Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zažili jste to někdy?
Autor Zpráva
Atika
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 22:09
- Nahlásit

Tak se k vám jdu vybrečet a poradit, dnes mi 12 tiletý malý knírač začal trošku krvácet z levé nosní dírky. Trvalo to chvíli a pak přestalo. Odpoledne ale začal znovu, tak jsme jeli na pohotovost.Dostal léky na srážlivost, i injekci, antibiotika s tím, že má zřejmě něco v nosíku, ale krvácela mu už i tlamka. Po těch práškách se to mělo zastavit tak do půl hodiny, ale nezastavilo. Teklo to dál, prostě mu už z obou nosních dírek kapala krev, tekutá a jasně červená. Po další ch 40 minutách jsem nevydržela a vytáhla známého veterináře, který zajel k nám.Naordinoval další léky na srážlivost a ledovat a klid. Ale když se snažím ledovat, pes se brání a rozhodně není v klidu. Téct už to přestalo, ale když frkne (má to v dírkách sražené a fousy krví celé slepené a zatím nemám odvahu mu to čistit, aby se to zase nespustilo), tak pár kapiček vylétne. Ale už alespoň nekape kudy chodí.V pondělí, když už nebude krvácet tak ho čeká narkoza a rentgeny, prostě zjistit co se děje, Jsem na nervy, pejska jsem si vzala po zemřelém kamarádovi, aby ho rodina neutratila před čtyřmi měsíci a je prostě zlatíčko. Ale celých těch 11 let byl netknutý veterinární péčí, má úplně šílený zubní kámen (ten byl objednaný na březen) a já se bojím, co najdem. Setkali už jste se někdo s něčím podobným a jaký to může mít důvod?

Neessi
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 22:24
- Nahlásit

Atika

Pokud jste mu nedávali nějaké preparáty na bolavé klouby,které by mohly způsobit sníženou srážlivost krve,nebo si někde nelíznul jedu na hlodavce,tak by mohl mít hypertenzi(vysoký tlak).

Lola1
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2008 08:36
- Nahlásit

Atika
Jak to líčíš, vypadá to děsivě, ale doufám, že už to přestalo a držím palce do dalších dnů.

Atika
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2008 09:11
- Nahlásit

Jo noc už byla klidná, uložil se v pelíšku a tam už krev ráno nebyla žádná, hlídala jsem ho do dvou a pak jsem usnula, spal už jak zabitej. Musel být chudák hodně unavenej. Dnes už má nosík čistej, jen ty fousy budeme muset nějak odmočit, je to strašně zaschlý, ale včera jsem si manipulaci fakt nedovolila.Oba veti říkali, že srdíčko, dýchání je v pořádku, nevím jestli tlak poznají i z toho. Dokonce ráno tochu něco sněd, teď už nebude kvůli té zítřejší narkoze.Právě. že mu tozačalo v poledne a prochajda byla až potom, takže ani neměl možnost něco špatného sníst - je v bytě. Fakt se dost bojím, co najdem.

Atika
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2008 09:15
- Nahlásit

Jo a klouby bere jen 1/2 Alavis single denně, to dávám všem třem psům, jsou už starší. Ten by to snad neměl vyvolat ne?

zuska
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2008 10:20
- Nahlásit

Nesežral třeba něco? Některé intoxikace (jak už bylo zmíněno způsobují to např. antikoagulační rodenticidy - návnady na hlodavce ale i pozření jiných jedů) se projevují poruchou srážlivosti krve a pes pak právě krvácí hlavně teda nejdřív z přirozených tělních otvorů. Ale to by veterináře určitě napadlo

bea
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2008 11:29
- Nahlásit

Nechci strašit, ale kamarádce se tohle stalo - přímo na procházce začala jezevčíkovi (13 let) téct z tlamky krev. Uháněli na veterinu a vet řekl, že je to od zubu, že mu ho musí hned vytrhnout. Pejsek se neprobral z narkózy a co to bylo, se vlastně kamarádka nedověděla, vůbec ji nenapadlo se zeptat, jak z toho byla špatná.
Tak snad si jen dohodni šetrnou narkózu (dechovou) - jestli probouzecí injekci fakt nevím, někdo říká, že je to fajn a někdo zase, že je lepší, aby se zvíře prospalo, že je to přirozenější.

bea
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2008 11:30
- Nahlásit

Jo, a moc držíme palce.

Atika
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2008 12:24
- Nahlásit

No inhalačka je samozřejmost v tomhle věku, prej může být i nějaký velký zánět (ten zubní kámen je fakt hroznej), zítra to snad zjistí a doufám, že to kluk zvládne. chtěla bych aby si ještě pár let užil péči a lásku, když mu doteď chyběla. To by nebylo spravedlivý.Moc se bojím, držte nám palce.Bude nám ho dělat náš vet a vím, že udělá co půjde, je moc fajn. Včera jsme ho vytáhli od koupání malého a byl tu za čtvrt hoďky.

Atika
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2008 20:42
- Nahlásit

Tak dnes Bondýskovi dělali rozbor krve a zatím bylo zjištěno málo červených krvinek, s tím, že organismus není schopen je sám obnovovat. Zánět se žádný nepotvrdil a vet říká, že může jít o nádorové onemocnění. Do čtvrtka má brát ty léky na srážlivost krve a Kanavit + ty antibiotika co dostal a v pátek by měl podstoupit vyšetření v narkoze (snad endoskopii a rentgeny) aby se zjistilo co v tom nosíku vlastně má. Jsem z toho dost nešťastná, tohle jsem fakt slyšet nechtěla. No třeba to snad ještě může být i něco jiného ??

Atika
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2008 17:23
- Nahlásit

Tak hurá, pejsu mám doma, sice se ještě motá po narkoze a vůbec to zatím není on, ale nádor se žádný nepotvrdil. Má velký zánět sliznic v nosní dutině a nosohltanu, proto zřejmě to krvácení. Ještě mu z těch sliznic udělali stěry a cytologie bude až v pondělí, ale snad tam nic nebude. Udělali mu ty zoubky, prý ten zánět fakt může být z toho a dostal silná ATB na 10 dní. Za tři týdny bude opět odběr na kontrolu červených krvinek. Tak snad to dopadne. Děkuju za držení palců a ťapek a za podporu.

Silwuska
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2008 19:38
- Nahlásit

Atika

Tesime sa s vami...a dufame ze sa skoro vyliecite...je to naozaj hrozne ked vam drobcek pred ocami trpi a clovek nevie co a ako

bea
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2008 15:35
- Nahlásit

Atika
No hurá!!!!!!!!

Atika
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2008 16:06
- Nahlásit

Tak podávám poslední info (doufám), pejsa se jeví v pořádku, ale stále dostává ATB a cytologie dopadla dobře, žádný špatný buňky, jen potvrdila pořádný zánět. A ty zuby mu teď po vyčištění sama závidím - prostě bílý tesák.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání