| Autor |
Zpráva |
eeve
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2008 15:11
- Nahlásit
Chci nechat vyšetřit svému psovi trus. Jak velký vzorek má být, do čeho ho sebrat? Děkuju za radu.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2008 15:16
- Nahlásit
Nejlepší bude, když si zavoláte přímo tam, kde si budete nechat vzorek vyšetřovat, případně kde ho budete odevzdávat (svému veterináři?), ten Vám poradí, jak se to přesně dělá.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2008 15:20
- Nahlásit
eeve
my sbíráme bobek o velikosti lískového ořechu po dobu 3-5 dnů do jednoho pevně uzavíratelného kelímku (skladuju to na chodbě) Vet si z toho udělá směsný vzorek a šoupne pod mikroskop, takže nemusíš skladovat 5 šišek a nést to v kýblu
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2008 15:23
- Nahlásit
kokoška
v chodbě? já to měla na balkoně a stejně to bylo šíílenýý a to to bylo v takové větší "zkumavce bo co" z výzkumáku,kerá je prej neprodyšná
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2008 15:29
- Nahlásit
Mar
v chodbě?
jo a ani to moc nesmrdělo, když jsem to ovírala a přidávala další (přes zašroubované víčko to neprosáklo vůbec)
|
eeve
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2008 15:32
- Nahlásit
kokoška
a to každý den tu velikost ořechu nebo denně ořech děleno 3?? Fakt nevím a 3x velikost lískového ořechu mi přijde teda dost hodně
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2008 15:39
- Nahlásit
eeve
Vet mi řekla, že by to mělo být za každý den - takže jsem brala jen 1 bobek i když pejsa kadila třeba 2x denně. Ve výsledku je to fuk, za těch několik dnů se stejně pozná, jestli tam paraziti jsou nebo ne.
|
eeve
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2008 15:42
- Nahlásit
a ještě jsem si přečetla, že by sevzorek měl uchovávat při chladničkové teplotě... to ty, které nasbírám první den bych měla mít jako v ledničce To asi ne, podle toho, co píšete
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2008 15:47
- Nahlásit
eeve
stačí v chladu - přes noc za oknem, přes den venku ve stínu, já to nechávám na chodbě - máme tam zimu jak v morně
|