - odvarem z jakých bylinek mám otírat kůži, na které se projevila pravděpodobně alergická reakce ze sena? Něco na zklidnění...
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 12:43
- Nahlásit
na zklidnění bych dala klasický heřmánek, na hodně podrážděnou kůži řapík, který to vyčistí. také je dobrá šťáva z aloe vera, ale to už by jsi potřebovala pořádnou kytku, na břicho svého psa
jo a třeba na podráždění ze špatné vody se mi osvědčila konopná mast. to je u nás takový zázračný universal na všechno
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 12:45 - Změnil/a: Mar
- Nahlásit
Mel
ja davala jitrocel, poradila mi to MVDr. Mullerova - homeopaticka.....hermanek je pry na nic.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 12:49
- Nahlásit
nefer
heřmánek mě taky napadl... a právě jsem nevěděla ten řapík... no, navštívím lékárnu a zakoupíme
Mar
jitrocel je na co? to je taky na čistění?
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 12:55
- Nahlásit
Mel
ze to tu kuzi uklidni a trochu vysusi, takze se snaz zahoji - je to hojiva bylinka jakoze
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 12:55
- Nahlásit
Mar
jo, už jsem to našla...
na špatně se hojící rány,
vředy,
pohmožděniny,
spáleniny,
omrzliny,
bodnutí od vos nebo včel,
na potírání při zánětech očí,
mírní bolesti hlavy
používá se jako kloktadlo při zánětech a otocích mandlí.
to by asi taky šlo uvařím nějaký pořádny lektvar ze všeho možného
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 12:58
- Nahlásit
Mel
berry mel ekzem z trava a tak na cuni tak mi poradila todle, at to pije, ze tim si bude machat cumak rovnou a ze se to zahoji - a je fakt, ze tejden sem to patlala hermankem a nic, pak asi 4 dny tim jitrocelem a pak uz to nemel
a kdo a kde a co presne to ma?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 13:04
- Nahlásit
Mar
Tara se nám na podvozku osypala. Ze dne na den, jsou to takový suchý "boláky". U nás posekali louku a nechali tam ležet to posekaný, a vzhledem k tomu, že se jí to objevilo přes noc, tak si myslím, že to s tím souvisí.
Už to prý měla loni, Saša si původně myslel, že to je ze žrádla. Teď už nějakou dobu žere maso a nic se nedělo, až teď po tom posekání najednou tohle...
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 13:07
- Nahlásit
Mel
jj - B todle ma ze "zaparene travy" nebo taky dyz je vlhkej od vody a vlitne do travy a tak......jeste je na tuo super sampon "Allercalm" od fy. Virbac - tim sem ho jednu dobu koupala denne (napenit, 10 min. pusobit, splachnout, kuza do rana jak nova ) akorat na tu jeho cunu sem to nemohla pouzit zejo, bo mi to olizovala splichalo by mu to do oci, a tak )
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 13:07
- Nahlásit
no tak na ekzém už by mi přišel heřmánek také málo, ten je jen na zklidnění. na hojení je jitrocel výborný nebo ještě měsíček.
a výborná je také mast "zelený balzám" - tak se jmenuje
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 13:13
- Nahlásit
ha, tara žere maso? máš na sašu nějak jó dobrý vliv
pokud máš kde, doporučuji sehnat domácí konopnou mast, ta je na tyhle neduhy dle mě fakt bezkonkurenční
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 13:15
- Nahlásit
Aloe vera gel,konopná,měsíčková nebo propolysová mast.
Jinak doporučuju zakoupit knížku Léčení zvířat od bylinkáře Váni, léčba je v knížce rozepsaná jednak podle bylinek a jednak podle skupiny nemocí nebo potíží
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 13:20
- Nahlásit
jana33
díky za typ na nové čtení, na tyhle knihy slyším
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 13:24
- Nahlásit
nefer
Já jí mám sama chviličku a jsem za ní ráda,je fajn mít něco takového doma a vědět,po čem v případě potřeby sáhnout
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 13:27
- Nahlásit
jana33
myslím, že zakoupím http://www.kosmas.cz/knihy/122993/leceni-zvirat-po dle-bylinare-pavla/
i cena je OK
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 13:31
- Nahlásit
nefer
a s tím dobrým vlivem bych to moc nepřeháněla, on za to nemůže, prostě musel odjet, nechal mi Taru a tak nějak moc nemohl ovlivnit, co dostává do misky
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 13:34
- Nahlásit
Mel
Jo to je ona. Ona je to docela malá knížka,beru to jako takový základní návod
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 13:46
- Nahlásit
já ji našla tady
http://www.navysokou.cz/detail.php?ref=seznam&id=3 8073
mel: i to se počítá
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 13:53
- Nahlásit
když už jsme u těch knížek, tak velmi dobré počtení je také tahle:
http://www.kosmas.cz/knihy/118015/prirodni-medicin a-pro-psy-a-kocky/
není to tedy vyloženě bylinkářská věc, ale člověk si tam přečte spoustu věcí o krmení granule x klasická strava. navíc to napsal veterinář. ale pozor - po přečtení prvních pár kapitol jsem se prakticky stala vegetariánem
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 15:01
- Nahlásit
nefer
Vidíš, konopná mast, dobrej nápad! Pošuk jen zahlédne vodu na koupání (tj. i kaluž, bo potůček) a už má škaredý, svědivý ekzém. Z kosmetiky Cannaderm (s konopím, netestované na zvířatech, čímž nemyslím jen myši, ale právě i psy) jsem nadšená, tak zkusím jejich web, nenajdu li i mast.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 15:06
- Nahlásit
nefer
po přečtení prvních pár kapitol jsem se prakticky stala vegetariánem ták je dobře! Těší mě každý další člověk, co nepovažuje za nejsprávnější život ten s klapkama na očích, hrabající jen na svém písečku.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2008 21:29
- Nahlásit
Mel
heřmánek bych na alergickou reakci rozhodně nedávala, jelikož sám o sobě pro alergiky alergický je- vím to i podle sebe, mě by pomohl asi "do hrobu". Doporučuji spíš omývání buď černým čajem,nebo slabší octovou vodou. Pokud heřmánek,tak leda tinturu naředěnou, heřmánek sám o osbě je chlupatý.......na sklidnění je taky dobrá echinaceová mast, nebo zkusit klasiku fenystyl v masti. pokud to tedy je na těle a ne u očí.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2008 19:19
- Nahlásit
Mel
tak sem tu zase kdybys byla tak hodná a napsala co nejvíc pomohlo - my sme dojeli z víkendu velice olezlí, ružoví a tak já znám jenom ten jitrocel, ten jdu hnedka udělat, ale pokud ti tady z výše uvedených rad na taru zabralo něco víc než jitrocel, budu ráda, dyž se podělíš
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 00:47
- Nahlásit
Mar3
no, čéče, budeš se divit, ale nijak nepomůžu... namazali jsme jí to heřmánkovou mastičkou a ráno to bylo mnohem lepší, pak jsme odjeli na sraz a teď už tam skoro nic nemá...
|