Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / aktuní - ostrava, karvina a okoli - POHOTOVOST
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
wami
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 08:34 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

fšem, co nám drží palce
moc moc děkuju... věřím, že to malé pomáhá, když na ní myslí tolik srdíček...

davidkova renata
hele a nemohla se taky někde přiotrávit?Jako Bilušiny psi?
tak nad tím přemejšlím celý dva dny... jenže - co jsem byla v práci, byla s ostatníma na dvoře (něco jako kotec, akorát větší, spíš výběh), z jedný strany koukají na vnější plot, co je vzdálený cca 7-10m. Kdyby chtěl někdo něco hodit tam, hodí jen o kousek vedle, kde mám v zahradě dědka přímo u vnějšího plotu. Kdyby to bylo na zahradě, s největší pravděpodobností by to spásli velcí dřív...
Z práce jsem je vzala na chvíli do baráku, po šesté šli z baráku přímo do auta, jeli jsme k vodě, k vodě vede prašná cesta kolem remízků s vyokou trávou (rozhodně to není zemědělská půda, je to po rekultivaci důlní činnosti, takže fakt akorát vysoká tráva a mladé stromky), to už šla s košem, bo tam chodili lidi, u vody byla asi prvních 5 minut bez koše, co se brouzdala po bříšku u břehu, pak začla řvát na lidi, tak zas dostala koš, ale celou dobu tak nějak capala s náma ve vodě. Voda je čistá, sice přírodní, ale fakt bez sinic. Od vody stejnou cestou do auta a domů, do baráku. Doma byla veselá, huspla na lavici, otírala se z mokroty, pak se tam rozvalovala, jsem se šla nahoru mrknout na počítač, velcí se mnou, a to už jsem ji slyšela dole zabrečet poprvý, seběhla jsem tam, přiběhla ke mně ale pak mně náhle minula, zaběhla k dědkovi na verandu na pelíšek, stáhla hlavu do boku a dozadu a začla brečet, po asi 3 sekundách to povolilo a utíkala zpátky do pelíšku, tam se zkřečovala stejně podruhý a to už jsem sháněla veta (cca 18.45). 19.05 jsem se dovolala tomu, co jsme k němu jeli, 19.32 ji viděl před ordinací, 19.35 už jsme ji tahali smrtce z tlamy...

Fakt netuším, KDE by mohla cokoliv jedovatýho zbufetit, fakt jsem ji v podstat celou dobu měla na očích, leda v tý vysoký trávě cestou k autu jestli něco bylo pohozenýcho, ale zas jak by to protlačila přes koš, ten byl ještě i v uatě čistej...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 08:59
- Nahlásit

wami

jěště mě napadlo, v souvislosti s tou (ne)možností otravy, podobně reagoval kamarádčin malej pes na žihadlo od sršně...

wami
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 09:01
- Nahlásit

maixnerova
podobně reagoval kamarádčin malej pes na žihadlo od sršně...
to byla taky varianta, napadlo mě to jako první, ale neměla nikde otok a žádný jiný příznaky, vet to okamžitě zamítnul...

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 09:12
- Nahlásit

wami
Hele, moji psi se toho hnusu nadýchali, nežrali to. Ale je fakt, že pokud nebyla nikde u zem. půdy tak je to nepravděpodobné. Spíš bych sázela na tu encefalitidu, nebo možná ten míšní infarkt.

wami
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 09:16
- Nahlásit

Biluška
Hele, moji psi se toho hnusu nadýchali, nežrali to
u ní by šlo o otravu antiparazitárními látkami, tož by to sežrat musela, to se plošně asi nestříká...

Spíš bych sázela na tu encefalitidu, nebo možná ten míšní infarkt.
encefalitidu navrhnu. Míšní infarkt, anuerisma, mrtvička... to už je skoro jedno, léčí se to stejně (kortikoidy + něco dalšího, a hlavně klid)...

Garfield
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 09:21
- Nahlásit

wami
Já si pořád říkám, že na mrtvici mi přijde strašně mladá. Pokud má cévy, tlak a srdíčko vpořádku, tak je to v tom věku strašně nepravděpodobný, ledaže by měla nějakou vrozenou dispozici ke zvýšené krevní srážlivosti nebo poruchu krvetvorby.

ALL
Vy znáte někdo případ, že by pes onemocněl klíšťovou boreliozou nebo encefalitidou? Jaký to má u psů průběh a důsledky? Je to jak u lidí?

Mar
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 09:24
- Nahlásit

wami
ted sem prisla! super super super !
majinkatá bude zase Ok uvidis zase bude machirek

Eimy
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 09:28
- Nahlásit

Garfield
boreliozou jo, jede vořešák tady u nás... Průběh ale netuším jakej byl, viděla jsem psáka až skoro zdravýho, po léčbě už je úplně v pohodě a není na něm poznat nic...

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 09:35
- Nahlásit

Garfield
Znám borderku po borelce. Je naprosto normální, ale nemůže skákat. Pokud skáče má bolesti kloubů. Jako u lidí.

wami
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:12
- Nahlásit

Garfield
Já si pořád říkám, že na mrtvici mi přijde strašně mladá.
no, to já taky a vetové taky...

ledaže by měla nějakou vrozenou dispozici ke zvýšené krevní srážlivosti nebo poruchu krvetvorby.
je z útulku. Bohužel i tohle může být varianta - nějaký dege problém. Co já vím, jestli to není výsledek uzkého příbuzenského nakrytí (máme sučku, necháme si synka, jeje oni majú štence, šup s nimi v pytli za vrata útulku)... Nemyslím, že by měla problém se srážlivostí krve nebo něčím takovým (ranky se jí hojí dobře, hárání taky v naprostém pořádku), ale může to zvyšovat pravděpodobnost mrtvice nebo čehokoliv...

nedej bože teda...

já si začínám říkat, že to nakonec možná fakt bylo z toho přehřátí, celý den bylo vedro, sice tam mají dost stínu (budovy ze dvou stran, ze třetí zídka a ze čtvrté dost vzrostlé lísky), doma se trochu zchladili, autem je to jen pár minut... ale co já vím, třeba stačilo, že těch pět minut k vodě hopsala okolo nás a pak tam vlezla po bříško...
pořád raději tohle, než něco, co by se mohlo opakovat...

wami
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:17 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

all
v téhle souvislosti zase začínám přemýšlet nalounko dopředu. Kdyby jí zůstala zhoršená hybnost, vím, že lidi chodí na rehabilitace... Máte někdo zkušenosti, jaké masáže (Tellington-Jones?), jaké terapie lze provádět...?

Jasně - plavání... Jenže to ona moc nechtěla ani předtím a nutit jí, když by se bála, nebudu...

ale šikly by se nějaké návody na to, jak se psem "cvičit" (ne výcvik, ale pohyb), aby se hybnost co nejvíce zlepšila...

Pokud to bude o rovnováze, tak s tím toho asi moc neudělám, ale kdyby to bylo jen o ovládání jedné strany těla, tak mozek je přece taky sval a nějak ho namakat můžem zkusit... (tlapky na střídačku - přední - podává už od včerejška, jen viděla, že jí nesu piškoty )

brut
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:23
- Nahlásit

wami
mám radost... bude dobrá, uvidíš

wami
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:35
- Nahlásit

brut
no já taky, už to beru, jakože žije a začíná mít radost ze života... už si dovolím plánovat za rok dvě oslavy jejích narozenin...

ještě hodlám bojovat za to, aby to zas byla tryskomyš, ale to asi nepůjde hned tak...

brut
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:40
- Nahlásit

wami
pomalu a jistě z ní bude tryskomyška ..... nejdůležitější bude netlačit moc na pilu a dát jí čas

wami
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:51 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

brut
nejdůležitější bude netlačit moc na pilu a dát jí čas
jj, snažím se... jen mám strach, abych něco v těch prvních dnech neopomněla, co by pak mohlo nepříznivě ovlivnit další vývoj...

ale zatím ji víc brzdím, než tlačím... (už chtěla sama do schodů, sama se škrábat do klína, vypadnout z tichého marod pokoje... )

wami
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 14:49
- Nahlásit

all
právě mi psal chlap do práce, že malá chodí zas o kousíček líp a že ho málem sežrala i s tou miskou, co jí dával papů...

večer jedem na veterinu, tak se zas ozvu, co a jak...

jablunka
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 14:52
- Nahlásit

wami
malá chodí zas o kousíček líp a že ho málem sežrala i s tou miskou, co jí dával papů...
tak teď už bude jenom líp.................

Fifi
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 14:55
- Nahlásit

wami
Parada!!!! Jen tak dal!!!

maixnerova
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 15:03
- Nahlásit

wami

uuuuufffffff

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 15:20
- Nahlásit

wami
To bude uz dobre, uvidis. Ono to chce svoj cas, ale verim tomu, ze sa z toho uplne dostane, ved je mladunka a ma ovela vacsiu schopnost regeneracie. Stale na vas myslime

brut
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 15:23
- Nahlásit

wami

Frog
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 15:47
- Nahlásit

wami
Tetááá to mám radost! Huráááááááá.

Saita
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 17:17
- Nahlásit

wami My jsme s Nikkym měli cvičit, prostě opratrně s pacičkama, od tlapek, po lokty až cvičit s celou packou(natahovat, stahovat), pak bylo i to plavání, no a taky jsme hodně chodili i když zpočátku byly procházky kratší. Nikky jak šel tak tahal i tu přední pravou tlapku a hodně si tak na ní brousil drápky(skoro až do krve), zadní tahal taky(ještě mu ujížděla do strany) ale postupně se to zlepšilo, teď už to není poznat, jenom občas v některé dny trošičku napadá, jinak má stále tu pravou stranu ztuhlou a jak má stát na místě(třeba u česání) tak mu zadní noha sjíždí dozadu. Jinak před mrtvicí cvičil agility, teď jsme to trošku taky zkoušeli, na procházce jsme potkali kladinu(ne agilitní menší, užšší takovou tu na které cvičí hasiči) a on sám od sebe na ni naběhl a v pohodě překonal, takže ta koordinace je v pohodě.
Míšní infarkt, anuerisma, mrtvička... to už je skoro jedno, léčí se to stejně (kortikoidy + něco dalšího, a hlavně klid). Toto mě trochu udivilo, u nás byly diagnózy: první- zánět vnitřního ucha, výhřez ploténky a pak ta mrtvice, všechno se léčilo úplně stejně- ATB, prášky proti bolesti a u té mrvice a ploténky injekce vit. B jenom na tom klidu se shodneme, ten měl mít taky.

papillon_girl
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 21:13
- Nahlásit

wami
hurá!!!!!! a´t to jde stále tak dobře!!!

wami
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 21:14
- Nahlásit

úplně fšem, co vlezou na tohle fórum a poslali Melzí aspoň jednu pozitivní myšlenku

DĚKUJI!

dneska nám veterinář (optimista a kamarád) sice s notnou dávkou nadsázky, ale přece... řekl, že kdybych mu ji tam přivezla dneska, jakože jí něco je, tak na ní nic nenajde, co by jí jako mělo být...

reflexy všech nohou má v pořádku, chodí, cupitá, zvládne se i otřepat, aniž by upadla.

Samozřejmě to ještě není stoprocentní tryskomyška, přeci jen ji to občas na tu levou stranu vezme a při jen o trošku delším cupitání jí to ulítává, ale přece...

V nestřeženém okamžiku si vyskočila na lavici (cca 50 cm vysokou). Cestou k vetovi stihla z kennelky seřvat všechno, co se okolo pohlo... člověka, kosa, vítr, co hýbal s keříkem...

zkrátka je to neskutečný bojovník... A proto všem, co jí jen na chvíli poslali kousíček pozitivní myšlenky, všem, co jí drželi palce i tlapy, strašně moc děkuju. Všechna ta síla nepřišla nazmar, ale vytáhla jí smrtce z tlamy a vrátila mi moji bílou naději zpět k nám. Díky všem a stokrát díky MVDr. Davidu Oslizlokovi, který mi ji vybojoval v úterý zpátky...

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 21:17
- Nahlásit

wami

JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO HURÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ A BOMBÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!

Že by nakonec to přehřátí?? Páč že by se takhle rychle srovnala po mrtvici? No to je skvělý!! Kdybych uměla dávat tyhlenty veliký smajlíkovský vobrázky, tak sem taky nějakej plácnu, ale umím jen ty co jsou tady takže

jablunka
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 21:25
- Nahlásit

PetraK
Sem plácnu jeden i za tebe.......páč..............
wami
Máááááááááááááám vohromnou radost!!!!!!!!!!!!!!

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 21:26
- Nahlásit

jablunka

Milá pani Vám děkuji převelice, kuji

Neessi
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 21:40
- Nahlásit

wami

To je skvělýýýýýýýýýýýý!!!!!!!!

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 21:52
- Nahlásit

Skvělá zpráva! Gratuluji

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání