Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / vzorek trusu
Autor Zpráva
eeve
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 15:11
- Nahlásit

Chci nechat vyšetřit svému psovi trus. Jak velký vzorek má být, do čeho ho sebrat? Děkuju za radu.

Hafina
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 15:16
- Nahlásit

Nejlepší bude, když si zavoláte přímo tam, kde si budete nechat vzorek vyšetřovat, případně kde ho budete odevzdávat (svému veterináři?), ten Vám poradí, jak se to přesně dělá.

kokoška
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 15:20
- Nahlásit

eeve
my sbíráme bobek o velikosti lískového ořechu po dobu 3-5 dnů do jednoho pevně uzavíratelného kelímku (skladuju to na chodbě) Vet si z toho udělá směsný vzorek a šoupne pod mikroskop, takže nemusíš skladovat 5 šišek a nést to v kýblu

Mar
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 15:23
- Nahlásit

kokoška
v chodbě? já to měla na balkoně a stejně to bylo šíílenýý a to to bylo v takové větší "zkumavce bo co" z výzkumáku,kerá je prej neprodyšná

kokoška
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 15:29
- Nahlásit

Mar
v chodbě?
jo a ani to moc nesmrdělo, když jsem to ovírala a přidávala další (přes zašroubované víčko to neprosáklo vůbec)

eeve
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 15:32
- Nahlásit

kokoška
a to každý den tu velikost ořechu nebo denně ořech děleno 3?? Fakt nevím a 3x velikost lískového ořechu mi přijde teda dost hodně

kokoška
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 15:39
- Nahlásit

eeve
Vet mi řekla, že by to mělo být za každý den - takže jsem brala jen 1 bobek i když pejsa kadila třeba 2x denně. Ve výsledku je to fuk, za těch několik dnů se stejně pozná, jestli tam paraziti jsou nebo ne.

eeve
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 15:42
- Nahlásit

a ještě jsem si přečetla, že by sevzorek měl uchovávat při chladničkové teplotě... to ty, které nasbírám první den bych měla mít jako v ledničce To asi ne, podle toho, co píšete

kokoška
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 15:47
- Nahlásit

eeve
stačí v chladu - přes noc za oknem, přes den venku ve stínu, já to nechávám na chodbě - máme tam zimu jak v morně

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání