| Autor |
Zpráva |
kočlík
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 09:23
- Nahlásit
mám pár dotazů ohledně škrkavek, vím, že už se to tady určitě probíralo takže začnu od začátku... Pesan měl asi týden průjem když to bylo trošku tuhejší mělo hovínko kolem sebe takový nechutný hlen, má nafouknutý bříško a přijde mi že se hrozně spadl, zašla jsem k vetovi a koupila tablety teď s něj vylejzají takový tenký bílý provázky - co jsem se dočetla na netu tak to budou škrkavky příznaky a všechno tomu odpovídá...nechutenství průjem zvracení hubnutí... prosím vás někde jsem se dočetla že škrkavky při odumírání po odčervení uvolňují nějaký toxin a bylo tam napsáno že potom může pesan pojít... jsem zděšená nevíte o tom prosím někdo něco? je mu 5let vím že škrkavky mají děsivé následky pro štěňata ale o dospělích psech jsem se toho moc nedozvěděla...hnusná neužitečná havěť díky moc za odpovědi
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 09:36
- Nahlásit
kočlík
ano, skrkavky se pri odcervovani brani vylucovanim toxinu
pokud by mu bylo stale hure, musi na veterinu, nekdy davaji pejskum s temito potizemi infuze, ale tohle si musi posoudit veterinar.
Prechodne zhorseni zdravotniho stavu po odcerveni, pokud odcerveni nebylo nejake masivni, prejde za jeden az dva dny samo, ale v horsim pripade muze skoncit tak, jak jsem psala nebo dokonce uhynem.
Zdravotni stav tveho pejska musi posoudit vet.
Dulezite je taky odcervit nasledovne po dolihnuti vajicek, protoze na ty odcerveni nepusobi, je treba to tedy opakovat za 10-14 dni.
|
kočlík
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 09:46
- Nahlásit
jj díky moc budu pesana poctivě pozorovat a když se to do zítra nezlepší tak vyrezíme k vetovi... no co mi zbývá než čekat na druhou stranu už mi ráno přišel o něco veselejší. prošli jsme spolu taky kde čim takže vim že pesan se jen tak nevzdává... doufám že se do chvíle než vypadnu z práce zlepší... každopádně odčervovali jsme v pondělí a už začíná mít i docela hlad tak myslím, že to je taky dobrý znamení...vetovi jsem ráno volala taky říkal, že jestli se do dvou dnů nezlepčí máme dorazit... takže dneska chudinka musí vydržel o hladu má rozhozenej žaludek a od zítra vaříme... ještě že bude volno a budu moct být s nim...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 09:49
- Nahlásit
kočlík
tak to vypada dobre, to vis, chvili to trva, nez to chudak zmetabolizuje ty jedy
hlavne nezapomente zopakovat, neboj, uz to nebude tak drasticke jako poprve a pak nech udelat taky kontrolu trusu, intervaly a jak sbirat trus a skladovat ti poradi vet.
|
Xena
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 12:51
- Nahlásit
Setkala jsem se už mnohokrát s tím, že po odčervení měli štěnda pěkný průjem pár dnů, tak pokud budete vařit tak doporučuji rýži a kuřecí maso, funguje taky dobře bílý jogurt s aktivní probiotickou kulturou (samozřejmě neslazený), pomáhá obnovit zdravou střevní mikrofloru
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 12:43
- Nahlásit
Máte někdo zkušenost se škrkavkama ve vývinu - nyní 4. fáze larvy= v hrtanu?
A ještě jak je "nakažlivá"? V jakých stádiích a tak...Díky
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2008 06:40
- Nahlásit
Pre Toxocara Canis, je clovek paratenickym hostitelom, kde infekcne larvy 2. stadia nepredvadzaju zvycajne standardny vyvojovy cyklus, ale sa hromadia v tkanivach a organoch, kde aj niekolko rokov su pohyblive a infekcne a ocakavaju, ako sa ako sucast potravy selmy spolu s telom paratenickeho hostitela dostanu do tela svojho cieloveho hostitela. Pomahaju popri tom cielovemu hostitelovi vylucovanim toxinov a pri pohybe aj mechanicky poskodzuju organy hostitela. Put zacinaju v peceni a potom sa rozplynu prakticky do celeho tela, najcastejsie sa zistia v oku, ale radi maju aj mozok a svaly vseobecne. Pri normalnom cykle hrtanom len prechadzaju z pluc do traviacehotraktu, nezostavaju v nom. Co prehltnes je v traviacom trakte, co vyplujes zahynie. Teda prakticky sa toto stadium, pokial si so psom nedavate francuzaky nepovazuje za epidemiologicky zaujimave. Taktiez sa nepredpoklada, ze by ta nieko zjedol. Najcastejsi sposob nakazy je priama, ci nepriama geofagia lariev 2 stadia a to najma u deti. Tieto sa vyvinu este vo vajickach, cez hrtan to prechadza myslim v 3 faze, nie stvrtej, skrkavky oproti vacsine inych oblych cervov su vo vnutrovajecnom vyvoji o jeden kutikul rychlejsie a infekcne su uz z dvoma.
|