Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Povinné RTG - MVDr. Snášil nebo MVDr. Doškář?
Autor Zpráva
Dana01
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 22:20
- Nahlásit

Ahoj, mám roční fenku BSP a jako smluvní veterináře pro vyhodnocení DKK a DLK máme tyto dva veterináře (+ještě MVDr. Deckera od Domažlic).Nemáte někdo s těmito pány osobní zkušenost? Ono už je to jedno, kam pojedeme....Díky.

Neessi
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 22:39
- Nahlásit

Dana01
osobní zkušenost?
MVDr.Snášil
Osobní ne,ale hodnotil nám snímky-zcela v pohodě a hlavně včas.Ale RTG jsme dělaly u našeho veta .

nika00
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 22:42
- Nahlásit

ja znam snasela z techto dvou, ale jinak kdyby byla moznost, tak volim DUCHKA

Dana01
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 22:48
- Nahlásit

nika00
Bohužel jinou možnost než tyto tři nemáme . Vím, že jméno Dr. Snášela jsem občas četla v různých diskuzích a nepamatuju se, že by k němu byla nějaká kritika...o Dr. Doškářovi nevím ani ťuk, takže jeho jediné současné plus je, že je o 200km blíž. Ale říkala jsem si, že bych spojila MVP Brno v červnu (jsme v neděli) s pondělními rtg v Brně (a zabijeme dvě mouchy jednou ranou )..hlavně aby pes přežil

Neessi
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 22:56
- Nahlásit

Dana01
plus je, že je o 200km blíž

A proč nesnímkujete u svého veta,který snímky odešle?Je fakt,že to musí umět a ten náš to umí dokonale.Nějak si nedovedu představit cestovat se psem po anesthesii 200km.

Dana01
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 23:10
- Nahlásit

Neessi
Celkem to máme do Brna necelých 300km. Snad by se to dalo zvládnou, kdyby jsem jeli domů až odpoledne...nevím, to bych musela ještě promyslet.
Co jsem probírala s kamarádkou veterinářkou, tak dle jejího mínění se dá špatným snímkem zhoršit DKK pro vyhodnocení o 1-2 stupně a upřímně rozdíl mezi 1/2 a 0/0 je dost zásadní...a když už ti to jednou zapíšou, tak si můžeš říkat, že jsi to měla udělat jinak...

Neessi
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 08:04
- Nahlásit

Dana01
se dá špatným snímkem zhoršit DKK pro vyhodnocení o 1-2 stupně a upřímně rozdíl mezi 1/2 a 0/0 je dost zásadní...a když už ti to jednou zapíšou, tak si můžeš říkat, že jsi to měla udělat jinak...

Ono to snímkování netrvá chvilku a dobrý veterinář si snímky vyhodnotí,dokud je pes v narkose a eventuelně přesnímkuje.Pochybuji,že MVDr.Snášil si může dovolit nasnímkovat "lepší"nález,než ve skutečnosti je.Ale tady přeci nejde o to,co je v papírech!Jde o to,zda pes může mít plnou zátěž.Mně se to dneska dobře "vytahuje",když máme DKK a DLK 0/0 dle FCI normy A,ale kdyby to bylo jinak,tak přizpůsobím zátěž stavu.

Dana01
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 10:13
- Nahlásit

Neessi
Jenže mě opravdu nejde o to mít lepší nález než je ve skutečnosti, pokud by tam dysplazie byla, tak mi jde samozřejmě o psa. Ale zase nechci mít výsledek kvůli nějakému patlalovi horší než je ve skutečnosti...

Takže jsem to myslela spíš opačně - že přílišným vytažením a "odkloubením" nohou, pokud vet neumí udělat snímek pro oficiální vyhodnocení, se i u nulového psa objeví rázem jedničky, dvojky. Bohužel mám konkrétní zkušenost (oficiální snímek byl 1/2, nový majitel si fenu nechal přesnímkovat u místního veta a ten "vyčetl" 4/4 - nevím, jestli to tento veterinář špatně nasnímkoval nebo přečetl, ale rozdíl je zásadní a vím, že ten první snímek nebyl "zaplacený", to by si určitě kamarádka připlatila na 0/0...).

Terri
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 12:50
- Nahlásit

Dana01
No ale jde o to, že Meg musíš dát při snímkování do narkózy. A jak pak chceš cestovat tak dlouho zpět?
Nám vyhodnocuje snímky Decker, rentgenovala jsem u našeho veta.
A nějakého ortopeda u vás nemáte? Ten to jistě bude umět

Neessi
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 15:51
- Nahlásit

Dana01
nový majitel si fenu nechal přesnímkovat u místního veta a ten "vyčetl" 4/4 - nevím, jestli to tento veterinář špatně nasnímkoval nebo přečetl,

to je blbost-takový rozdíl proti prvnímu zhodnocení!Zřejmě ten druhý vet neposlal snímky a jenom gestil.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 15:54
- Nahlásit

Neessi
no fakt ale je,že kolikrát se názory na jeden snímek fakt liší,neřikám,že z 1/1 na 4/4,ale stačí stupeň....neslyšela jsem to jednou.

Dana01
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 17:08 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Terri
Ach joj, já to chápu s tou narkózou, vím jaké to bylo naposledy. Tak asi pojedeme do Prahy, tam máme rodinné zázemí, takže můžeme odjet k veterináři, odsnímkovat, vyhodnotit a pak se zase pěkně vrátit na barák a jet třeba až večer nebo druhý den ráno...

U nás máme jednoho ortopeda, bohužel s ním nemám dobré zkušenosti a proto se mi k němu opravdu nechce.

Neessi
Je to sice blbost, ale realita. Majitelka feny (měla ho na výcvik u nás na cvičáku) se po oficiálním vyhodnocení 1/2 rozhodla, že fenu nezařadí do chovu a fena byla prodána Policii ČR, kde při vstupní prohlídce vet diagnostikoval 4 dysplazii a chtěl fenu vrátit jako služebně nepoužitelnou...takže někde je chyba, otázkou je kde...

Terri
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 18:05
- Nahlásit

Dana01
V Praze určitě nějakého dobrého snímkaře najdeš (Třeba i tu někdo ví...)
Myslím, že je to pro fenu fakt lepší než se někam drkocat.

sarax
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 18:11
- Nahlásit

Dana01
v Praze ti osnímkuje dost dobře zmíněnej Duchek
kterýho najdeš tady http://www.vetcentrum.cz/

Ebony
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 19:40
- Nahlásit

davidkova renata
nejen stupeň paní, já viděla i čtyři stupně na vlastní voko...

Janiii
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 20:06
- Nahlásit

Dana01
ahojky, s tím, kde dělat rtg neporadím (jestli nechceš do Čáslavi ), ale dost známých nechává posílat snímky k Deckerovi

Dana01
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2008 16:27
- Nahlásit

Díky za nápady, zkusíme někoho z pražských tipů

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání