| Autor |
Zpráva |
Mika
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2008 19:48
- Nahlásit
To čo sa mi dnes stalo neprajem ani najväčšiemu nepriateľovi. Išli sme s mojim 3 mesačným goldenom Athosom s kamoškou a jej fenkou na prechádzku okolo vody. Psi radostne pobehávali okolo nás keď mi môj havko doslova skočil do asi 7 metrov hlbokej nezakrytej šachty!! ten pohľad ako letí dole si budem pamätať do smrti. Bála som sa, že mi zmizne v nekonečnej hĺbke! V tom šoku som si nevšimla, ako dopadol, no vyskočil na všetky štyri a začal šialene kňučať. Ja som celkom stratila hlavu no našťastie kamarátka ostala pokojná a okamžite volala požiarnikov. Ja som sa mu ustavične prihovárala aby ostal pokojný a veľmi nechodil hore dolu aby tam nebol nejaký bočný tunel, kde by sa mi stratil. Dolu čurčala hnusná špinavá studená voda, psík bol premočený, triasol sa a kňučal. Požiarnici boli o 10 minút na mieste a dvaja zliezli dolu a havka mi vytiahli. Okrem špinavého a mokrého kožúšku sa zdal úplne v poriadku, radostne okolo nás pobehoval. Doma som ho vykúpala v teplej vode, zabalila do deky a teraz spí pod radiátorom. Celého som ho prehmatala, nekňučí, nič ho nebolí, nekríva, vyzerá že rebrá má v poriadku a bruško je na pohmat nebolestivé a mäkké. Pije, dostal polovičnú dávku večere a dúfam, že ju nevyvráti. Ustavične kontrolujem, či dýcha. Je unavený, ale vyzerá byť čulý a keď prišiel priateľ, vítal ho ako zvyčajne. Myslíte, že by som mala navštíviť veterinára, aby ho predsa len prezrel? Nie som doma, ale na návšteve u rodičov, tunajšieho veterinára nepoznám, vôbec netuším, či ho zoženiem takto večer. Plánujem ho volať ak by sa mu nedajbože pohoršilo, resp. určite prechladol, tak to budem musieť riešiť. Potrebujem skôr len ubezpečenie, že havko je v poriadku. Myslíte, že je?
Držte palce, aby sme mali pokojnú noc a havko bol v poriadku. Ak sa z toho nebude v noci pocikávať, tak ja určite áno )
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2008 19:55
- Nahlásit
Mika
ty jo, to je teda zážitek. Určitě bych pejska ráno vzala na kontrolu, když už jste nejeli někam hned. Snad bude v pořádku a jen se ujistíte, že je hrdina a že to zvládnul ... Hlavně bych ho v noci hlídala jako oko v hlavě
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2008 19:57 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
Mika
Myslím, že jestli se chová jako normálně, tak bude v pořádku, ale asi bych s ním taky raději ráno sjela na konzultaci
Mě takhla zahučel pes údajně z cca 4 metru na beton....a přítel mi to jaksi opomenul říct...to z něj vypadlo jen tak mimochodem....Pes lítal u známejch na zahradě, a najednou zmizel....no, a právě přítel ho našel v tom výkopu ,jak čumí nahoru a vrtí ocasem
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2008 19:58
- Nahlásit
Mika
kámošce takhle džampla stafordka,kolik metrů nevim,ale spravil to delší žebřík.Dole bylo naštěstí měkko,tak dobrý,nebylo jí vůbec nic.Tak ho sleduj,ale zas ne moc paranoidně, pokud nejeví žádný příznaky,asi to bude v poho
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2008 19:59
- Nahlásit
Mika
já jsem plašan, takže já bych jela, moje druhá půle je kliďas, takže by psa prohlídnul jako Ty a počkal do rána. Což by znamenalo, že se zhádáme jako koně a nakonec na tu veterinu pojedeme. Oni mi tam řeknou, že je pes v pořádku, zacáluju ostrý prachy za nic a já budu moct klidně spát. Chtěla jsem tím říct, že jestli chceš fakt v klidu spát, zajdi na tu veterinu. Ale to říkám já, páč jsem ten plašan.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2008 20:16
- Nahlásit
Mika
Štěňátka jsou gumy, třeba mu nic není-ale osobně bych veterinu raději vyhledala. Stane, bezďáci a jejich kanálové poklopy, co? Jinak Buca se mnou lezla na dřevěnou rozhlednu, pak nevěděla jak dolů a skočila cca 4 metry dobrovolně co se týče prochlazení, pokud tam byl deset minutek, nebioj se toho tolik. Bucina se koupala v prosinci a teď už leze do Odry pravidelně.
Musela jsi být ale fest vyděená.
A ti hašiki to dělají zadarmo, takové věci?
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2008 20:36
- Nahlásit
Mika
to čumím ... já bych počkala do rána,pokud by se nic nezhoršilo a pak bych jela preventivně
hlavně,ať je v pořádku. Zážitek to musel bejt strašnej teda
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 08:59
- Nahlásit
Zdravím
poslušne hlásim, že s Athosom sme prežili pokojnú noc a okrem jednej mláčky na chodbe spal ako zvyčajne do pol šiestej Nevyzerá ani prechladnutý, vyvádza ako zvyčajne, musím ho okrikovať každú chvíľu
Z tej šachty musel niekto ukradnúť poklop, je to žiadaný artikel v zberných surovinách. Takých dier je tu mnoho, je len otázkou času, kedy do nej spadne nejaké dieťa.
Ešte mi napadla jedna znepokojujúca vec. Tá voda v tej šachte bola totálny humus špinavá, neviem, či to nebol priamo odpadový kanál. Bojím sa, že sa z nej Athos napil. Ešte nemáme tretie očkovanie z 12. týždňa, pretože sme boli trošku chorí, bude až koncom tohto týždňa, keď sa vrátime od rodičov. Mám strach, že z nej chyti parvo alebo leptospirózu. Je ešte voči nim imúnny z toho druhého očkovania? (očkovali sme 27. února). Dá sa v tomto smere vôbec niečo preventívne urobiť? Alebo musím len čakať?
Som mierne paranoidná, ale mám oňho skutočne strach.
Ďakujem za pomoc
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 09:12
- Nahlásit
Mika
neco podobneho se mi stalo taky s GR..byl ji tak rok, kdyz jsme delali kanalizaci. v zemi byla dira a v ni uz pripravene napichane kovove tyce na zaliti betonem...dira byla zabezpecena, jenze moje sandulka honila kocoura a i tak do te diry spadla...kdyz jsem za ni utikala, nasla jsem ji v te dire..spadla tesne vedle tech vsech tyci..kdyz jsem si uvedomila ze se mohla nabodnout, nemohla jsem prestat brecet. nakonec pro ni tata vlezl a nic se nikomu nestalo
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 09:24
- Nahlásit
Mika
Taky mám podobnej zážitek... Šli jsme s Fuissem v Brně kolem řeky a Máfo se někde zasek. Jsem se otočila, že ho popoženu a pes nikde. Tak jsem se tam začala točit do kola, volat na něj, pes nic, tak jsem se začala vracet a v tom kus on nás leze ze země čumák a uši. Tak letím k němu a von spadnul též do jakési šachty či co to bylo. Ale naštěstí nebyla moc hluboká (tipuju 1,5-2 metry?) a byl tam ve zdi žebřík, po kterým vylez nahoru (a pak že neumí lozit po žebři sviňka ). No jako ale ve mě by se krve nedořezal a nemít vedle sebe naprosto klidnou Fuissem, tak se asi rozbrečím.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 09:48
- Nahlásit
Mika
No tak hurááá, to je prima. S tou vodou neporadím . A paranoidní nejsi sama, to je nás tady víc, neboj.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 09:54
- Nahlásit
Mika
ještě že se malému nic nestalo .... s tvým dotazem na vodu...asi bych zavolala veta a poradila se s ním, přece jen by měl vědět víc než my tady
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 15:56
- Nahlásit
tak som bola aj s mojim parašutistom u zverolekára, ten vyhlásil, že už od dverí mu bolo jasné, že je zdravý ako repa havko sa má čulo k svetu, už mi stihol roztrhať nohavice a mame polámal obľúbenú izbovú rastlinku. hnačku nemá, vraj ho máme ešte zajtra lepšie pozorovať a keď bude ok tak sme za vodou.
Ľudia neviem ako je to možné, ale tých 7 metrov na ňom pravdepodobne nenechá žiadne následky. Človek by dúfal, že sa po takomto zážitku aspoň bude držať tesnejšie pri nohe. Trápny omyl
veľa radosti s vašimi havkáčmi prajem.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 16:04
- Nahlásit
Mika
Tak to je super.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 16:04
- Nahlásit
Mika
tak super že je OK!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 16:23
- Nahlásit
Mika
No to je skvělá zpráva. A že by to na něm nechalo ňáky následky - krom hlavy, teda, to nečekej, voni si myslej, že jsou nerozbitný
|
monica
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 16:30
- Nahlásit
To Mika
Nejen kočka má 7 životů
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 17:12
- Nahlásit
Mika
Ty hvieeezda, to si sa nepochvalila, ze ta aj telka tocila
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 17:17
- Nahlásit
pigie
hej hodim sem odkaz ked to bude na nete
oni su vychcani ti novinari prenasledovali hasicske auto
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 18:00
- Nahlásit
Mika
vsak ako inak by sme sa dockali tych senzacii, co nam pustaju kazdy den
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 19:33
- Nahlásit
tak gde to je?chcu to taky vidět!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 19:51
- Nahlásit
Mar3
V archive to bude asi az zajtra. Takze po polnoci si to mozes pozriet. Markiza - rubrika Prve televizne noviny
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2008 06:08
- Nahlásit
Tak tu je slubeny odkaz
http://beta.markiza.sk/video/tv-archiv/prve-televi zne-noviny/9699
a nasla som aj prispevok z regionalnej televizie
http://www.snv.sk/index.php?videoID=080326-2
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2008 09:08
- Nahlásit
monica
7 zivotu ma 2x prejeta kocka, pokud se nepletu
Mika
muzete mi nekdo prelozit, co tam rikaji?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2008 11:58
- Nahlásit
argosek
nic dolezite
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2008 13:22
- Nahlásit