| Autor |
Zpráva |
Benda
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2008 20:27
- Nahlásit
Dříve než začnu něco řešit s vetem rád bych se zeptal jestli s tím někdo nemáte zkušenost.
Asi před měsícem se Benda koupal ve Vltavě, vše bylo v pohodě ale po příchodu domu byl v nervech, lítal po celém bytě, nikde neměl stání a kousal si tlapy, chvilkama si narval celou tlapku do pusy, chvilkama si okusoval konec tlapky. Potom usnul a od té chvíle bylo vše v normálu.
Včera jsme byli u potoku a běhal potokem a opět se opakovalo to samé.
Setkal jste se s tím někdo ? Vypadá to jako by ho svědily tlapky
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2008 20:35
- Nahlásit
Tak to se mi u psa taky stalo, když měl popálené tlapky (polštářky) od kopřiv. Nebyly tam kopřivy?
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2008 20:42
- Nahlásit
Ahoj, naše feňule to dělá někdy taky a kámošky výmarka taky. Myslíme si, že to může být z hnojení nebo nějakého posypu. Pomohlo tlapky pořádně umýt a mazali jsme indulónou, někdy se to zklidnilo hned, někdy až za delší dobu.
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2008 20:43
- Nahlásit
Venta
včera ano u Vltavy nevím. Ale díky zkusím to vypozorovat.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2008 21:02
- Nahlásit
Benda
maž mu tlapy Fenistilem po takové akci.Jinak kopřivy jsou velmi pravděpodobné.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2008 21:41
- Nahlásit
Benda
jj přesně to znám, taky běhal apo loukách a v potoce a kousala si tlapy ... umyli jsme je a namazali měsíčkovou mastí a dobrý
|
borderojd
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2008 21:54
- Nahlásit
ty jo ja si puvodne myslela ze to mohla bejt reakce na nejaky zeleny hnusy v rece nebo potoce, ale toby to asi nezasahlo jen ty tlapky
|
expo
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2008 23:43
- Nahlásit
Stalo se nam to jednou taky s nasim madarskym oharem a stryc veterinar rekl, ze to bude alergie... Trvalo to asi hodinu, taky pak usnul a po probuzeni uz po tom nebylo ani pamatky.
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2008 08:40
- Nahlásit
Neessi
reneeska
dík, zkusím ho vzít k vodě a ohlídat kopřivy, případně namazat.
Jinak ale to je hrozný, je to pes a takové věci jako kopřivy by měl zvládat. Kdo maže tlapky vlkovi ? stará vlčice ?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2008 08:59
- Nahlásit
Benda
Nikdo - strčí si je do huby, a pak se z toho vyspí
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2008 09:02
- Nahlásit
Dines
Nikdo - strčí si je do huby, a pak se z toho vyspí
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2008 09:03
- Nahlásit
Dines
tak to mám doma vlka
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2008 09:49
- Nahlásit
Benda
myslel jsem si, ze je to alergie,
ale usnula mi na rameni
a ja jsem dumal, jak bych vypadnul.
myslel jsem si, ze je to alergie
a napsal jsem pro ni pisnicku
a ona posloucha jen AAR III ÖÖÖÖM
|
kočlík
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2008 11:30
- Nahlásit
můj pesan má alergii, a to co popisuješ to podle mě není... Mám zlatého retrievra... bohužel přesto, že vodu miluje má naprostý zákaz vlézt do přírodních zdrojů... kdykoliv mi vlezl do vody naskákala mu ošklivá vyrážka po celém těle stále se to zhoršovalo až měl mokvavé ošklivé boláky které ho svěděli a stále si to drbal... takže jsme letěli k vetovi dostal na 3 týdny antibiotika a byl klid... bohužel jsme ještě nevěděli z čeho to je... později jsme vypozorovali že z vody, takže zákaz a když už někam vlítne tak máme doma super šampon s chlorhexidinem ve kterým ho musím okamžitě vykoupat a máme pokoj... taky se stává, že to nutně nemusí být alergie, ale že když má pesan vlhkou podsadu a je horko tak se mu zapaří kuže a to také způsobuje vyrážku
|
Lure
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 06:48
- Nahlásit
Mojim pesanům se to taky párkrát stalo. Vždycky přeletěly přes nějaký bordel, který na louce vyhodily cikáni.Bylo to podráždění od chemikálií a kyselin z autobaterie. Chudáci ani chodit nemohli.Nevím jestli je to pálelo, štípalo či svrbělo, ale někdy to trvalo hodinku, jindy i 5 hodin.Koupala jsem, mazala jsem, ale stejně to muselo přejít samo.Jen po koupeli se to na chvilku zklidnilo.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2008 08:09
- Nahlásit
Mám dotaz taky na alergii, takže to sem přisám .. mohu?
Má rok a půl starého psa. Na začátku jara mu začalo téct z nosu, kdykoliv jsme proběhli trávou. Jeden večer se mi "dusil" doma, nemohl dýchat, síla.. bylo to po procházce venku.
Ted bere Zyrtec a dobrý.
ALE o víkendu jsme byli na sranda coursingu. dráha asi 200 metrů, slunko bylo, ale sem tam bylo pod mrakem a Bena ( psa ) jsem polévala vodou. Problém byl, že bylo čerstvě posečeno. Ale Ben nijak nereagoval, první beh běžel bez potíží, paráda.
uprostřed druhého běhu sebou začal cukat,házet, padl na zem. Utíkali jsme k němu a on dávil bílou pěnu a nemohl dýchat. Odnesla jsme ho do stínu, polívali jsme ho vodou, vyndávala jsem mu z tlamky tu pěnu. Za chvíli začal normálněji dýchat, pokoušel se vstát... a jak uviděl na dráze střapec, tak se pokoušel za ním dojít.. chodil malátně, pomalu. zastavoval se často....
Asi za 2 hodiny byl ale v púřádku. doma si hrál s hračkama. Sice byl unavený, polehával, ale dobrý.
Tento měsíc se také stalo, že několikrát po krátké prochajdě doma ležel na boku a hrozně rychle dýchal... trvalo to vždycky asi hodinu...
dnes jdeme k vetovi... Někdo dokonce říká srdce, někdo jen přehřítá, někdo se i zmínil o epilepsii.
Nemáte někdo s tímto zkušenost??
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2008 08:42
- Nahlásit
11111
No, kdyby to bylo bez tý omáčky okolo - tzn.jen "uprostřed druhého běhu sebou začal cukat,házet, padl na zem. Utíkali jsme k němu a on dávil bílou pěnu a nemohl dýchat. Odnesla jsme ho do stínu, polívali jsme ho vodou, vyndávala jsem mu z tlamky tu pěnu. Za chvíli začal normálněji dýchat, pokoušel se vstát... a jak uviděl na dráze střapec, tak se pokoušel za ním dojít.. chodil malátně, pomalu. zastavoval se často.... " tak první co mě napadlo, byla vážně ta epilepsie - držím palečky !!!
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2008 09:34 - Změnil/a: Radecha
- Nahlásit
Dines
tak první co mě napadlo, byla vážně ta epilepsie...
Přesně, taky první nápad...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2008 09:48
- Nahlásit
Radecha
bojím se, že musím s holkama soushlasit, držím palce a dej vědět, co říkal vete!
|
11111
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2008 13:54
- Nahlásit
holky nestrašte. vždyt neměl křeče.. já myslela, že musí být křeče.
On sebou házel, než jsme k němu doběhli, takže nevím zda to byly křeče nebo ne...každopáně hned jak skončím v práci, tak jsme s mámou domluvená, že mi ho doveze k vetovi, abych to vůbec stihla dneska...
Doufám, že to nic nebude.... nebo jenom alergická reakce ...
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2008 14:03
- Nahlásit
Záchvat může vypadat hodně různě, od párvteřinovýho "zamotání se" až po, v těch nejhorších případech, několikaminutový křeče s bezvědomím, pomočením, pokálením.
Snad to byla jenom nějaká chvilková slabost. Uvidíte.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2008 14:21
- Nahlásit
Radecha
Upravuji - až po, v těch nejhorších případech, několikahodinový křeče s bezvědomím, pomočením, pokálením.
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2008 14:33
- Nahlásit
No, když křeče trvají několik minut, musí se s tím něco dělat. Nechat psa v křečích několik hodin bez lékaře je dost horor teda!
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 22:56
- Nahlásit
Náš druhý pesan má epilepsii a u jeho záchvaty vždy začli třesem-pokaždé v tu chvíli vyhledá někoho,kdo mu pomůže to přestát, a poté ho přestanou poslouchat zadní tlapy,takže se nemůže hýbat a když se o to snaží,trhá mi to srdce. Během pár minut to vždycky odeznělo. Někdy to bylo drastický míň,ale díkybohu zatím nikdy horší. A jelikož je mu už 13,celý život jí na ep.prášky,objevil se mu šelest na srdíčku a kvůli cukrovce drží dietu,myslím,že silnější záchvat už by neustál. Jinak prášky jí 2x denně a snížilo to výskyt záchvatů tak o 50%. Blbý je, že když už to začne,musí to odeznít samo-pokud to tedy není akutní.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2008 08:04
- Nahlásit
tak nám našli nález an srdíčku ted čekáme ny výskledky ....
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2008 09:17
- Nahlásit
11111
Přeju hodně štěstí aby to dopadlo co nejlíp !
|
11111
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 14:17
- Nahlásit
Tak máme vadu srdíška - LGL syndrom. Jedná se o poruchu vedení el. impulzu v srdíčku. problém je, že může být i mech. poškození srdíčka. To se ukáže příští středu na sonu.
Máte někdo zkušenost??
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 10:54
- Nahlásit
Tak jedna zpráva.
Včera po koupání ve Vltavě jsme byli u veta a bylo nám vysvětleno, že v trávě jsou organismy které naleptávají kůži aby ty naleptaná místa mohly olizovat. To způsobuje to svědění.
Dostali jsme nějakou vodičku a byl klid
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 11:24
- Nahlásit
Benda
a to se děje jenom když je kůže/srst mokrá? Jindy to naleptávat nemůžou?
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 11:46
- Nahlásit
PetraK
to nevím, svědění má jen když se vykoupe. Ale dobrý dotaz, na to se jěště zeptám.
|