| Autor |
Zpráva |
Benda
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2008 22:26
- Nahlásit
Je mu 3 roky ale ten smrádek se nedá vyrdžet, čím to může být ?
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2008 22:37
- Nahlásit
zubni sutr
|
Berčová
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2008 22:43
- Nahlásit
A d se ten smrádek aspoň zmírnit něčím jiným, než žvýkacími kostmi? Berča je nechce a ten smradje strašný
|
borderojd
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2008 23:45
- Nahlásit
jsou ruzny pamlsky na cisteni zubu a urcite pomaha bili jogurt treba aktivie jednak to podle me muze byt zpusobeny jak tu nekdo psal zubnim kamenem a tak ale i muze byt neco v neporadku co se tyce traveni. Vim ze mel nekdo stejny problem a pomohl ten jogurt
|
želva
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2008 06:54
- Nahlásit
Benda
prosímtě Bendajs,sindy taky táhne a i dastíkovi z huby a neřeším to,prostě se dál milujeme,občas dostanou kost na čištění zubu,ale jelikož po tom maj průjem tak moc ne
|
Darinka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2008 07:24
- Nahlásit
Nezkoušel někdo psí zubní pastu a spec.kartáček na čištění zubů? Mělo by to být v lepších obchodech k sehnání.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2008 08:35
- Nahlásit
Benda
Mým psům táhne z huby už od cca 4 měsíců
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2008 09:21
- Nahlásit
Čuäuky, mám 10ti letou fenku /malého 32cmú špice. je po těžké operaci (asi před 3roky jí skousl pes a vypadalo to beznadějně, ale vylízla se z toho) podstoupila 5 operací /čištění ran, odstranění nekrotických částí....a tak/ , ale proč to píši. Má zoubky samý zubní kámen a "táhne" jí z huby jak z kanálu, ale další operací /vzhlede k nemocnému srdíčku a doporučení veta raději zkusit zubní pastu.
Při představě, že budu psovi čistit zuby, mě "vomejvalo"
ale musela jsem to zkusit a trochu jí pomoci. Koupila jsem ENZYMATICKOU ZUBNÍ PASTU pro psy od fa. VIRBAC a musím říci, že jsme asi tři měsíce čistili zuby co dva dny a teď jí je "přepucnu" tak jednou týdně a v podstatě jí z té huby nesmrdí. Můžu opravdu doporučit.
PS. koupila jsem pastu na zuby a té se bránila /tloukla mě packmi /, ale usuzuji, že to zapřičinil mentol v pastě
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2008 09:53
- Nahlásit
Benda
a co trávení ? Má v pořádku ? Mým psům z tlamy nesmrdí ( zubní kámen nemají vůbec a to je staršímu 9 let) , ale vím, že jednou měl starší trochu průjem ( píšu trochu, protože ho měl jen ráno a dopoledne , pak už se to srovnalo ) a to mu z tlamy smrdělo
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2008 10:31
- Nahlásit
Benda
Jestli se to nádá vydržet, tak to určitě není to normální stav. Zubního kamene by sis všiml, si myslím. Zašla bych za veterinářem.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2008 20:00
- Nahlásit
Benda
a co zkusit to úplně obráceně? Přestaň si čistit zuby taky a můžete si láskyplně smrdět dohromady
|
papillon_girl
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2008 20:49
- Nahlásit
gabifi
Benda
je na to spoustu pamlsků a jsou i hračky... my zuby semtam čistíme, ale do té jeho malinké tlamky se dost blbě shání kartáček, tak to dávam jenom tak na prst a projedu mu to.. Msyslím, že z huby táhne každému psounovi, protože kdybychom si tak nečistili zuby my...... ale ke psům už trocha smrádku tak něják patří
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2008 21:11
- Nahlásit
gabifi
Přestaň si čistit zuby taky a můžete si láskyplně smrdět dohromady
Hrozí,že se s nim nebude chtít mazlit ten čokl
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2008 21:12
- Nahlásit
papillon_girl
Msyslím, že z huby táhne každému psounovi, já vím, že ne , myslím, že buď jim je z tlamy cítit, protože mají nějaký problém s trávením ( takže vlastně zdroj smradu není v tlamě) nebo mají v nepořádku zuby nebo dásně , jinak jim fakt z tlamy nesmrdí ...ani ráno
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2008 21:15
- Nahlásit
Msyslím, že z huby táhne každému psounovi,papillon_girl
Našim psům teda z huby nesmrdí, líbáme pravidelně, tak to sleduju.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2008 21:33
- Nahlásit
davidkova renata
Hrozí,že se s nim nebude chtít mazlit ten čokl
aha....tak já si teda jdu vyčistit zuby
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2008 23:05
- Nahlásit
Benda
když jsem si v lednu přivezla cca 11ti letou Toničku, z pusy jí smrdělo jak z kanálu.... Zubní kámen, kterej má na zbylejch zubech pamalu odlupuju, odstranění v narkóze nepřipadá v úvahu - má nemocný srdíčko.
Proti smradu hodně pomohla zubní pasta Dog a dent, duo action od Beapharu, obsahuje mimo jiné i chlorofyl, kterej pachy pohlcuje. prodávají se také chlorofylové žvýkací tablety, ale ty jsou hodně drahý, už nevím přesně, ale 10 tbl je za cca 150 Kč. Ta zubní pasta stojí 175,- a vydrží podstatně dýl.
Taky hodně pomohlo, na smrad i zánět dásní, potírání dásní roztokem Tantum Verde, běžně v lékárnách.
Z pusy už Toničce nesmrdí vůbec a je radost jí dát pusu na čumák
|
Madlenka
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2008 12:28
- Nahlásit
Já taky doporučuju enzymatickou zubní pastu od Virbacu.Používáme ji pravidelně a zuby jsou jako perličky
Jako druhá možnost jsou taky od Virbacu enzymatické žvýkací plátky.
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2008 22:07
- Nahlásit
Benda
A co zkusit chlorofylové tablety? Pokud není nemocný a je to prostě jen "smraďošek", tak by mohly zabrat. A zkus aloe vera (jako je pro lidi) na zažívání. Jestli má zubní kámen, tak by stálo za to zkusit po stržení napatlat zuby gelem nebo voskem,, dobře půl roku by se mu neměl usazovat.
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2008 22:38
- Nahlásit
Benda
jednou kdosi rekl "pokud psovi nesmrdi z tlamy tak, ze kdyz dychne, spadne letadlo, tak je to oukej" ;)
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 13:54
- Nahlásit
Děkuji za rady a zkušenosti.
Zažívací potíže nemá a zubní kámen má jen minimálně.
chlorofylové žvýkací tablety, ale ty jsou hodně drahý, už nevím přesně, ale 10 tbl je za cca 150 Kč. Ta zubní pasta stojí 175,- a vydrží podstatně dýl.
A co zkusit chlorofylové tablety
Na tohle se ještě zeptám, příští týden možná půjde pod narkozu tak by mu rovnou udělal ten minikámen.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 20:52
- Nahlásit
Benda
a co problém se zubem jako takovým - nemůže být? Nemyslím zubní kámen, ale jestli nějaký zub nezlobí jako sám o sobě?
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 20:59
- Nahlásit
Benda
Zažívací potíže nemá a zubní kámen má jen minimálně.
tak to mas stesti. baruna zubni kamen ma a ja to nevedel a jak jsem ji jednou myl (pac se vyvalela v hovne), tak mi ta svina znicila pracku!
ted jim do vody pridavam kalgonit a vsechno je houkej.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 21:01
- Nahlásit
Benda
a vydrží podstatně dýl.
jsou jisty veci, co bych tesal do kamene -
tam, kde je laska, tam je vsechno dovolene
a tam, kde neni, tam me to nezajima,
jo dve spaleny srdce - nagasaki, hirosima :-P
|