Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / trhání zubu u starého psa
Autor Zpráva
bea
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 14:36
- Nahlásit

Ahoj, tak se nám taky objevil problém - mojí skoro 17-leté fence
otekla tvář - utíkali jsme na veterinu a prý je to od zubu, potřeboval by vytrhnout, ale vetka se bojí (já taky) narkózy, že už by se asi neprobrala. Dostala antibiotika a budeme čekat, jestli to zabere, Jestli ne, zub by musel ven, ale mám z toho hrůzu - před dvěma lety jí naposled sundavali zubní kámen a měla tři probouzecí injekce a bylo vidět, že má už veterinářka docela strach, dávala jí dýchat kyslík. Nakonec to ustála, ale já z toho mám teď fakt hrůzu. Nemáte zkušenost, co by se dalo dělat?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 16:46
- Nahlásit

bea
hm, to nevím, zítra jde zub vrtat Emma v narkóze, ale ta je mladá...

elika
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 08:41
- Nahlásit

Našemu psovi trhaly zuby v 11 letech. Při odstraňování kamene o pár přišel. proběhlo to ale v pohodě. Dalšího psa 17 let nám uspávaly kvůli vyšetření a taky to proběhlo v pohodě. Je to jak u lídí. A pokud je už tak stará, tak je zde vždycky riziko jako u všeho. áleží jen na Vás.

bea
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 14:48
- Nahlásit

elika
Asi to budeme muset risknout, ono těch zubů je asi víc. Achjo.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 14:53
- Nahlásit

bea
A musí být v hluboké narkóze, nestačí jen lehce přispat?
U Bucy bych šla jen o lehčí sedace...jenže to je bull a těm jsou zuby ukradené

bea
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2008 08:38
- Nahlásit

Mucholabka
Ano, včera jsem mluvila s vetkou a říkala totéž - kdyby antibiotika nezabrala, že ji lehce přispí a pak by trhala v lokílní anestézii. Drž palce.

elen22
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2008 18:01
- Nahlásit

bea
Ahoj...Jak to dopadlo s pejskem?

argosek
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2008 18:14
- Nahlásit

elen22, žmapel elen22

bea
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2008 21:38
- Nahlásit

elen22
Ahoj, zatím nic, zdá se jí, že to přece jen trochu zabírá, není už tak oteklá, tak bereme antibiotika dál a jdeme na kontrolu v pondělí. Napíšu - jsou to nervy, ona nemá moc dobré srdíčko, bere Enap, tak se docela bojím i přispání.

jitka HS
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2008 23:55
- Nahlásit

Ahojky,našemu Jimmíkovi trhali zuby/ani nevím jestli jeden,nebo víc/nedávno.Probíhalo to stejně,otekla mu celá tvář a bylo vidět,že mu není dobře.Volala jsem veterináři a ten mi hned řekl,že mám přijet druhý den a psovi nic k jídlu nedávat.Měla jsem z toho hrůzu,protože když byl asi ve třech letech na kastraci,tak mu bylo po uspání hrozně zle.Naše operace trvala 1,5 hodiny už jsem se děsila,že to Jimmík nepřežil.Naštěstí vše dopadlo dobře.Tak držím palečky aby vše dobře dopadlo.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2008 23:59
- Nahlásit

bea
Taky se přidám, po narkóze měla Emma křeče a bylo to docela drsné. Ale bylo jí něco připíchnuto a pak OK

maixnerova
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2008 08:08
- Nahlásit

bea

Ahoj, nám se na zánět dásně i na váček zubu osvědčilo Tantum verde - taková zelená vodička, volně prodejná v lékárně, cca 160 Kč.
Potírala jsem postižená místa cca 3x denně a za pár dní bylo znát velký zlepšení.
Mám 2 staré pejsky. Toničce (13 let, z útulku) jsem tak vyléčila docela rozjetej zánět, Piškotovi asi před rokem váček nad horním zubem. V obou případech jsme se, po konzultaci s vetkou, obešli bez ATB.
Jinak zkažený zub kdysi bez jakékoli narkózy vytáhl úžasný starý pan doktor z kliniky v Českém Brodě našemu 18ti letému pejsovi... A to byl Bubák docela rapl...

bea
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2008 12:41
- Nahlásit

Mucholabka
maixnerova
jitka HS
Ahojky, držte palce, zdá se, že je to lepší, je vidět, že už ji kousání nebolí. Otok ještě je, ale ne tolik.
Podám zprávu zítra. A Tantum verde zítra koupím a zkusím, snad zabere.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2008 15:28
- Nahlásit

bea

to víš, že budu držet palce všechny . Jěště jsem si vzpoměla, konzultovala jsem to Tantum V. pro jistotu i s lidským doktorem, jestli nevadí kardiakům (v příbalovém letáku taková kontraindikace není), protože Tonka také nemá zdravé srdíčko a je na Enapu.
Snášela T.V. úplně v pohodě, až na to samozřejmě, že se jí moc nelíbilo, když jsem jí šmrdlala napuštěným tamponem v puse... ale opravdu to pomohlo téměř ihned a během 7-14 dní byl zánět vyléčenej...

bea
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2008 13:19
- Nahlásit

maixnerova
Dík, palce pomohly, trhat se nebude (zatím). Otok už skoro není vidět, Tantum verde už mám taky ( a taky málem ukousnutý prst), ale hlavně že to pomůže.

Díky vám všem.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2008 22:55
- Nahlásit

bea
...trhat se nebude (zatím). Otok už skoro není vidět...

gratuluju a držím palce dál

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání