Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Praskání polštářků na tlapkách
Autor Zpráva
Sijes
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 09:36
- Nahlásit

Ru dost často praskají polštářky, hlavně na předních tlapkách. Nedávno kulhala mírně na přední packu a při ohledávání jsem našla pouze dost hluboký praskanec. Jelikož má i na jiné tlapce a není to poprvé (není to ale nic drastického, žádná krvavá rána... ) tak si nemyslím, že by si tlapku nařízla. Začala jsem mazat večer indulonou s rakytníkem na hojení. Máte někdo podobnou zkušenost? Hlavně mě zajímá - nemůže to být nedostatek nějakého vitamínu apod. ?

Mel
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 09:58
- Nahlásit

Sijes
My taky měli sem tam dřív prasklý nějaký polštářek, ale teď už nějakou dobu je všechno OK. Nevím, jak dalece to může souviset s přechodem na maso, ale možné to je. Zkus přidávat něco na kůži, např. losový olej od Kronche, biotin apod. a uvidíš.

Sijes
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:05
- Nahlásit

Mel
právě ty přírodní zdroje biotinu docela máme, lososový olej bych mohla zkusit. Já zakápnu občas jen olivovým - lisovaným za studena. Ona do 7 měsíců vyrůstala na Kaufland granulích. Já ji mám teprve 2 - takže možná je to pozůstatek + že má teď mnohem, opravdu mnohem víc pohybu - namáhané nohy. Někdo zmínil zinek....

kiwikik
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:48
- Nahlásit

to by mě taky zajímalo protože nám praskají docela dost ne do krve ale prasklinky tam jsou. Občas mu to namažu měsíčkovou mastí nebo sádlem.

Sijes
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 11:20
- Nahlásit

Tak teď jsem si zavolala k vetovi i když se mi nechtělo bo jsme tam byli včera a na tohle jsem zapoměla! Říkal, že by mělo stačit mazání indulonou a jediný, kdy by se to dalo brát jako projev že něco chybí je opravdu ten zinek. Takže mrknu v čem je přírodně a taky pokouknu po nějakém přípravku.

nika00
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 13:01
- Nahlásit

Sijes
mujpes na to docela trpi, a byl nam doporucen pridavan zinek, klidne z lidske lekarny, ale gramaz pro deti..
jinak specialni vyrobky ma rada fitmin.
jedna se o vyrobek fitmin srst...
http://www.fitmin.cz/index.asp?start=605&idc=622&p roductid=21

Fík
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 15:03
- Nahlásit

Sijes
Hele, máám kamardku z Indie a ta mi poradila na stejný problém doporučila kokosový olej. Je to výborný prostředek. Rychle se vsákne, (výhodou je, že "nemastí" tak jako jiný olej a když se něco zmastí, dá se to běžným prostředkem vyprat.
kokosový olej je dobrý aké na rozpraskené ruce - rychle se vstřebá a není nepříjemný "na omak"
stojí okolo 50,-kč

Sijes
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2008 09:25
- Nahlásit

Fík
Dá se koupit běžně v lékárně? Nebo kde by jsi doporučila. Není určitě olej jako olej......

Atusch
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2008 09:37
- Nahlásit

Zdravím, my máme dobrou zkušenost s Giomem (co se týče Chondra a Biotinem na srst.) Giom vyrábí i Krém na tlapky a otlaky, který ještě nemám, ale možná by stál za vyzkoušení

reneeska
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2008 09:49
- Nahlásit

Atusch
Máte ten GIOM chondro L-karnitin? Ten se mi totiž zamlouvá tak kdyby měl někdo zkušenost ... já zatím zkoušela jen ten fitmin a ten dobré (u nás jde o drápky)

reneeska
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2008 09:52
- Nahlásit

Sijes
Jinak zinek je asi dobrej Zinpro pamlscích, ale já je nikdy nesehnala a objednat z netu s poštovným se mi nechtělo.

Fík
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2008 12:19
- Nahlásit

Sijes
Jo, promiń, v potravinách.

Atusch
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2008 16:08
- Nahlásit

reneeska
jj, moji psi dlabou Giom Chondro L-Karnitin FORTE a jeden ze psů to jedl po operaci kolenou a super! A ovčák teď dost kulhal tak jsme začali i jemu dávat chndro a musím říct, že perfektní, protože nekulhá!
A při akutních problémech lze zdvojnásobit i dávka, užasné je že se tím nedá předávkovat o čemž jsem se bavila s výrobcem. A dokonce ač to zní divně to mají i vyzkoušené i moji rodiče když je boleli záda nebo klouby, taky to pomohlo
A ještě k tomu to našim psů chutná což beru jako velké plus, že to do nich nemusím cpát pod tlakem

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání