| Autor |
Zpráva |
younglady
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 10:32
- Nahlásit
Včera jsem Abče na boku objevila bouli. Kamarádka mi řekla, že to je "jen" reakce na očkování (v pátek jsme byly na borelióze). Dneska mi přijde, že má tu bouli větší. Máte s tím někdo zkušenost? Mám být vklidu nebo letět na veterinu?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 10:33
- Nahlásit
younglady
jo,to se může stát,mě se to stalo párkrát i u kočky.Nešla bych nikam,pokud je to v místě vpichu.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 10:33
- Nahlásit
stat se to mymu psovi
tak ho necham utratit
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 10:35
- Nahlásit
davidkova renata
jj to je, já jen, že se jí to ještě nikdy nestalo, byla už několikrát očkovaná trojkombinací, vzteklinou i boreliózou a nikdy nic, až teď, tak jsem z toho taková nejistá
ale díky
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 10:41
- Nahlásit
younglady
taky se nám to stalo - letos poprvé (asi po 5. očkování kombinací) pejsa měla hrču jako prase, byla jsem z toho tak vyvalená, že jsem volala na veterinu, tam mě uklidnili a doporučili masírovat. To jsem poctivě činila a zmizelo to, ale za docela dlouhou dobu - minimálně 3 týdny. Pejsu to 100% nebolelo, mohla jsem jí to zmáčknout a ani si nevšimla. Jo, ta boule je jí neudělal hned, ale až za pár dní.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 10:46
- Nahlásit
kokoška
jí to očividně taky nebolí, hraje si, baští, všechno v pohodě a udělalo se jí to vlastně včera, tzn. 5 dní po očkování, tak to asi taky odpovídá
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 11:12
- Nahlásit
nám se to taky stalo, po nějaké kalciovce bo čem (dyž ho píchla včela a letěli sme na veterinu) - ale samo to přešlo a nic - nijak ho to nebolelo - jenom tam měl tvrdou boulu.......vetovi sem volala (našemu) a říkal,že to nic,že to přejde - je prej nutno se zalamovat až dyby to tam měl třeba 14 dní a furt to tam bylo...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 11:18
- Nahlásit
younglady
bohuzel tohle po ockovani na borreliozu byva relativne casto
Pokud by to nezacalo zvolna po trech dnech mizet, dojdi za vetem nebo zavolej si vetovi, ev. to vyfot a posli mu to emailem a poradte se, co dal.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 13:09
- Nahlásit
My jsme měli smůlu, nám se ta boule fakt rozrostla, až ji veterinář musel rozříznout, byla plná hnisu, vyčistit a antibiotika k tomu. Ale takto se to rozjede až za dva tři týdny po očkování, takže jestli máte bouli za pět dní, tak se nejspíš sama vstřebá. (Když vznikne zánět, tak to na psovi poznáš velice rychle, má i horečku, nežere - prostě infekce. )
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 13:16
- Nahlásit
younglady
hele vikina měla taky bouli na veterinu sme nešli
|