Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / hnisavý výtok
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 1 Čec 2005 21:47
- Nahlásit

Prosím môže mi niekto poradiť? mám 7,5 mes. fenku bullmastiffa asi dva dni má hustý a dosť silný výtok z pošvy. Bola som s ňou u vet. povedal mi že jej mám robiť repíkové výplachy. zhoršilo sa to tak dnes jej robil výplach maternice. má tu niekto skúsenosť s pyometrou ako sa to dá liečiť a tak aby som vedela či vet robí naozaj všetko čo je treba.

Endy
# Zasláno: 1 Čec 2005 22:51
- Nahlásit

To se mi ani nechce věřit,že ti vet doporučil jenom bylinky.Já bych okamžitě mazala znovu na veterinu a raději k jinému doktorovi.

ola
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2005 08:40
- Nahlásit

Když jsem po hárání zjistila,že moje čuba má výtok,hned jsem mazala k našemu veterináři. Ten nelenil, a jelikož je to fena s PP,tedy předpokládaným uchovněním,tak nás hned hnal na ultrazvuk,aby zjistili,zda nehrozí zánět dělohy. Při velkém zánětu dělohy je totiž častým řešením kastrace,čemuž chtěl pochopitelně předejít. Na ultrazvuku jeho kolega zjistil,že děloha je nepatrně zvětšená,ale ještě v rámci možností. Můj vet nechtěl nic riskovat a čubině nasadil antibiotika. Po těch výtok zmizel. Fakt je,že hodně fen na výtok trpí,ale prý po jednom roce života příp. po prvním hárání se to zlepší nebo zmizí. Spousta lidí to vůbec neřeší,ale je potřeba sledovat barvu,hustotu,četnost a příp. zápach výtoku... Jakákoliv abnormalita je známkou,že se děje něco víc a je třeba mazat k vetovi.

RoSa
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2005 10:19
- Nahlásit

Tak my jsme měli "jen" juvenilní výtok a vet nám předepsal čípky a výplachy (myslím, že to bylo obojí Betadine, dělali jsme to snad 3-4 týdny několikrát denně). Taky jí píchnul nějakou injekci.
Pokud je to u vás ale pyometra, tak řepík určitě nestačí a taky bych zvážila výměnu veta! Tam je třeba jednat rychle, fenka na to může i zemřít!!!

Anonymní
# Zasláno: 2 Čec 2005 11:04
- Nahlásit

dnes som bola u vet zas. zopakoval výplach. povedal že to nie je zápal maternice lebo fenka je čulá behá hra sa, akoby jej ani nič nebolo. nepije viacej vody a nemá ani teplotu. v pondelok máme prísť na kontrolu dovtedy ju mám sledovať či sa teplota nezvýsi, resp či jej správanie. Dúfam že to bude ok. strašne sa bojím. Fenečka má tiež PP a chcela by som jej dopriať aspoň raz šteniatka.

Artemis
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2005 12:12
- Nahlásit

Pokud vet neudělal sono, nestačila by mi jen informace o tom, že je fenka čilá a bez teplot. U mé fenky se pyometra projevila až dva měsíce od příčiny a to už bylo za vteřinu dvanáct, musela se okamžitě vykastrovat a tím bylo po štěňatech a chovnosti.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2005 21:49
- Nahlásit

Nespolehala bych na to, ze je fenka cila. Priznaky nemusi odpovidat tomu co se pise v literature. U moji feny se pyometra projevila prave jen pachnoucim vytokem-jinak byla tez cila, behala, mela chut k jidlu. Kastraci se v tom pripade stejne nevyhnete, takze radeji vse zjistit a resit driv nez se zanet poradne rozbehne.

malika
# Zasláno: 3 Čec 2005 22:50
- Nahlásit

Anonymní
myslim že s tim ti nepomůže nikdo jiný než další vet. kterého bych být tebou co nejdřív navštívila! A pokud jde o takovýhle závažnější onemocnění tak se nikdy nespokoj jen s názorem jednoho doktora a obzvlášť pokud se ti zdá jeho péče nedostatečná

Evicka
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2005 11:49
- Nahlásit

V našem případě to bylo naprosto stejné jako u Artemis, jen s tím, že vleklý zánět a jeho neléčení či zanedbnání ze strany veterináře trvalo několik měsíců. Pak už jen následovala rychlá kastrace, ale i tak fenka už nikdy nežila plnohodnotný život a nakonec jsme ji museli nechat utratit na metastáze v celém těle. Tyhle výtoky je vždy nutné brát nesmírně vážně a uhánět veterináře k důkladnému vyšetření. Nejen, že by nemusela již nikdy mít štěňata, ale někdy jde i o život. Naše čubča byla taky čilá, veselá, neměla teploty.

jana33
# Zasláno: 4 Čec 2005 13:30
- Nahlásit

Nemusí to být rovnou zánět dělohy, ale zánět pochvy. Ale protože to jsou orgány spojené, bez léčby se může zánět rozšířit. Kamarádčina kokřice teď měla taky zánět pochvy a až na výtok byla naprosto v pohodě. Určitě běž k jinému vetovi a trvej na nasazení antibiotik. S tímhle je lepší si nezahrávat

Anonymní
# Zasláno: 6 Čec 2005 13:18
- Nahlásit

po akej dobe by mali zabrat antibiotika?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání