| Autor |
Zpráva |
wensday
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 19:05
- Nahlásit
Jaké jsou vaše názory na žraní trávy ? žere ji proto, že mu chybí nějaké položky v potravě, nebo že má problémy se zažíváním nebo je to prostě normální a nic to neznamená ?????
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 19:08
- Nahlásit
podle mě mu chutná, žere totiž pouze jeden specifický druh
vážně, si myslím, že si čistí žaludek, právě kvůli tomu typu trávy
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 19:10
- Nahlásit
wensday
Vyrovnava ph v zaludku? obaluje treba vetsi kusy neceho nestravitelnyho, aby lip prosly strevem? ma travu rad? atd. Dle myho je to prirozeny, kazdej pes se obcas "pase".
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 19:13
- Nahlásit
nj, já si to taky myslím, že to je OK, ale na netu sem našla toto a třeba taky toto :
Většina psů sice žere trávu ve chvíli, kdy trpí slabou žaludeční nevolností nebo gastritidou, tráva v žaludku jim pomůže obalit žaludeční šťávy a vyvrátit je. Mnoho psů však žere trávu pravidelně, někteří pak z relativně pošetilých důvodů, jako je snaha zbavit se pachuti z podaného léku nebo snaha upozornit na nutnost změnit potravu. Povídání o tom že když pes žere trávu, bude pršet, je potom zcela nemyslitelné.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 19:18
- Nahlásit
wensday
Při požírání trávy, písku, špíny či exkrementů je již zpravidla na vnitřních stěnách zlenivělých střev vytvořen hnilobný a pro živiny hůře prostupný povlak z patogenních bakterií a plísní, které pro svoji výživu ubírají organismu psa důležité živiny
Krmim syrovym, cuby zlenivela streva nemaji. A stejne se obcas napasou, ac nemaji ani strevni ci zaludecni potize, cisty chrup, lesklou srst a vzorove exkrementy. A na netu toho najdes...
|
Lure
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 19:20
- Nahlásit
Všimla jsem si, že když psi chtějí vyzvrátit obsah žaludku, tak žerou ostrou trávu. Pokud ji chtějí nechat projít trávicím ústrojím, tak papkají trávu mladou a šťavnatou.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 19:20 - Změnil/a: wensday
- Nahlásit
Fifi
já se právě vyděsila, že mi teda jako mý psi chtěj sdělit, že jim mám změnit stravu, i když jinak vykazujou OK bobky, OK srst a vypadaj spokojeně
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 19:28
- Nahlásit
Všimla jsem si, že když psi chtějí vyzvrátit obsah žaludku, tak žerou ostrou trávu. Pokud ji chtějí nechat projít trávicím ústrojím, tak papkají trávu mladou a šťavnatou.
a tady se mi potvrdilo, že mám psa cvoka, žere tu z jedné strany ostrou a vždycky jí kadí, nezvrací a žere jí prakticky denně
|
Lure
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 19:32
- Nahlásit
AOZ
No ja to odporozovala jen od mých psů, tak jsou možná vadní oni. Co já vím. Občas jim do pitomců nadávám.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 19:32
- Nahlásit
Lure
Sem to teda az takhle nikdy nezkoumala. Ale vetsinou si feny vybiraji opravdu tu ostrou, asi jim vic chutna. A nezvraci.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 19:47
- Nahlásit
Mě nedávno když se pustila do pasení trávy tak vzápětí na to asi do dvou minut vyzvracela placatej šutr tak 2x2 cm i s tou trávou. Takže věřím tomu, že ji žrala proto, aby vyvolala to zvracení...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 20:07
- Nahlásit
mně právě tu jarní travičku nikdy nezvrací, tu ostrou někdy jo
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 21:48
- Nahlásit
Ja, ked pes zerie vo velkej miere travu ocakavam tiez zvracanie. Ked ju len tak ustipkava a ma este pri tom roztopasny vyraz, tak pojde druhym koncom von. V drvivej vacsine trava obalila bodliak, ktory pes prehltol pri jeho odstranovani zo srsti.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 21:48
- Nahlásit
U nás je teď tráva na denním pořádku, řekla bych, že je to i proto, že jim ta jarní čerstvá chutná
Jinak prej ani odborníci přesně neví, říká veterinář. Všecky možnosti by mohly být pravda...Ale všimla jsem si, že když byly holky na granulích na dovolené, žraly ji víc, než když mají zeleninu k masu.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 22:48
- Nahlásit
Zvracení trávy většinou předchází cvik, známý z jógy jako "naulí", vlnění břicha (používá se skutečně k čištění žaludku s následným vrhnutím), to pejsky chválím, jak jsou pokročilí jogíni.
Trávu žerem denně.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 22:55
- Nahlásit
aren
a ja si rikal, ze se mi po tech tvych kolacich mota hlava...
|
cassidy22
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 23:49
- Nahlásit
wensday
Jeden pes mi zere travu, kdyz je mu spatne a potrebuje vrhnout, druhy zral travu, ze mu chutnala a kdyz zacal, nedokazal prestat, az si z toho jednou uhnal gastritidu, mel to jako zlozvyk, tak asi je to u kazdeho jine.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 09:22
- Nahlásit
wensday
je fakt,že když Berry žere trávu, tak se pak tak ze 70% vyblinká - přesně ty šťávy a trávu jak je popisováno výše.....a těch 30% nevim - si myslim,že se chce vyblejt,ale nejde mu to ani s trávou
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 09:44
- Nahlásit
URL
Ja mam niekedy pocit ze nevencim psov, ale ze pasem kozy (snad sa tu to video ukaze...)
|
rain
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 09:55
- Nahlásit
Jo, tak to můj Tyroch se taky pase pravidelně (nikdy nezvracel) . Zkoušíme aporty, hrozně ho to baví, ale když zrovna běží kolem čerstvého sťavnatého zeleného jetýlku, neodolá, vyplivne balónek, napase se a teprve pak pokračuje
|
kočlík
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 08:20
- Nahlásit
z mojí zkušenosti vím že když je pesovi opravdu zle má hroznou radost když se může napást trávy říznačky má smutnej výraz a u pasení vrtí ocasem - je to šikula ví jak si pomoct a já vím že mužu čekat blití. když je pesan v pohodě a hodně běhá tak se občas taky napase - myslím že je to tím, že má žízeň a travička je šťavnatá
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 09:24
- Nahlásit
SilwuskaJa mam niekedy pocit ze nevencim psov, ale ze pasem kozy
jj, aj ja mojmu hovorim: uz si sa napasla, ovecka?
moj teraz na jar zerie travu kazdy den - tu peknu mladu, stavnatu. Prsne to iste robil aj Robino. Myslim, ze je to nieco ako jarna ocistna kura (nieco ako ked medvede po zimnom spanku idu zrat divy cesnak)
nerobi to, aby sa vyzvracal - to len vynimocne, a ako tu uz niekto spomenul, vtedy zerie taku tu ostru travu.
Podla mne je pozieranie travy uplne normalne, proste psi maju travu radi
|
rain
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 09:43
- Nahlásit
Dalo by se říct "Pit se napásl a balónek zůstal celý "
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 09:53
- Nahlásit
Bela
Tak im spolocne zazelajme dobru chut masozravcom nepodarenym
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 14:34
- Nahlásit
mně se psi také pasou a s chutí a neblinkají to, zato jim pak občas musím trávu povytáhnout ze zadku , a tď chodíme kolem pole s mladým ovsem, to je mňamka, to si dávají
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 14:43
- Nahlásit
mac1zato jim pak občas musím trávu povytáhnout ze zadku
heh, to znam
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 14:44
- Nahlásit
mac1Bela
to známe asi všichni
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 14:47 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
wensday
jj, a este to znam aj vo verzii mikrotenovy sacek
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 15:37
- Nahlásit
Bela
jo ????
mé kamarádky labrador sežral párky "striptýzky", maj na obalu obrázky a pak mu je taky tahala ven.... hrůůůza.....
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 00:36
- Nahlásit
wensday
taky doufám že mi pes nic nesděluje když se pase : mladá travička je bašta to si i přestane hrát..,nikdy jí nic není...krmíme masem i granclema a vypadáme OK...jen máme travní laergii.tak jí domlouvám aby to furt nežrala
|