| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 11:59
- Nahlásit
Potřebovala bych poradit, jak naučit starou fenečku chodit čůrat na jedno místo, kde by měla svůj záchod. A ještě čím ho naplnit. Jde mi jen o čůrání přes noc. Přes den jí včas stíhám vyvenčit.... zatím.
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 12:07
- Nahlásit
Co takto klasicke ucenie ako steniatko?? pochvalit ked sa tam vypiska...davaj ju tam aj cez den...a ked sa tam čurne tak pochval...
Podstielku by som dala jak sa dava mackam do hajzlikov...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 12:24
- Nahlásit
Silwuska
Co takto klasicke ucenie ako steniatko
to je právě problém... ona už většinu času prospí, skoro neslyší, pokud se na nás dívá, tak reaguje jen na posunky
Zkoušela jsem jí po probuzení postavit do záchodku, ale hned vyskočila a vyčůrala se vedle..... taky jsem zkusila plínky, ale ty si serve
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 12:33
- Nahlásit
brut
Fuha...ma chudatko pocit asi ze vam nieco ocurava ked ju do toho das...
A ako vyzera ten zachodik?? ja byt tebou tak zostrojim nieco co je uplne nizke az pri zemi...najprv ju tam skus dat len tak bez nicoho (mohla by to byt nepr drevenna bednicka, tie ti za par korun predaju v obchode, su take uplne nizke) , mozno jej vadila ta podstielka v tom zachodiku, tak tam daj len noviny...
To len tak narychlo zbuchavam co ma napada...je to otras ked uz chudaj pejsinka je takyto nesamostatny
Kolko ma rockov a co to je za psika?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 12:44
- Nahlásit
Silwuska
zkoušela jsem jí dát do klasického kočičího záchodku ... takové té misky s vyndavacím okrajem ( okraj jsem tam ale nedala). Vidíš, noviny mně nenapadly.... ještě zkusím písek, ten má docela ráda... zatím na podlahu rozkládám staré potrhané psí ručníky
Babča bude mít za chvíli 15 a je to kříženec jezevčíka s kníračem .... nejhorší na tom všem je, že když je venku, tak se chová jak mladice, běhá ( pomalu, ale přece), ujde hodně dlouhé trasy....
koukni sem
http://www.denbru.estranky.cz/
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 13:08
- Nahlásit
brut
Babulka jaka je zlata...zaujmave ja mam krizene to iste ale je to uplne ine
No neviem ako vypadaju macacie hajzliky, ale mozno jej vadi prave to ze ju davas do "nadoby"...skusila by som tu bednicku nizku a do nej noviny...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 13:10
- Nahlásit
brut
hele a co ji naučit na ty plínky chodit čůrat?? Ne jí je dávat, ale plesknout to na zem a dávat ji tam? Blbej nápad??
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 13:23
- Nahlásit
Silwuska
a jak vypadá tvoje kombinace? taky máte drsnosrstýho jezevčíka?
Tohle je ten záchůdek http://www.allpet.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=2 025
bedýnku a budu zkoušet noviny... snad se holka chytí.... je mi jí totiž líto, protože se vždycky tváří hrozně provinile, i když jí chlácholím s tím, že za to nemůže ( zároveň ale brblám, že si mohla alespoň štěknout... i když jsem jí už hooodně dlouho neslyšela vydat jiný zvuk než občasné zavrčení na Bruta)
PetraK
vidíš, daší varianta, která by mně nenapadla... i to můžu vyzkoušet ...dík
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 13:27
- Nahlásit
brut
Hele a jen se asi úplně debilně zeptám- zdravotní hledisko jste prověřili? Nemusí to být stářím, může tam něco být. Můj první pesan, ale to byl pes - samec - se takhle počůrával, protože se mu tvořil progresivní nádor na varlatech. Operace to pořešila, zvládnul ji i v těch 14 letech. Je mi jasný, že tohle u fenky nepřipadá v úvahu, ale třeba tam může být něco jiného?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 13:29
- Nahlásit
brut
a pak snad jsou i nějaké jako savé podložky, či co. Ale o tom nic nevím. A to by jí mohlo vyhovovat nejvíc, páč ta plínka se přeci jen zmuchlá a tak.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 13:30
- Nahlásit
PetraK
no myslím že je to hlavně věkem Denyna je doost stará a spousta věcí by se už nedala řešit...
brut
zkus ty učící plenky..se na ně něco leje třeba ucejtí že tam může???
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 13:34
- Nahlásit
PetraK
ona má diagnostikovanou rakovinu mléčné žlázy v počátečním stadiu... bohužel narkozu by nezvládla a tak jsme se rozhodli jí nechat žít dokud to bude pro ní snesitelné. ..... potřebovala by vytrhat zbytek zubů ( má v nich zánět), ale ani to jí nikdo neudělá,má blbou srážlivost.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 13:42
- Nahlásit
brut sarax
Ach jo, ach jo. Vím, že tohle k životu patří, ale .... neumím to spolknout . Tak ať je Denče co nejdýl hezky a podaří se to třeba s těma plínkama,protože bráno podle Murphyho je to trápí samotný, že se stávají nehody.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 14:20
- Nahlásit
sarax
zkusím ... jen doufám, že tohle není začátek konce
Právě přišel Honza ze školy a zděsil se, jak to s ní vypadá...
PetraK
Ach jo, ach jo. Vím, že tohle k životu patří, ale .... neumím to spolknout
já taky ne, z toho si nic nedělej...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 14:28
- Nahlásit
brut
Denynce drzime palce. S tim curanim u starych psu je to naprd, 15 letej nebostik mel samovolny uniky moci, taky nic prijemnyho. Ale proste - co clovek nadela, v jejim veku nejaky preucovani asi nema smysl, bud litat vencit i v noci nebo tu louzicku skousnout a radovat se za kazdy pekny den spolecne straveny.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 14:42
- Nahlásit
brut
jeziiis to me moc mrzi...
a na co nejradeji curala venku? treba sandy se nevycura jinam nez do travy...
napadlo me dat ji do toho zachudku takovej jakoby travnicek...prodavaj to na golfove nebo fotbalove hriste v takovejch rolich..je to skutecna trava a ta se jen polozi.
pak treba obycejnej kockolit pro kocku? a nesla by na nej kdyby tam treba uz citila curanky?pokud se venku vycura na pisek, tak vzit trochu toho pocuranyho pisku a dat ji to so toho zachudku...nebo se ji taky treba nechce lezt do toho zachudku...
achjoo drzime palecky
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 14:47
- Nahlásit
nika00
je to skutecna trava a ta se jen polozi
jenže je to drahý jako blázen.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 14:48
- Nahlásit
PetraK
no jo...tak treba od nejakyho znamyho...nebo ja bych normalne treba nekde z louky bo ze zahradky kousek takhle odebrala...zkusila bych vsechno
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 15:04
- Nahlásit
brut
a jak vypadá tvoje kombinace? taky máte drsnosrstýho jezevčíka?
Neco horsie...a dokonca dvakrat
www.macofuzik.wbl.sk
Ta trava je super napad...normalen vytrhni trsy travy a skus to dat do tej vanicky na curanie...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 15:11
- Nahlásit
nika00
venku chodí jen na trávník ... na dvorku se ale v posledních dnech vyčůrá kdekoliv ... však já taky budu zkoušet ... v nejhorším nechám na zemi ručníky a bude
Fifi
myslím, že v noci raději zkousnu loužičku než běhat každé dvě -tři hoďky ven ... venčím jí naposledy v jednu a pak mezi šestou sedmou
Silwuska
ty jsou nádherní
|
Amir
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 15:39
- Nahlásit
brut
ahojky, náš 13-ti letej pejsek se taky začal počůrávat (různý nádory na prostatě a zánět ) a já to prostě řeším tím, že kařdý ráno vytřu louži a vydezinfikuju, taky se bojím toho, že se to bude zhoršovat. Jinak je pes veselej akorát to prostě nevydrží, bere antibiotika na ten zánět a bylo nám doporučeno ho vykastrovat, že se nárůst nádorků zpomalí. Zatím dáváme antibiotika a pak se uvidí, kastrace se mi nezamlouvá, protože problém podle mě stejně nevyřeší
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 15:43
- Nahlásit
Amir
ten krasnej filípek?
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 16:29
- Nahlásit
brut
Fence jsem dávala podložky pod ležící pacienty , prodávají se v lékárně ,jsou velké a levnější než psí podložky , jistě to znáš ...jinak jako Fifi , radovala bych se z každého dne u 15ti leté fenky a po zkušenosti se psem který se už ani nemohl vyčůrat dokonce i z té loužičky
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 16:43
- Nahlásit
Amir
operovat jí nenechám, znám rizika a raději jí nechám jen pár pěkných dní než dny s bolestí..... za chvíli jedeme na veterinu, tak jsem zvědavá, co dostaneme my. Možná má jen zánět močáku ( teda doufám) .
cilka
podložky znám .... vidíš, to mně nenapadlo místo těch ručníků a plen. Jen se bojím, že tý radosti už moc nebude
Před chvílí se po dvou dnech vrátila holka... Denča už jí ani nevítala, jen tak ležela a ani pořádně nezvedla hlavu
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 18:48
- Nahlásit
brut
a ani pořádně nezvedla hlavu
|
bea
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 19:50
- Nahlásit
Tohle je i můj problém. Aidě je 17 a čůrá, kde se dá, papíry ignoruje a hadr taky, ale je fakt, že ona už skoro nevidí. Taky to řeším vytíráním a dezinfekcí, ono se to ale bohužel učí i štěně, tak mám spíš hrůzu z toho, že ho to potom neodnaučím.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 23:08 - Změnil/a: brut
- Nahlásit
Jsme z veteriny zpět. Denynka má těžký zánět dělohy, hnis se jí hromadí uvnitř, k tomu vysokou horečku. Dostala inijekci ATB, pak něco pro povzbuzení organismu, a zavodňovací inijekci. Prognoza je špatná.... pomohla by jí snad kastrace, ale do té se nikdo moc hrnout nebude vzhledem k dalším problémům.
Ráno jedeme na kontrolu a uvidíme, co bude dál..... zatím se během dne hrozně zhoršila a ani teď to nevypadá nějak líp
|
bea
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2008 11:54
- Nahlásit
brut
Nechci radit, každý se musí rozhodnout sám, ale jestli by kastrace byla jediná možnost jak ji udržet, snad by to stálo za úvahu - ale fakt nevím, záleží na stavu pejska. Aidu operovali naposled skoro před dvěma lety (oko), fakt je, že narkóza byla šetrná a probouzečky 3 + kyslík, ale dalo jí to zatím skoro dva roky života...fakt nevím, co bych dělala. Držíme palce.
|
Amir
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2008 16:19
- Nahlásit
Mar
ten krasnej filípek?
jo ten krásnej Filípek, on je pořád krásnej a je opravdu čiperka na ty roky , jenom to čůrání ... dneska ráno ale nebyla žádná loužička, tak třeba pomůže vyléčit zánět močáku.
brut
pomohla by jí snad kastrace
to je hrozný dilema, já vím, když to pomůže SNAD, taky to řešíme, já to zatím zavrhla ale je pravda, že Filípek na tom není tak blbě jako tvoje feňulka. Já jsem v tomhle asi tvrdá, já kdyby měl bolesti a byl už hodně starej tak bych prostě pejska nechala odejít a neprodlužovala bych mu život za každou cenu ... jenom nevím jak to bude s Filípkem, je to klukův pes a vlastně spolu vyrůstali ... to bude síla ale život je už holt takovej ... nespravedlivej
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2008 19:21
- Nahlásit
ALL
tak jsem mluvila s Brut a Denynka už není....
ráno jí uspali,stav se velmi rychle a o dost zhoršil....
|