Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Schody a těžká DKK
Autor Zpráva
jajinax
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 10:13
- Nahlásit

Mám fenu GR (8let) s neměřitelnou DKK... doposud jsme bydleli v bytě, kde jsme nemuseli zdolávat žádné schody...jenže nyní se stěhujeme do bytu, který je v 1. patře a není tam výtah. Myslíte, že to může mít nějaký zásadnější vliv na DKK? Mám z toho takovej divnej pocit, protože všude je DKK nějakým způsobem spojovaná s chůzí do a ze schodů.... Fena je trvale na chondrech a nemá žádné extra problémy, teda samozřejmě někdy občas dýl vstává a nohy "rozchází"....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 10:16
- Nahlásit

jajinax
já myslím,že pokud vůbec,má to vliv leda tak v dospívání,ted s tim beztak nic nenaděláš.První patro je dobrý,asi bych to neřešila.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 10:18
- Nahlásit

jajinax
Tak, jak píče pan davídek, schody mají vliv v době tvorby kloubů...teď ti ji to maximálně tak pomůže osvalit

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 10:27
- Nahlásit

jajinax
Měla jsem fenu NO z útulku. Brala jsem ji cca v 8 letech, krom jiného taky s těžkou DKK a s následky po zlomeninách obou zadních končetin. Chůzi do schodů zvládala hodně špatně, ze schodů nikdy. Chůzi ze schodů řešila tím, že skočila celé patro dolů. Nahoru se rovněž snažila vyskočit, většinou dopadla tak do poloviny, tam se rozpleskla a zbytek se nějak vyškrábala. Myslím, že víc než DKK jí přitom vadily ty polámané nohy. Nebyla schopna ohnout nohy v kolenou, v podstatě ty kolenní klouby jakoby neměla. Nosit se nenechala, měla pyodermii po celém břiše, takže jí chytání pod břichem bylo velmi nepříjemné. Nakonec jsme to vyřešili tak, jsem ji pod schodama chytla za zadní nohy a vynesla jí zadek nahoru. Předníma šla sama, asi jako děti když dělají trakař. Dolů jsme nechodili vůbec. U nás byl výtah, takže jsme cestou ven sjížděli až do sklepa, cestou domů jsme chodili do přízemí. Prostě vždycky nahoru. Průšvih byl, když nám pomstichtivý soused vypnul výtah

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 10:30
- Nahlásit

Biluška
měla pyodermii po celém břiše
hm, to měla Aša poslední dva měsíce taky, ale sahání a nošení jí nevadilo. Zato to ale vadilo mi, blé.

argosek
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 10:32
- Nahlásit

Mucholabka

Tak, jak píče pan davídek

bohumile, davidek se nerika...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 10:38
- Nahlásit

argosek
bohumile, davidek se nerika...

neboj ,já jí zmlátim až bude f Práglu vo víkenduaby se naučila slušnýmu chování

jajinax
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:39
- Nahlásit

tak snad to bude ok. když někde náhodou narazíme na schody, tak chodí z i do v pohodě, zatím... právě z toho mám celkem obavu, abych jí tím nějak neublížila...

jajinax
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2008 14:02
- Nahlásit

nikdo jinej nemá zkušenosti?

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2008 14:35
- Nahlásit

jajinax
Mám psa s těžkou DKK a artrozou, je mu taky 8 let, sice po schodech příliš nechodí, jezdíme výtahem, ale když nejede výtah, musí jít do 6. patra po svých. Žádné extra problémy nemá, jen když vstane tak je ztuhlej než to rozchodí. Do 6. patra to taky zvládá a nic mu pak neni. Spíš mi přijde že víc mu to vadí dolů, ale mně by se taky nelíbilo lézt dolů ze schodů hlavou napřed
Myslím, že do prvního patra je to ok, když nemá žádné velké problémy.

želva
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2008 14:56
- Nahlásit

jajinax
mám to skoro jako WhiteWolf,ale ztím že je mu 6 let a máme výtah,ale když to nejde,tak šlape 2 patra

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání