| Autor |
Zpráva |
xads72
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2008 07:13
- Nahlásit
Dobry den, potřebuji se poradit, mam psa, jorksira a vcera byl cely den takový divný neměl ani chuť na jídlo a jak jsem prisel ze skoly nasel jsem zvratky. Pak jsem ho prohledl a nasel bílé klíště. Vytáhl jsem mu ho a potom jako kdyby ozivil a hned snedl svoje jidlo, ale vecer ho zase vyzvracel a vykakal se doma(prujem) své potřeby vykonává jinak už venku. Dneska mel taky prujem a jist porad nechce...... a chci jeste rict, ze asi pred mesicem mel taky kliste, byl taky uplne divny, ale nezvracel a nemel prujem. co dělat?
|
Myssel
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2008 07:26
- Nahlásit
Jít okamžitě k vetovi!!!
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2008 07:56
- Nahlásit
Já bych to zase tak nedramatizovala, joršíři jsou prostě citlivější, třeba i sluníčko udělá svoje... Samozřejmě návštěvou veteriny člověk nic nezkazí, ikdyž já kvůli tomuhle už na veterinu neběhám, protože mi do psa (mám tkaé jorkšíra)vždycky akorát narvou nějaké injekce a přitom stačí klid, řepíkový čaj s glukopurem (každý 3-4 hodiny do psa několik lžíček nacpat) a třeba den bez jídla, pak jen postupně dávat po malých dávkách rýži s drůbežím masem a uvařenou mrkví a je po starostech... Nemyslím si, že by to mělo mít souvislost s klíštětem, ikdyž člověk nikdy neví...
|
xads72
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2008 08:17
- Nahlásit
no právě, že souvislost s klíštětem to má, není to poprvé, ale tento krát se to projevilo hůř..... má třeba taky alergickou reakci na injekce, pokazde jak jsme byli, tak pak byl 2 dny úplne K.O. (jak jsme byli např. proti vztekline,atd... tak pokazde uplne otekl) Ted sice neni otekly, ale venku skoro porad kaka a neni to hovinko ale taková voda
|
Bond
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2008 09:24
- Nahlásit
xads72
Je možné, že je to alergie na klíště, ale to se poraď s vetem.
na průjem je nejlepší jednodení hladovka, mám taky dobré zkušenosti s probican pastou. Na mého jorka to zabírá okamžitě, trpí průjmy celkem často.
Potom jak psala Barica rozvařená rýže s mrkví a masem.
A hlavně klid a dostatek tekutin, zvlášť v tomhle vedru.
|
xads72
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2008 09:28
- Nahlásit
tak jsem byl u veterinare, rikal, ze to pry z klistete nema, tak nevim, dal mu antibiotika nejakou tabletku a dal mi nejake cipky, ktere mu mam davat co 6 hodin do zadku, tak nevim jak to zvladnu. A zítra mam přijít na kontrolu, tak to bude snad už jen lepší a lepší
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2008 09:47
- Nahlásit
klasika, misto toho, aby se tělo samo mohlo tomu, co prujem a zvraceni zpusobilo, branit, tak se nasadi ATB a pak se divime, ze se to kazdou chvili opakuje, nebot ATB znici ve streve vse, i to dobre, co ma infekcim zabranit a je to kolotoc... pasta Probican je vazne dobra, take jsem ji na doporuceni jednou zkousela, vet mi sice tvrdil, ze nejdriv je potreba davat ATB, az pak teprve pasta, ale ja se na ATB vyprdla a pasta zabrala temer okamzite...
|
xads72
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2008 09:52
- Nahlásit
on mu tam nejakou pastu daval, mozna to byla ona, byla hneda a daval ji kolem pusy nebo do pusy, nevim
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2008 12:58
- Nahlásit
mě se to stalo u dogy...vyndala jsem klíště a do dvou dnů průjem zvracení a nakonec se nepostavila na zadní. Jela jsem k veterináři, vyplázla zase půlku vejplaty a...druhej den po ošetření mi přinesla míček a byla fit. Ale šla bych určitě k doktorovi....hlavně vzhledem k velikosti plemene
|
Bond
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2008 13:30
- Nahlásit
Barica
Taky jsem postupem času přišla na to, že chodit s průjmem k vetovi jsou vyhozené peníze. Léčila jsem ho takhle rok a pořád se vracel. Byl to už začarovanej kruh, antibiotika a potom se to hned vrátilo.
Stálo mě to tolik stresů o penězích ani nemluvím.
Začala jsem psovi vařit a přidávat probiotika a je klid. Samozřejmě, že někdy prostě průjem má, ale už vím jak si s ním poradit. To vám ale vet neřekne, protože potřebuje abyste tam chodili a tahal z vás prachy.
Samozřejmě jsou případy, kdy je návštěva u doktora nutná. Důležitý je svýho psa znát a poznat kdy už to prostě "není sranda".
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2008 14:15
- Nahlásit
Bond
přesně tak, důležité je se naučit stavu psa rozumět a pak jednat dle zdravého rozumu, spoustu věcí může člověk vyřešit lépe, než vet... nejhorší je se bát a jezdit k vet s každou maličkostí, pak se z toho opravdu stává začarovaný kruh, u lidí je to naprosto stejné ...
|
xads72
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2008 16:50
- Nahlásit
no ted se tomu prujem ani rikat uz neda, je to takova voda a je v tom krev, tak nevim jestli tohle je normalni, snad ho to přejde
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2008 17:45
- Nahlásit
xads72
no pokud je v tom krev tak bych šla hned-bude taky dost dehydrovanej. Bude nějakej bacil...
|
xads72
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2008 18:10
- Nahlásit
on uz byl u veterinare, dal mu injekci(antibiotika) nejakou tabletku a pak cipky ktere mu mam davat do zadku.... byl jsem u neho rano a prujem ma porad a je v tom krev, za chvilku jdu jeste jednou k veterinari se poptat
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2008 13:05
- Nahlásit
xads72
jak to vypadá dnes?
|
xads72
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2008 17:31
- Nahlásit
dneska rano dostal uz ryzi s kurecim masem, odpoledne jsem byl ven a jedl travu a pak se vyzvracel, ale to bych rekl ze to bylo z te travy a pak dostal zase tu ryzi s masem a ok ;) jen jeste nekakal, tak nevim.... ale uz se zdá být lepší než včera...... jen nejaka rada jak vycistit koberec od prujmu? jsem to cistil vanishem, ruznymi prostredky a porad to jde citit, neni nejaky prostredek nebo zpusob ktery by zabral? diky za odpovedi
|