| Autor |
Zpráva |
Dines
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2008 11:38 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
wami
Ale to plavání se zátěží by možná šlo
Jen co nějak trvalejc vyleze sluníčko, chystám se ho nakopat do vody a vyleze až na podzim
Plave rád a dobře, takže to je taknějak nejschůdnější
A to tahání nevím.....asi bude stát za to vytáhnou kolo a chodit s ním běhat...sice to není to nejméně náročné, ale myslím že by po tom neměl vypadat tak chromě, jako když lítá sám nebo se psama....pořád krouží, flekuje, a tak....prostě je na ní furt větší než plnou vahou....
Btw nechystáš se teď v dubnu na mezinárodky do Budějc?
|
Koko
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2008 11:51
- Nahlásit
mishi
jestli máš SBT tak ty příznaky by seděly na nemoc L-2-HGA tady je odkaz http://www.staffbullclub.cz/pages/index.html
|
wami
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2008 11:53
- Nahlásit
Dines
no, pokud budes brat kolo, tak ho neuc cvalat, ale jen vyklusavat - to je pro klouby nejsetrnejsi, ale na nasvaleni je to taky dobry...
podstatny je zacit s nasvalovanim opatrne, po kouskach, ale neuhnout. Osobne bych pro zacatek stahla - pokud davas neco prosti bolesti - davky tech "protibolestivych" prasku (nebo cehokoliv jineho) na minimum, mas pak lepsi prehled, kdy se zacne setrit. Nemuze jit pres bolest, aby se to pak spis nepohorsilo, ale pokud ma pohyb rad a je schopny jit na maximum toho, co pri bolestech ustoji, je velka sance, ze to maximum se bude neustale posouvat nahoru.
Btw nechystáš se teď v dubnu na mezinárodky do Budějc?
jako s kterym z mych vorechu?
a na cumendu to je daleko...
|
Koko
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2008 11:53
- Nahlásit
mishi
oprava, ten odkaz nejde zkopírovat přímo, dej si sekci "o plemeni" a dál " sdělení o dědičné kataraktě HC a L-2-HGA"
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2008 12:04
- Nahlásit
wami
Já nevim ,třeba propagovat krámek, ne?
mmnchd. mi teď počítače nějak neotvíraj ty pdf ka... je chyba u mě?
Dostává jen chondro, jinak nic....když je nejhůř, tak paralen..
Jinak on je schopnej lítat dokud nepadne, pak se vydejchá (nemá žádnou fyzičku) a lítá dál...... po cestě domu začne kulhat víc, a jak si doma lehne, tak pak celej večer skáče po třech..... zase ale druhej den ráno skoro nikdy nepoznáš, že včera nemoh chodit
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2008 12:21
- Nahlásit
venda
Ahoj, zkus Artican nebo Artidual teď nevím jaký je přesně mezi nimi rozdíl,je to na podopru kloubů, prevence artrozy... a je to tekutý sirup
|
venda
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2008 12:28
- Nahlásit
Eny
díky, podívám se po nich! já jí dávám nutradyl, že prej je nejlepší, dřív ho i žrala sama, ale ta poslední dávka co mi přišla je nějaká světlejší a Hekla to nevezme do huby, asi změnili recepturu... já u ní nikdy nevim, co bude žrát a co ne, a je mi líto jí denně cpát do krku dva velké prášky
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2008 13:34
- Nahlásit
My dáváme objek - Nutradyl + Artican nebo artidual. Je to asi zatím nejlepší kombinace, na kterou jsme přišli.
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2008 16:42
- Nahlásit
Tak jsme se vrátili od veta. Jela jsem k poslednímu, u kterýho jsme ještě nebyli a je dobrej... Asi hodinu jsme si povídali a vzniklo z toho, že jedeme na myelografii do Nymburka. Granule můžu kupovat normální, dostali jsme Alavis. Ty JD formula od Hill´su v sobě prý obsahují chondra, proto jsou lepší, ale stejně se dávají chondra ještě zvlášť, tak je to jedno... Teď se budu jen děsit toho, co nám v tom Nymburce zjistí...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2008 16:48
- Nahlásit
mishi
A ta myelografie je co?
|
Koko
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2008 16:51
- Nahlásit
mishi
a más SBT nebo amstafa, výše jsem psala, že to vypadá na L-2-HGA a veterináři to nemusí znát, protože je to nemoc pouze SBT!!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2008 16:56
- Nahlásit
mishi
Jdu domů,tak zazvoním u těch sousedů,vyptám se,jak se ta nemoc jmenuje a jaký veterinář jim to diagnostikoval.
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2008 20:58
- Nahlásit
Mám amstafa... Myelografie je (jestli jsem to dobře pochopila) kompletní ortopedický vyšetření psa. Měl nález na páteři a je možný, že má jednu z těch plotýnek, co jsou mezi obratly, vyvýšenou a stlačuje mu míchu. Prý se to dá ortopedicky odstranit. Tak je možný, že má poraněnou krční páteř nebo to může být něco v mozku. Tak nám udělají kompletní vyšetření. Jsem na to zvědavá, ale aspoň vím, že to není tou displazkou. I když má 4/4. Jinak jsme vysadili ten sirup (prý je to něco jako pro nás ibuprofen) a dneska jsme najeli na Alavis. A až dojedem JD formulu, koupíme šmakózní granule, který mu chutnaj.
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2008 20:59
- Nahlásit
Jana33
Budu ti moc vděčná, upřímně mi je jedno, jestli pojedu 100 km do Nymburka nebo do Prahy... V Liberci se tomu nejspíš nikdo nevěnuje...
|
Koko
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2008 08:04
- Nahlásit
mishi
tak to je fajn, že je to amstafík, tím je L-2-HGA vyloučena Přeji, ať stanovíte správnou diagnózu.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2008 08:41
- Nahlásit
mishi
Bohužel jsem se včera nedozvonila,ale budu to zkoušet dneska znova. Já právě vím,že jim tehdy řekli,že je to od páteře,chtěli psa operovat,oni se chtěli poradit ještě s jiným vetem a dostali se právě k tomu,co diagnostikoval tu amstafí chorobu
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2008 12:48
- Nahlásit
Tak to jsem na to upřímně zvědavá. Dneska vypadá v pohodě, moc ho nepřetěžuju a ven chodíme jen na zahradu se proběhnout...
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2008 22:11
- Nahlásit
mishi
Když psala jana33 o těch vetech:
Zkus dr. Müllerovou z Brna, mám pocit, že o tom jednou psala. Možná se mýlím, ale určitě jsem o tom už četla a snad to bylo od ní. Určitě ale bude schopná tě nasměrovat.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 08:40
- Nahlásit
mishi
Tak jsem se na sousedku dozvonila. Nemoc jim diagnostikoval vet z Jaggy v Brně,jméno mi říkala,ale už si to samozřejmě nepamatuju. Dělal na tohle téma i nějaký výzkum.
Každopádně jí máš napsat na mail mmarti@seznam.cz a domluvit se, bude to lepší než takhle skrz mě. Mimo jiné mi říkala,že dost často to ze začátku veterináři léčí jako epilepsii,problémy s páteří apod.,protože jich velice málo o této nemoci ví. Tak jí napiš,držím pěsti
|
Sveny
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 07:28
- Nahlásit
Dines
Zajímalo by mě, která dobrá veterinářka nebo veterinář doporučil na mírnější bolest u psa podávat Paralen.
Paralen obsahuje účinnou látku Paracetamol, který je pro psa toxický. Toxická dávka je pro psa od 100mg/kg živé hmotnosti, a i když jedna tableta paralenu průměrně velkému psovi asi neublíží, tak nechápu proč riskovat.
|
davis
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2008 16:57
- Nahlásit
Zdravím, my jsme našemu pejskovi s artrozou dávali tabletky rimadyl 100mg asi 2 roky a bez nich by s náma nebyl ani rok, protože když nedostal tak prostě nechodil. Ano jsou protizánětlivé a dlouhodobé podávání pejskovi prej neškodí. Bohužel již není s náma a dost tabletek nám zůstalo, pokud by náhodou někdo potřeboval Rimadyl tak mě prosím kontaktujte na aveladut@seznam.cz rád prodám s výraznou slevou. Díky Davis.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2008 18:14
- Nahlásit
davis
pokial viem, tak Rimadyl je na potlacenie bolesti, samotnu podstatu ochorenie nelieci a jeho dlhodobe podavanie nie je prave idealne...
|