Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zvýšení denní dávky - ztloustne?
Autor Zpráva
Meemies
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2008 12:24
- Nahlásit

Ahoj, máme doma osmi a půl měsíčního bostonka, jde o nejmeší váhovpu kategorii, takže má mít max 6,9 kg. Teď má tak 6,2, očekávám, že u toho už zůstane. Krmíme Eukanubou puppy pro malá plemena, je to krmení, které nám konečně vyhovuje, ale po tom, co jsme v osmi měsících snížili denní dávku ze 160 g na 90 g, mám pocit, že mu to nestačí. Dávku jsme proto zvýšili na 100 g, krmíme 2x denně, ráno a někdy kolem druhé hodiny. Vždycky všechno hned sní, nebo mu to v misce vydrží maximálně další půl hodinu. Večer ale dokáže 10 minut u misky stát a vylizovat jí, jako kdyby měl pořád hlad. Proto přítel občas nevydrží a radši mu přisype. Já z toho mám docela obavu, aby příliš nenabral na váze a nebyl potom jako koule. Máte s tím někdo zkušenosti?

Mel
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2008 13:14
- Nahlásit

Meemies
Zapoj trošku vlastní hlavu, ne? Přemýšlej a nečti návody na pytlích granulí, ty jsou jenom orientační a každýmu pes je jiný. Tudíž někdo třeba žere dvojnásobnou dávku než je na pytli a je neustále hubený a někomu je "tabulková" míra tak akorát.
Myslíš, že bys na svém psu nepoznala, kdyby byl tlustý? Já teda svého pozoruju a když mi přijde tlustší než se mi zamlouvá, dávku mu prostě snížím.

reneeska
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2008 13:18
- Nahlásit

Já bych se držela jakš takš tabulky. No ještě aby nevylizoval, když teda ví, že z toho něco kápne.
Já mám zkušenost, že když přidám víc granulek, tak víc kadí, ale nepřiberou. Přiberou mi když krmím šrotem kde je moc obilovin.

Jinak kašlala bych na nějaký kolik by měl vážit, pokud to tomu psu neodpovídá, i když asi jo, ale prostě bych koukala jak vypadá, jestli je obalenej tukem nebo mu lehce nahmátnu žebra.

pigie
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2008 14:48
- Nahlásit

Meemies
Pri tebe by moj pes asi umrel od hladu. Podla tabuliek by maval dostat cca 500g krmiva na den (hypoalergenneho). Keby dostal pol kila ma zozere aj s vlasmi. Dostava kilo a ked plava i viac ako kilo. Co je dvojnasobok dennej doporucenej davky.... A pes je stale ako sliz Ale dufam, ze aspon nazrany sliz

sarax
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2008 14:49
- Nahlásit

pigie
Ale dufam, ze aspon nazrany sliz

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2008 16:31
- Nahlásit

Meemies
eště sem neslyšela,že by nějakej pes ausgerechnet po Eukanůůůbě ztloustnul
souhlas s ostatníma

irenaa
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2008 16:48 - Změnil/a: irenaa
- Nahlásit

Souhlasím, chce to trošku přemýšlet, samostatně. Jeden můj pes je stantartně pod váhou, je hubený jako lunt a to má dvojnásobnou dávku granulí než má mít plus maso s těstovinama. Druhý pes má pořád mírnou nadváhu, kterou nemůžem dát dolů a to dostává méně než má a ještě ligtky. Takže se nedívej na pytel, ale zapoj hlavu a hlavně sleduj psa. Když začne tloustnout, tak mu ubereš, ne?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání