| Autor |
Zpráva |
monica
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 10:50
- Nahlásit
Jelikož jsem už asi před měsícem vyndavala 2 zakouslá klíšťata začínám řešit,jaký použít obojek. Váhám nad: Kiltix,Preventic, Scalibor Protectorband. Tak prosím o vaše zkušenosti,ať se rozhodnu správně.
Ještě snad,je to na rotvajlery,kteří jsou celý den venku,takže i proti blechám a spol.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 10:53
- Nahlásit
My máme výbornou zkušenost s Killtixem i Scaliborem. Killtix některým lidem smrdí,mě to tedy nevadí. Ale jestli jsi nikdy žádný nezkoušela,tak se připrav i na eventualitu,že zrovna vám nemusí fungovat. Je to zvláštní,ale jsou i psi,na které prostě nějaká značka nefunguje. Na naše 3 obě dvě značky fungovali stoprocentně,tj. za celou seznou neměli zakouslé klíště
|
archie
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 10:57
- Nahlásit
My máme dobrou zkušenost s tímto: http://www.hafani.cz/sergeants-dual-actio-fleatick -collar-66-cm/d-84411/ Teda my máme menší, Tobě jsem dala odkaz na ten největší, když jsou to rotvajleři. Vloni jsme neměli ani jedno klíště a to chodíme do přírody skoro každý den. Voní to po vanilce, ale jestli jsou venku, tak by to ani nemělo vadit.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 11:02
- Nahlásit
monica
zkušenost mám se všemi uvedenými a rozdíl jsem nějak v kvalitě neshledala - jen rozdílné ceny
Kvůli canisterapii jsem je ale pak už nepoužívala. Raději teď používám pipety a Bio Kill. Když čubiny nosily antip. obojky, tak občas klíště chytly. Když používám kombinaci pipety a Biokillu, tak od té doby klíště neměly. Jednou jedna z čubinek našla ježka a chytila od něj blechy antiparazit. obojek, neobojek. Tak jsem jí ošetřila zase tou pipetou a Bio Killem a dobré.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 11:18
- Nahlásit
Já mám výborné zkušenosti s Kiltixem. Používám ho už několik let po sobě a naprosto bez problému
Naopak mám špatnou zkušenost s pipetama a podobnýma věcma...
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 11:24
- Nahlásit
Jak ráda bych používala obojky,bohužel je to zcela nemožné,páč si to ti mí trotli při hře sunadají!
|
irenaa
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 11:41
- Nahlásit
monica
Já mám naprosto skvělé zkušenosti s Scaliborem, vydrží dlouho, opravdu účinkuje a je bez zápachu, což je v bytě obrovské plus. Kromě toho mám lovečáky, pořád ve vodě, v poli, v lese a drží celou sezonu. Kiltix mi fungoval taky výborně, ale nějak jsem se nemohla smířit s tím smradem.
|
wolfms
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 12:52
- Nahlásit
Ahojda, já mám výbornou zkušenost se scaliborem, měli jsme ho vloni přes celou sezonu a koupíme letos zas. Psy mám celoročně venku, jsou to "kachny", tedy ve vodě při každé příležitosti. A od klíšťat i blech byl klid.
|
Janis
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 19:00
- Nahlásit
Výborné jsou také obojky od firmy BOSCH, mají je na 6 měsíců, nebo jen na 3 měsíce. Nebo ProMerisDuo, což je spot. S obojím máme velmi dobré zkušenosti.
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 19:12
- Nahlásit
My už taky zůstáváme u Scaliboru, nesmrdí a funguje i po namočení (ostatní prý až po uschnutí), máme mimo jiné i labinu a ta je mokrá v létě pořád. Jsme pořád v lese a po loukách a klíšťata se nechytají.
|
Madlenka
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 19:25
- Nahlásit
My máme dobré zkušenosti s Preventikem.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 20:37
- Nahlásit
jablunka
Naši psi si je taky sundávali, ale už jsme to vyřešili - na krk jim je přinýtujeme a máme klid!
|
Lure
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 07:33
- Nahlásit
Taky se přidám na stranu Scaliboru.Neuvěřitelně dlouhá doba působení, i přes garantovanou lhůtu, funkční za všech podmínek.Sundávala jsem jej pouze na šamponovaní.Pes jej letos nafasuje zas, a feňule až vyroste taky.Cena je v porovnání s kvalitou a dobou působení zanedbatelná.Mám dva rotíky, takže obojky 60cm, kupuji u svého veta za 360 Kč jeden.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 08:43
- Nahlásit
Tak můj pes bohužel antiparazitární obojky nosit nemůže. Když jsme měli Scalibor, tak se mu po cca 10 dnech začali dělat na krku boláky, tak jsem následující sezonu zkusila Preventic, ten měl tak pronikavou vůni, že mě neustále bolela hlava, ale říkala jsem si co bych pro pejska nevydržela. Nakonec se pes asi po 3 dnech začal tak drbat, že jsem myslela, že si sedře kůži, takže obojek letěl do koše a už žádnej nemíním zkoušet, protože vyhazovat 300,- do koše se mi nechce. Takže my jsme na spotech, ač mě to vyjde mnohem dráž, ale aspoň na ně nemá kožní reakce.
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 13:30
- Nahlásit
No tak som vytiahla staru temu, nech nezakladam novu, tiez mam uzasnu skusenost zo Scaliborom, vydrzal pol roka a za celu dobu mozno dva klieste...ale bohuzial len tomu starsiemu
Montymu som kupila ten pre mensie psi, ale mal nanho vyraznu reakciu, par hodin po nasadeni sa zacal skrabat a kychat, dala som mu ho dole...co ma hodne stve, pretoze scalibor je perfektny...
Myslite ze je mozne, ked by som mu ho skusila dat teraz po roku, ze by nato nemal taku reakciu?? Mozno blba otazka, ale vtedy mal len 1,5 roka, bol mensi tak o kilecko, takze ci je vobec mozne ze by bol po roku nejak odolnejsi
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 13:59
- Nahlásit
Silwuska
Pokud měl jednou reakci, tak si myslím, že ji bude mít i podruhé. Já tedy se Scaliborem nebyla spokojená vůbec, nakonec (po 42 klíšťatech) jsme našli obojek, který nám fungoval - Sergeant's Dual-Action. Voněl/smrděl vanilkou, což mi bylo nepříjemné, ale bylo to jediné, co nám zabralo...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 14:00
- Nahlásit
Silwuska
Obávám se,že reakce bude stejná.
My jsme se Scaliborama taky 100% spokojení,bohužel letos ještě budeme muset kupovat spoty - nejmladší dračice všem obojky překouše a strhne to bude drahá klíšťová sezona
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 14:04
- Nahlásit
jana33
to bude drahá klíšťová sezona
Já jsem se těšila, že pesana budu spotovat, že nebude nic nosit na krku, ale pak jsem to vzdala. Skoro týden po aplikaci normálně chytal klíšťata, pak to ani ne dva týdny fungovalo a pak zas týden chytal klíšťata. Po vystřídání všech možných spotů a utracení všech peněz jsem začala klíšťata opravdu z duše nenávidět...
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 14:13
- Nahlásit
jana33
Hm, to ma stve ...ja zas moc nemusim tie spoty...teda neviem o ziadnom tak ucinnom ako je u nas scalibor...a hlavne je to financne narocnejsie...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2010 12:23
- Nahlásit
corgi
Silwuska
My loni pro prťavku měi Advantix a fakt neměla ani klíště a koncem sezony jsme ho dali i Rozárce (dva obojky jí Fanča rozkousala) a taky klíště neměla. Ale je to teda pro smečku fakt drahá sranda
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2010 14:32
- Nahlásit
jana33
tych pipetiek sa celkom aj bojim, lebo mame doma kocura s ktorym sa hravaju, a tie su zevraj prudko jedovate pre macky...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2010 14:36
- Nahlásit
jana33
Copak o to, já bych těch peněz fakt nelitovala, kdyby to fungovalo! Loni jsem přestala počítat při 42 klíšťatech, většinu z nich měl na předních nohách, takže pak následovalo půl roku hojení kůže - udělala se mu tam malá holá místečka. Nemluvě o tom, že to mohlo skončit i hůř, že jo. Spot jsem vždycky aplikovala, týden chytal klíšťata, jako by nic neměl, pak to dva týdny 100%ně zabíralo, jenže pak zas týden chytal klíšťata, pak jsem dala nový spot.... No prostě už radši obojek!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2010 14:41
- Nahlásit
corgi
Hele mít jednoho psa, tak taky peněz nelituju ale pipety na nějakejch 125 kilo už se krapet prodraží
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2010 14:56
- Nahlásit
jana33
pipety na nějakejch 125 kilo už se krapet prodraží
Někdo ty výrobce musí živit, že jo
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2010 15:06
- Nahlásit
corgi
Ale já to nebudu tenhle rok to budeme muset zvládnout,ale příští už snad bude F aspoň krapet normálnější
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2010 15:08
- Nahlásit
jana33
aspoň krapet normálnější
Se říká kdoví esli. Nám přibyly dvě kočky, takže pipetovat taky budem a možná ještě dráž - ani nevím, jak se ty ceny u koček pohybujou
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2010 15:12
- Nahlásit
corgi
Myslím,že to není taková pálka. Akorát musíš i na psa vybírat pipety,který nejsou jedovatý pro kočky. Ještěže díky Ferdovi k nám žádná kočka nepřibyde
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2010 15:32
- Nahlásit
Tak u nás má chlupatá Scalibor a krátkosrstka jeden spot na rok - advantix. A pohoda
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2010 17:11
- Nahlásit
My letos zase (již potřetí) půjdeme do Scaliboru, vyhovuje nám a psi ho snášejí. Ale v minulém roce jsem zaznamenala docela dost psů v okolí (i těch kteří rok předtím tento obojek bez problémů používali), kterým se po určité době začaly dělat zezdola na krku boláky, obojky musely dolů a v některých případech bylo nutné i přeléčení ATB. Tak nevím jestli bylo loni nějaké jiné složení té látky v obojku, nebo tam třeba časem u citlivějších psíků vzniká nějaká alergie. No uvidíme, snad je snesem letos zase.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2010 18:36
- Nahlásit
Čerstvý poznatek - po loňských skvělých zkušenostech jsem dnes opět zakoupila obojek Sergeant's, tentokrát už ne Puppy, ale For Dogs. Bohužel, i ten pro dospěláky vydává "vůni" vanilky - mně osobně to na psovi nevadí, ale pár lidí mi loni říkalo, že jim to smrdí, jako bych psa něčím naparfémovala. U našeho veta 286Kč, účinek 6 měsíců.
|