Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / PROBLÉM s Trávením (prosímo radu)
Autor Zpráva
Nicol321
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 18:37
- Nahlásit

Dobrý den, mám 4 letého LR. Nikdy nebyl tlustý ale ale tak hubený jako teď také ne. Jde o psa měřícího v kohoutku 59 cm. a váží 31 kg. Což je docela na spodní hranici v poměru k jeho výšce. měl by mít asi okolo 35 možná i 36 kg. Od malinka jsme ho krmili acanou pro štěňata velkých plemen... do granulí jsme mu přidávali vodu (nikdy né ledovou spíše vlažnou) v poměru 1:1 s granulemi. postupem času jsme přešli na Chicopee, když se nám zdálo že mu to nestačí.. Protože má mírně zvýšenou aktivitu přešli jsme na Chicopee pro aktivní psi... krimili jsme ho 1 denně. asi před rokem ale začal hubnout.. né najednou, postupem času. Začínali mu být vidět žebra tak jsme mu postupně zvyššovali dávku až dostával skoro 2násobek doporučené DD (stále s vodou). Normálně odčervujeme 3x ročně. Červy 100% nemá. Navíc občas začal mívat průjmy... a výjmečně zvracel. Ve zverimexu nám poradili že by mohl mít problémi s trávením (slinivkou) doporučil nám K-9 pro aktivní psi... a že mu jí máme dávat v poměru 1:1 s rýží, která má trávení trochu zpomalit.Dávkovat 2x denně. Zdálo se že trochu přibral na ninější váhu 31kg. a tu si drží už přez půl roku ( rýžu mu do granulí už nepřidáváme, pouze jen vodu). Byla jsem s ním na veterině.. Tam mi řekli že pokud není s pp na výstavy a tuhle váhu si drží a jinak je naprosto zdravý, tak že to nemáme řešit. Ale často se mi stává že mi lidé říkají že je hubený nebo tak. Není to příjemné když si někdo myslí že mu nedáváme třeba pořádně nažrat. A byla bych ráda kdyby přibral na tch 35 kg ale vůbec nevím jak toho dosáhnout, když mu zvýším dávku začne mít průjem. A navíc podle tabulky by měl natrávit 80% příjmutého žrádle, ale připadá mi že ze sebe vyhodí snad všechno co mu dáme nažrat i když nemá průjem. Myslím si že má nejspíš problém se slenivkou (enzymy). Ale na veterinu se mi znova chodit nechce aby mě zas vyhodili s tim že je naprosto vpořádku. Jak by mohl přibrat alespoň trochu aby mu nebyla tolik vidět žebra..? děkuji

jablunka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 18:41
- Nahlásit

Nicol321
Ale na veterinu se mi znova chodit nechce aby mě zas vyhodili s tim že je naprosto vpořádku.
Jako první krok bych viděla změnu veterináře a opravdu kompletní vyšetření psa.A pokud by to jen trochu šlo,zkusit krmit masem.

oliver
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 18:54
- Nahlásit

No já mám zlaťáka, je o trochu vyšší než ten tvůj a má 36kg a není teda hubenej, takže si myslím, že ta váha 31kg by neměla být zas až takový problém - zvlášt pokud je pejsa akčnější a děláte spolu nějaké psí aktivity. Jinak bych přešla na lepší krmení (to Vámi zmiňované není moc dobré) s označením "senzitiv stomach" - pro problémové trávení a nebo alespoň zkusit granule jehněčí s rýží. Pokud by to šlo tak bych i vařila kuře rýže pro začátek něco míň mastného a postupem bych i měnila maso -kdyby nebyl problém.

Radecha
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 18:56 - Změnil/a: Radecha
- Nahlásit

Nicol321
Byla jsem s ním na veterině.. Tam mi řekli že pokud není s pp na výstavy a tuhle váhu si drží a jinak je naprosto zdravý, tak že to nemáme řešit. Ale často se mi stává že mi lidé říkají že je hubený nebo tak. Není to příjemné když si někdo myslí že mu nedáváme třeba pořádně nažrat. A byla bych ráda kdyby přibral na tch 35 kg ale vůbec nevím jak toho dosáhnout, když mu zvýším dávku začne mít průjem. A navíc podle tabulky by měl natrávit 80% příjmutého žrádle, ale připadá mi že ze sebe vyhodí snad všechno co mu dáme nažrat i když nemá průjem. Myslím si že má nejspíš problém se slenivkou (enzymy). Ale na veterinu se mi znova chodit nechce aby mě zas vyhodili s tim že je naprosto vpořádku. Jak by mohl přibrat alespoň trochu aby mu nebyla tolik vidět žebra..? děkuji

Pokud pes hubne, průjmuje a má výkyvy hmotnosti, normální to není. Na základě čeho řekli na veterině, že je pes zdravý? Doporučuji navštívit veterináře, který psa vyšetří a problém potvrdí nebo vyloučí. Naopak nedoporučuju zkoušet naslepo kde co, aby přibral, pokud má opravdu problém s funkcí slinivky (nebo ostatně i jiný), je prvotní, aby se pes (vy)léčil, štíhlost je druhotný problém.

oliver
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 19:05
- Nahlásit

No vyšetření na pořádný veterině určitě - to je jasný. Ale průjmovat může právě kvůli chybné stravě. Mimimálně kvalitní granulky a možná bych je ani nelila vodou - max. polít trošku teplou vodou aby na povrchu změkly, ale vnitřek byl tvrdý a ani voda kolem nebyla. Ta kaše co potom musí sníst a mít v břichu -co potom asi musí jít ven??? A co rohlíky jí? Pro nežravce se doporučuje 3-4rohlíky během dne (samo né úplně čerstvý, tak jedenden starý) - to je od veta.

reneeska
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 19:26 - Změnil/a: reneeska
- Nahlásit

Určo bych nedávala zátěžovku pokud nemaká několik hodin denně, zybtečně to zatěžuje organismus. Spíš bych přešla na lehčeji stravitelný granule a dávala dávku kterou má mít, pokud toho musíte dávat víc, je vidět že si z toho nebere co má

jinak souhlasím, prvně zjistit zda je zdráv, pak řešit případnou nemoc nebo změnu krmiva

Nicol321
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 19:43
- Nahlásit

Zatím děkuji za váš názor.. Jsem z Pardubic a veteriny tady máme hned 4, takže asi hned zítra zajdu na nějakou jinou. Jinak problém je právě v tom že pejsek si z toho krmiva nevezme to co by měl. Jinak co jsem se bavila i s jinými lidmi tak mi říkali krmit i masem. A přejít na krmení pro psi s citlivím zažíváním myslíte že by byla ideální třeba : Eukanuba dog SENSITIVE DIGESTION..? A nebo jaké jiné žrádlo by jste mně doporučili..?

Nicol321
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 19:45
- Nahlásit

Radecha

Taky si nemyslím že je to normální. Ale na veterině mi řekli že to nemám řešit, když si tu váhu teĎ drží. Že prý jen pokud by měl průjmy trvale a hubnul by dále, tak by to byl problém. Ale on dále nehubne má jen problém přibrat.

Radecha
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 19:47 - Změnil/a: Radecha
- Nahlásit

Nicol321

Jinak problém je právě v tom že pejsek si z toho krmiva nevezme to co by měl...

Ale i to může mít velmi různé příčiny. Opravdu doporučuju nejdříve důkladné vyšetření. V "nejhorším" bude zdravej a bude tě to něco stát...

Taky si nemyslím že je to normální. Ale na veterině mi řekli že to nemám řešit, když si tu váhu teĎ drží. Že prý jen pokud by měl průjmy trvale a hubnul by dále, tak by to byl problém. Ale on dále nehubne má jen problém přibrat.

Štíhlost sama o sobě být problém nemusí (i když náhlá ztráta hmotnosti je vždycky podezřelá), průjmy, zvracení a trávicí problémy v pořádku nejsou. Krmení je samozřejmě první, co je třeba prověřit. Záleží na tom, na základě čeho ti řekli, že je ok. Pokud se ti pes nezdá a někdo ti bez vyšetření řekne Paninko, to už sem viděl hubenějšího, neřešte to, jdi jinam...

Nicol321
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 19:50
- Nahlásit

Radecha

Peníze jsou to nejmenší, hlavní je zdraví pesana

jablunka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 19:50
- Nahlásit

Nicol321
Jsem z Pardubic a veteriny tady máme hned 4,
Zajdi na tu novou na Duklu,tam se opravdu moc snaží,hlavně ne na hlavní k Tlučhořovi,tam máš občas pocit,že obtěžuješ a nechají si "kvalitně " zaplatit.Jo a veterin je v Pcích mnohem víc,jen v Polabinách jsou tři o kterých vím,jedna na Dukle,jedna na Židově,hlavní a ještě jedna v Češkově ulici.Možná si vzpomenu ještě na jiné.

Ebony
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 19:51
- Nahlásit

oliver
Ta kaše co potom musí sníst a mít v břichu -co potom asi musí jít ven???
asi stejná kaše, co se mu udělá když ty granule sežere a pak je zapije litrama vody. Já, když jsem kdysi krmila granulema, tak jsem je zalívala až změkly (mimochodem, kvalitní granule drží tvar i namočené, není to žádná kaše), protože tu žízeň, co mají psi po krmení suchým fakt někomu přeju, obvlášť teď v létě

Nicol321
Eukanuba dog SENSITIVE DIGESTION
ne, tím bych nekrmila, je to samej šrot,

vyzkoušej třeba nějaké holistické granule, když se ti nechce masem, ale já třeba týranýho vychrtlýho holanďana, co jsem si přivezla, co nesnesl nic, ze všeho se po.ral, vykrmila právě na mase

reneeska
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 19:59
- Nahlásit

Eukanuba dog SENSITIVE DIGESTION
ne, tím bych nekrmila, je to samej šrot,

vyzkoušej třeba nějaké holistické granule

Moje slova

Nicol321
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 20:03
- Nahlásit

jablunka

Jej .. mno tak o všech co jsou nevim.. ale je¨jich tu dost to je hlavní. jinak nyní jsem byla na té hlavní veterině. Že obtěžuji si připadáv vždycky jen co vejdu do dveří. Asi zkusim tu Duklu. A kde tam přesně je ta veterina..?

Nicol321
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 20:06
- Nahlásit

Ebony
a jakým masem a jak často jste krmili..? I když právě masem se mi zrovna 2x nechce raději granulemi... a jaké granule by jste tedy doporučili..?

Nicol321
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 20:07
- Nahlásit

A jaké granule by jste tedy doporučili..?:-o

jablunka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 20:08
- Nahlásit

Nicol321
A kde tam přesně je ta veterina..?
Za speciální školou,až úplně vzadu u garáží.

Nicol321
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 20:12
- Nahlásit

Co jsem se ještě koukala tak se mi docela líbil PROPLAN LIGHT lamb and rice, BRIT CARE dog SALMON , a pak ječtě Eukanuba pro Zlaté retrívry... a co Acana..? NEBO hILL´S..?

Ebony
holistické granule co to je..?

reneeska
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 20:13
- Nahlásit

Nicol321
Já doporučuju něco jako First Mate, Eagle Pack, Timberwolf, Canidae, Trainer Fitness, ...

Nicol321
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 20:18
- Nahlásit

reneeska
co si myslíš o žrádle First Mate Trim Light

reneeska
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 20:24
- Nahlásit

Nicol321
Já FM krmím a jsem konečně spokojená, ale Trim Light je právě na zhubnutí. Takže to bych nedávala. dala bych asi ze superpremiovek klasiku Maintance, nebo Lamasko senzitiv.

Nicol321
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 20:28
- Nahlásit

reneeska
mě se líbí FirstMate Lamb meal & Rice

reneeska
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 20:30
- Nahlásit

Nicol321
jenže má z nich nejmíň kalorií. Pak je lamasko senzitiv (který je vlastně LAmb+MAintance+SKoki active) a nejvíc má Maintance samotný.

Nicol321
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 20:35
- Nahlásit

reneeska
jojo no ještě to pořádně promyslím... to lamäsko senzitiv vypadá taky dobře

Kelly
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 21:53
- Nahlásit

Dokud můj pesan baštil granule (dostával kvalitní, superprémiové), taky byl hodně hubenej a míval průjem. Nedávno jsme přešli na krmení syrovým masem se zeleninou (BARF výživa) a prospívá opravdu výborně. Konečně zesílil a celkově zmohutněl. Je z něj teď pořádný psisko.

Nicol321
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2008 08:10
- Nahlásit

Kelly
jakým krmíš masem...?

Kelly
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2008 08:55
- Nahlásit

Nicol321
Kupuju z vetamixu hovězí hrubomleté, hovězí s droby, hovězí kusové,hovězí srdce, krůtí ořez. Ještě se chystám vyzkoušet další, např. neprané dršťky - ty prý teda dost smrdí, ale co jsem slyšela, pesanům moc chutnají. Kuřecí a kosti kupuju u nás u řezníka.

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2008 12:07
- Nahlásit

Nicol321
doporucuji Trainer hypoalergenni rada

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání