Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Pesan kašle - možné příčiny?
Autor Zpráva
Dines
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2008 11:20
- Nahlásit

Ahoj, chtěla jsem se optat, už nějakou dobu mi kašli psík.

Začal asi před měsícem a když mi to po týdnu brácha ohlasíl, tak jsem ho hnala sviňským krokem na veterinu....srdce, plíce a průdušky prý byli na pohmat a poslech OK, tak vyfasovali Stoptusin a vypadá to, že to docela přešlo...
Jen teď když ho mám na hlídání si čas od času zakašle, občas zachrchlá, a mám pocit, že i když se víc přiškrtí na obojku (sám sebe ), tak pak občas chvíli kašle...
Může to mít ještě z podráždění těch průdušek?

Nebo by bylo vhodnější pořídit postroj místo obojku? A jaký? Prosím tipy, na postrojky které dobře sedí, nestjí majlant, jsou pro psíky pohodlné a pro majitele praktické (i na ovladatelnost psa )

Je to malý vořech (cca 6kg)

Dines
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2008 12:48
- Nahlásit

Hop

RenataL
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2008 13:19
- Nahlásit

Spíš než podráždění může být v průduškách ještě nějaký hlen. Stoptusin potlačuje dráždění ke kašli, ale nepomůže vykašlat hlen, takže pokud tam něco zůstalo, bude to zlobit dál. Že kaše, když se přiškrtí, není nic divného, ale pokud kašle i normálně, když není na vodítku, chtělo by to dál řešit. Zkuste přímo sirup pro psy, hlavně ať je na vykašlávání.

Dines
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2008 13:22
- Nahlásit

RenataL
No, napadl mě ještě jitrocelový sirup? Nevíš co na vykašlávání psího existuje? Když i vet doporučil Stoptusin.... ¨
Když není na vodítku, tak si spíš jentak čas od času zachrchlá...tak dvakrát denně,ale dřív práě nekašlal ani na tom vodítku pokud vím...

RenataL
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2008 13:36
- Nahlásit

Nevím, někteří veterináři si s kašelm moc rady nevědí. Myslím, že jen tlumit kašel a neřešit příčinu je trochu málo. Osobně bych opravdu sázela na bylinky. Psí sirup je pulmostat akut. Mám ho doporučený od veterináře i pro kočkoury, protože čas od času pokašlávají a kýchají (z prachu, tak jako prevenci, aby se nerozjela rýma). Pro pejsany už jsem ho viděla i jako bonbóny. Jitrocel je v něm taky plus další bylinky. Jitrocelový sirup není úplně špatný, ale spíš na začátku, když je to akutní. V téhle fázi už bych na samotný jitrocel nespoléhala.

Dines
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2008 15:16
- Nahlásit

RenataL
OK, mnohokrát děkuju, poptám se po něm u nás ve vetlékárně

A nějaké doporučení na dobře padnoucí postrojek nikdo nemáte?

RenataL
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2008 15:27
- Nahlásit

jestli uspěješ ve vetlékárně nevím, já ho kupovala přímo u veta nebo na internetu, v lékárně jsem neuspěla.
Postrojek - na jaké plemeno? Známí mají minibula a na třetí pokus mají postroj, se kterým jsou spokojení oni i pes.

Dines
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2008 15:33
- Nahlásit

RenataL
No, plemeno vořech

Tak to zkusím a uvidím, tady mají dost věcí
A veterinářku mám taky za rohem

RenataL
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2008 15:35
- Nahlásit

tak to nepomůžu, minibul je proti tvému pejskovi úplný soudeček, to bude chtít jiný typ postroje. Jedině zkoušet. Pardon... Ale je to krasavec.

Dines
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2008 15:45
- Nahlásit

RenataL
Je mi to jasný, díky za ochotu
A dík za pochvalu

Dines
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2008 16:10
- Nahlásit

RenataL
A jen pro info, jaký postroj má ten minibul?

RenataL
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2008 16:17
- Nahlásit

Já se jich zeptám a o víkendu nebo v út to sem písnu. Teď už je asi neodchytím. Jen si pamatuju, že je černý

Dines
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2008 16:25
- Nahlásit

RenataL
Jen si pamatuju, že je černý

Jsem viděla docela pěknej černej nedávno tady ve zveráči...celej polstrovanej, a možná i velikostně by šel

RenataL
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2008 16:33
- Nahlásit

no já mám podezření, jestli oni taky nakonec neuspěli někde v hornbachu ale rozhodně to zjistím. Hlavně údajně musí být dobře polstrovaný, aby netlačil. Minibul je choulostý v podpaží...

RenataL
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2008 17:35
- Nahlásit

Tak já už to vím - byl to petshop v jednom pražském nákupním centru /Butovice/, jsou kožené a podložené plstí a stály něco přes 300. Ale značku už bohužel nevědí. Předtím zkoušeli i nylonové, ale ty se jim neosvědčili.

Dines
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2008 18:01
- Nahlásit

RenataL
Dík

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání