Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Nevím co s Dorkou
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
monika
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 12:50
- Nahlásit

Ráno jsem byla s Dorkou na krev. Čekáme na výsledky a já tu sedím a nevím si rady.

Je to cca měsíc co jsme si všimli, že Dorka zhubla a měla jsem z toho radost. Byla vždycky osvalená, celkem puclík a i když jsem Fanku krmila zátěžovkou, tak Dorka dostávala odlehčenou řadu Happy Dogu aby nebyla tlustá.
Žerou 2x denně. Dorka začala krást jídlo. Nejdříve to bylo úsměvné jak se snažila nás obejít a obelstít a nakonec se jí to vždycky nějak povedlo. Čekala až v noci usnem a šla si pro tyčinky do kuchyně, čekala na nestřežený okamžik, kdy někdo zapomene uklidit misku s nedožraným Fančiným žrádlem, kradla jídlo malé a somrovala. Vždycky ale stačilo ji pokárat a byl klid.
Minulý týden se to začalo stupnovat. Začala mi utíkat z venku domů, protože věděla, že je doma na lince jídlo, fakt sežere na co příjde a kdo kde co zapomene. Včera mi skočila po ruce, když jsem jedla buchtu, večer do mě žduchla když jsem šla pro misku na krmení a dneska napadla Fanku když se chtěla napít.
Je jí jedno, že vedle ní stojím, prostě si to veme a hotovo. Ví, že nesmí, třepe se jak šílená a sliny jí tečou proudem, ale je to silnější a ona se prostě není schopná ovládat. Pokud není v dohledu jídlo, je v pohodě, je hodná, poslechne na slovo, ale pokud vidí kus žvance a je jedno kdo to má v ruce, mění se v agresivní potvoru. Prostě jde po žrádle. Setkali jste se někdo s tím? Pohybuju se kolem psů víc jak 20 let, ale s tímhle jsem se nikdy nesetkala. Jakoby se zbláznila.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 13:04
- Nahlásit

To je ta mladší, nebo starší?

monika
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 13:05
- Nahlásit

Ta starší.

Radecha
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 13:08
- Nahlásit

Někdy psi chorobně jedí/pijí vlivem různých hormonálních nestabilit, jako štítná žláza, slinivka, cukrovka, nadledvinky apod.

monika
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 13:09
- Nahlásit

Radecha
nepije víc, jenom když vidí jídlo je agresivní a je jí jedno kde to jídlo je a kdo ho má. Prostě ho chce.

monika
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 13:11
- Nahlásit

Někdy psi chorobně jedí/pijí vlivem různých hormonálních nestabilit, jako štítná žláza, slinivka, cukrovka, nadledvinky apod.
jak se to léčí?

Radecha
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 13:42
- Nahlásit

No podle toho, co to je...
Já neříkám, že to má, jenom, že některý interní poruchy prostě můžou způsobit takovéhle divné "chování".

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 13:58
- Nahlásit

hele co tasemnice?

monika
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 14:06
- Nahlásit

blanulinka1
nemá, je čistá

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 14:11
- Nahlásit

monika
A co ti řekl vet? A co dělá za testy? Mě taky napadla cukrovka nebo slinivka,ale zase i té velké změně v chování by spíš odpovídala nějaká hormonální nestabilita. A nemůže mít třeba falešku?
Jinak obecně jako zastánkyně "přirozené stravy" bych řekla,začni jí dietně vařit,kuře,filé plus hodně zeleniny a vlákniny,tak aby kaloricky byla strava málo vydatná,ale přitom jí bylo hodně a pesa se cítila nacpaná. Upřímně ona opravdu může mít hlad.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 14:13
- Nahlásit

Držím ti pěsti, určitě to zvládnete!!

brut
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 15:02 - Změnil/a: brut
- Nahlásit

monika
tohle mi připomnělo jednu rodinu.... narodila se jim holčička, do dvou let v naprosté pohodě... pak se u ní začala projevovat ( nenápadně) zvýšená chuť k jídlu, postupně to přerostlo v abnormální žravost... zkrátka holka s prominutím sežrala na co přišla, dokonce museli doma udělat zámky na špízku, klíčky schovávat ( maminka vyprávěla, jak jí holka v noci vyjedla hořčici, kečup... prostě vše, co se dalo pozřít).
Nakonec se sešly všechny výsledky vyšetření, které doktor udělal a zjistila se špatná funkce podvěsku mozkového, hormonální nestabilita a nějaké další potíže.
Dneska je holčina už dost velká, jídlo má stále na příděl, dostává spoustu léků, ale to nehorší období snad mají za sebou.... jen se musí neustále hlídat

Možná, že lze to samé najít i u psů a projevilo se to u Dorky. Držím palce, ať je jde jen nějakou hormonální, dobře léčitelnou nerovnováhu a ne o průšvih

nika00
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 16:55
- Nahlásit

monika
jooo tak tohle ja znaaaaaam...
prodelali jsme vsechny mozny testy i odcerveni, pes je zdrav, ale jak rikam, pro jidle by klidne i umrela....

a tohle zacalo presne v dobe, kdyz jsme taky nasadili dietku a odlehcenou radu.
nevim jak je to mozne, ale zrejme ma pocit ze uz nedostane najist jako driv, tak se snazi sezrat vsechno...

ta moje je s tim uz uplne otravnaaaa....clovek ji napr rohlik, pak da ruku trochu niz a chramst....doma ji jakz tak ale ovladam..horsi je to s vencenim, protoze na volno mezi domky a panelaky uz chodit nemuze, protoze sezere opravdu vsechno....dokonce i u lesa nasla "hnizdo" bezdomovcu a sezrala jim tam plesnivej bochnik chleba i s igelitakem, musela ho zhltnout snad nadvakrat, protoze nez jsem dobehla, tak to do sebe nasoukala az nemohla dychat....je ji jedno ze ji u toho "nacapu" a vykaram, kdyz odchazime, tak ji vubec nevadi ohnout se a jeste se pokusit to dozrat....

jelikoz jsme dietku nasadili pred 2lety, bojuju s timhle uz presne tak dlouho...

ajunka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 16:57
- Nahlásit

no ěm to trošku připomíná chování naší ajky asi bych se taky zaměřila na to vyšetření hormonu

monika
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 20:34
- Nahlásit

Máme za sebou rozbor krve, který ukázal, že je zdravá. V pondělí jdeme na vyšetření štítné žlázy,slinivky a ultrazvuk. Takže nevím vlastně nic a čekám.
jana33
poslední týden Dorka dostává to co Fanka. Do toho má zamíchané maso nebo přílohy. Hlad nemá, je tak nacpaná, že funí jak lokotka a břicho má jak balon. To jsem zase v nervu z torze. Stejně je prostě na mrtvici a třepe se jenom když vidí zbytek na talíři. Já a ani nikdo z rodiny jim nedáváme zbytky z talíře. Mají svoje a my svoje.
Falešku nemá, je to pár dní co odhárala a faleška se u ní projevuje jinak. To nás teprve čeká. Měli jsme domluvenou kastraci, ale začala hárat.
Vet mě nechce strašit, je fajn, ale stejně mě upozornil i na možnost nádoru na mozku. Nedávno měl prý podobný problém s NO.

Všem děkuju, jste prima. Do pondělka budu jak na trní, ale ještě pořád je co vyšetřovat tak je to dobré.

monika
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2008 13:34
- Nahlásit

Jen jsem vám chtěla napsat, že Dorka už není. Během minulého týdne se začala objevovat u Dorky agresivita. Pořád se to dalo řešit, ve čtvrtek odpoledne napadla mě. Byla naprosto mimo. Ještě večer jsme byli na veterině, Fanka je pošitá, já domlácená s prokousnutou rukou a Dorka prodělala další sérii vyšetření, které potvrdilo nález na mozku. Vzali jsme ji ještě domů s tím, že ji necháme doma dokud to půjde. Nicméně v pátek dopoledne dostala záchvat, po probrání byla mimo a opět byla agresivní. Nechali jsme ji zklidnit a odpoledne odvezli na veterinu. Je mi hrozně. Strašně mi chybí.

jablunka
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2008 13:39
- Nahlásit

monika
To je moc smutné,je mi to líto.Ale vaše rozhodnutí bylo správné.

brut
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2008 14:11 - Změnil/a: brut
- Nahlásit

monika
je mi to moc líto, ale jak sama víš, tak uspání bylo v tomto případě nejlepší řešení. Naštěstí máš ještě další holky, které ránu trošku zacelí ( a budou i štěníci, ne?)

wami
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2008 14:41
- Nahlásit

monika
to je mi moc lito...

pigie
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2008 15:18
- Nahlásit

monika
Tak to mi je naozaj luto

Dines
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2008 18:47
- Nahlásit

monika
Je mi to líto, a taky chápu, jak je strašný, když hafík začne být z ničeho nic agresivní - člověku se chce i brečet
U nás se to snad srovná (můj má jen panický strach z veteriny)

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2008 20:17
- Nahlásit

monika
ty woe,to je mazec... ,upřímnou soustrast,musíš bejt hotová...Nejsi první případ s touhle diagnozou,projevama a koncem,nedávno to byla kámoška se 14letým psem co jsme jí sehnali v útulku.Neumím si absolutně představit,že by se to stalo měŽe by můj pes,kterýho mám jako voko v hlavě,kterej je se mnou 24 hodin denně,kterej věří mě a já věřim jemu,kterýmu bych dala nějakej čas ze svýho,kdyby to šlo,že by tenhle pes se obrátil proti měMyslim,že by mě to úplně vyřídilo..

maixnerova
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2008 20:37
- Nahlásit

davidkova renata

....že by tenhle pes se obrátil proti mě

ale fenka se neobrátila proti Monice, vážně onemocněla, bohužel nevyléčiteně... a chování bylo zapříčiněno tou nemocí, já vím, že víš... to už prostě nebyla ona....

monika

je mi opravdu moc líto, co tě postihlo...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2008 20:41
- Nahlásit

maixnerova
já vím, že víš... to už prostě nebyla ona....
no dík,žes to vystihla,chvíli sem se bála,že nechápeš jak to myslim..

monika
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2008 21:07
- Nahlásit

všem moc děkuju za podporu. Renda to vystihla přesně, Dorka byla můj život, můj splněný sen, znala jsem každý její chlup a každičký její pohyb. Byly jsem naprosto na sobě závislé. To, že napadala Fany jsem jako projev agrese moc nebrala, měla problémy s tím žrádlem a já to spíš připisovala tomu, že se bojí o misku, dalo se to, jenže pak ji začala napadat naprosto bezdůvodně, častěji a v momentech kdy to nikdo nečekal. Poslední 4 dny chodily po baráku s náhubkama i s něma spaly. Pak se jako by vybulila a byla mimo. Stáhli jsme holky a já pro ni šla, vyletěla a skočila na mě. Byl to šok, nečekala jsem to, šla mi po krku. Já jsem docela kus baby a ona vážila 40 kilo, ale stejně to byla docela síla. Dopoledne ve čtvrtek jsme to probíraly po icq to její chování s Mucholabkou a odpoledne napadla mě. Když se uklidnila a já k ní šla, vůbec jako by nevěděla co provedla. Byla v pohodě a veselá. Rozhodli jsme se po poradě s vetem, že to zkusímec nějak zvládnout. V pátek mi volal manžel do práce at přijedu hned domů, že je divná. Dostala další záchvat a tam už pak nebylo nad čím přemýšlet.
Umřelo mi moje srdíčko, já se z toho těžce dostávám, Fanka se bojí, dostala během týdne takové záseky, že se jí nedivím, že ji ani nehledá. Musím ted nějak srovnat i ji. Je nervozní a pořád se rozhlíží. Teprve dneska se od středy nažrala. Chodí za mnou jako ocásek a mě tím je ještě hůř. Vím, že by člověk měl být na všechno připravený, ale ne tak brzy.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2008 21:22
- Nahlásit

Vím, že by člověk měl být na všechno připravený
nikdy na to nebudeš připravená..to jsou jen racionální slova,ale skutečnost je jiná.
já k ní šla, vůbec jako by nevěděla co provedla
jo,tohle popisovala ta kámoška,pes zničeho nic začal vrčet,cenit zuby a vypadal,že skočí.Po pár minutách se jak mávnutím proutku uklidnil a choval se jak mazel.Ukončila to den poté co se v noci vzbudila,páč jí pes vrčel do tváře s nepříčetným výrazem
Fenka se časem zklidní,uvidíš, a tobě přeju hodně sil..za nějakou dobu se s tím dá nějak žít

sarax
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2008 03:02
- Nahlásit

monika
pročítám to tedka a je mi to moc líto..Dorky,tebe i Fany...určitě to zvládnete moc na Vás myslíme..tak se drž...

kinta
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2008 10:08
- Nahlásit

monika
Ahoj, neznáme se, ale chci Ti říct, jak je mi to líto. Nemoc je sfiňa. Soustřeď se teď na Fanku, potřebuje se z toho dostat a moc k tomu potřebuje Tebe. Drž se!

Frog
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2008 22:03
- Nahlásit

monika
Teda Moni, drž se! Držím palečky a myslíme na vás! Je nám to moc líto.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2008 22:16
- Nahlásit

monika

je to hrozný, tohle číst, věřím, že Ti musí být hrozně. Je mi to moc líto, vím, že to nepomůže a tak aspoň držím palce, ať to zvládnete.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání