Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Falešná březost - prosím poraďte
Autor Zpráva
Jassica
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2008 18:29
- Nahlásit

Zdravím vespolek.
Mám dvanáctiletou fenku, poslední dobou se u ní začaly dost bouřlivě projevovat falešky (už třikrát se pořádně rozjely, hrabala co mohla, výtok, mléko měla měsíc..). Je nějak možné zmírnit tyhle příznaky falešky? Nikdy předtím s tím takové problémy neměla. Teď se jí vždycky zblázní hormony či co.. není kastrovaná a kvůli jinému zdravotnímu problému tohle nelze (krom toho že rozjetou faleškou se druhý problém zhoršuje). Zkoušela jsem Lac Caninum, ale nepozorovala jsem že by to nějak zabralo.. nevíte ještě o něčem?

Houšková
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2008 18:53
- Nahlásit

Jediná rada je zajít k veterináři. Nejlepší jest kastrace. Navíc poslední dobou každá třetí fena má na stáří rakovinové problémy. Kastrací se tomu všemu předejde. Fenu to nezmění, pouze se nesmí dávat kastrovat v době, kdy je víc při těle. Těžko se to potom schazuje. Štíhlá fena po kastraci je v pohodě. Narkoza v dnešní době už je na úrovni, lze jí použít i u staršího psa. Ale chce to veterináře, který umí, čili takového, který operuje denně a ne takového, který operuje třeba jen jednou týdně.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2008 18:54
- Nahlásit

Houšková
Nejlepší jest kastrace
není kastrovaná a kvůli jinému zdravotnímu problému tohle nelze

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2008 19:15
- Nahlásit

Jassica
Dostala jsem pro fenu léky, hormonální, ale absolutně nezabraly, spíš měla falešku ještě horší než obvykle.

Jassica
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2008 19:15
- Nahlásit

Houšková > To mě taky napadlo, ale potíž je v tom že moje chupulka má problém s narkózami. Momentálně má mizerné krevní testy a vet nedoporučuje použití narkózy.

Jassica
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2008 19:17
- Nahlásit

Mucholabka > Toho se právě bojím, že by jí to způsobilo jen další problémy.

Džuska
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2008 19:21
- Nahlásit

Jassica
Tak čo ja viem, jediné čo zaberá sú homeopatiká. Možností, ktoré brať, je viac. Sú vetovia čo ti vedia poradiť. Treba však správne dodržiavať dávkovanie. Inak je tu o tom viac vlákien, určite to nájdeš.

Jassica
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2008 19:35
- Nahlásit

Džuska > Zkoušela jsem Lac Caninum, nevím zda by byla vhodná Pulsatilla.. zřejmě by bylo dobré podívat se zda je v Plzni nějaký veterinář, který se zabývá homeopatií.

Džuska
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2008 19:51
- Nahlásit

Jassica
Myslím, že určite. My sme dávali tiež tieto dve, ale určite sú aj iné a možno by zabrali lepšie. Vzhladom na akútnosť stavu by som určite išla za vetom a neskúšala len na slepo...pokial zistíš správnu kombináciu, môže to dosť dlho trvať. Inak tie guličky by sa mali rozpustiť pod jazykom, čo sa nám nikdy poriadne nedarilo...viem že niekto to aj rozpúšťa vo vode a dáva striekačkou či ako...

Radecha
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2008 23:35
- Nahlásit

Kdyby zabírala homeopatika, jedině dobře. Sama žádný takový případ neznám (jen pár neúspěšných).

Jak psal někdo výše, dnes už se anestezie dá opravdu nastavit "na míru", pro pacienta s deficitem na játrech, ledvinách, srdci apod. Kastrace je účinná prevence, škoda, že nebyla provedena dřív. Ale nikdy není pozdě, chce to jen nají lékaře, který tomu rozumí a má pro zákrok odpovídající podmínky. Často vidíme v ordinaci desetileté feny, které vláčí nádor na mléčné žláze rozedřený po zemi, protože jim někdo v pěti letech, když byl velikosti vlašského ořechu, poradil, že "už je na to moc pozdě". Zbytečně se to odkládá na později.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2008 13:46
- Nahlásit

Jassica
Stejně jako Džusce i nám zabralo Lac Caninum a Pulstatilla... vet zkoušel hormony - strašné...spíš se to jen zhoršilo... Jiné "metody" jsem, bohužel pro tebe, nepotřebovala zkoušet...
Jak strašné to je? Jaké má projevy? Připravuje si hnízdo, tahá hračky, má zatrvdlé cecíky, tvoří s jí mléko? U nás byl největší problém s tvorbnou mléka a ztvrdlejma - až uzlinovejma cecíkama...

Monischka
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2008 15:46
- Nahlásit

Hlavně pozor aby fence uzliny nezůstaly i po falešce....takhle to bylo u naší fenečky, doktor říkal že je to ok a pak z toho byla rakovina....

Jassica
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2008 12:09
- Nahlásit

blanulinka1 > No, při falešce měla hodně mléka. Pořád hrabala, ale nedělala si kotec ani netahala hračky. Teď to vypadá, že faleška odězněla, mléko už nemá.. ale má pořád takovou hnědou tekutinu v cecíkách na břiše. Myslíš, že je to normální a odezní to taky? Teď jen doufám že z falešky nesjedeme rovnou do hárání.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání