Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Únava po očkování, je to normální???
Autor Zpráva
barona
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2008 14:41
- Nahlásit

Včera jsem byla psa očkovat proti borelióze (je očkovaný už od štěňátka), dneska je nějaký unavený. Celý den polehává, spí, nemá chuť k jídlu. Ráno jsme byli na hodninové procházce a venku se choval normálně. Včera jsme absolvovali dlouhou procházku a celkově náročný den, kdy pes opravdu za celý den odpočíval tak hodinku. Nevím, jestli tu únavu přičítat včejeršímu náročnému dni, nebo tomu očkování... Myslíte, že je to normální?

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2008 14:48
- Nahlásit

Unava a celkove otraveny pes je vcelku bezna reakce.

Ale ja osobne si myslim, ze jste v den ockovani meli dat psovi klid...

Mar
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2008 14:51
- Nahlásit

bullvnouzi
my byli očkovat včera s "kolegem z práce" - borderka - a jako pak sme sedli "na jedno" že psi se vyspí a tak pod stolem a dopadlo totak,že pošuc i lítali po celé hospodě, dělali na sebe nájezdy apod....a prostě tagle živý sme je ještě nikdy neviděli

barona
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2008 14:55
- Nahlásit

bullvnouzi
No my jsme byli na očkování až večer. Předpokládala jsem, že když vezmu dopoledne psa na velkou procházku, tak bude celé odpoledne spát, jenže on je takový trošku hyperaktivnější, takže pořád někde lítal, hrál si a nedal si říct, že by měl aspoň na chvilku zalehnout...
No snad to bude v pohodě...

Mel
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2008 15:11
- Nahlásit

barona
souhlas s bullvnouzi... před a po očkování má mít pes trošku klidovější režim... (i když já to teda taky nějak extra moc nedodržuju)

Fajka
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 21:47
- Nahlásit

Mel
před a po očkování má mít pes trošku klidovější režim
A jak dlouho?
Mě naše vetka říká vždycky po očkování 3 týdny opatrně a to se mi zdá, že je to nějak dlouho...

pigie
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 21:49
- Nahlásit

Fajka
my tak tri dni

Fajka
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 21:57
- Nahlásit

pigie
No mě příjde, že tak ty 3 -4 dny jsou logický. Ale tři týdny se mi taky nezdá.
Když si představím mushera co má 10 hafanů do tahu a každej po každým očkování 3 týdny v klidu, tak to by snad celej rok nemohl ani vyjet

pigie
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 22:03 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Fajka
mna napadlo nieco podobne, kedze psa davam zaockovavat v novembri (infekcne), januari (besnota) a marci (borelioza). Ze To by mal akosi privela dovolenky

Fajka
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 22:09
- Nahlásit

pigie
No a když k tomu ještě přičtu 2krát ročně 3 týdny hárání, tak to by se mi půl roku jen válela

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2008 07:41
- Nahlásit

Bedřich je asi trochu divná, ale po je očkování ještě aktivnější než normálně... lítá po bytě jak střelená...roluje lino a posledně vytahala skoro všechny hračky, hubu si mohla roztrhnout aby jich pobrala co nejvíc... O tom co dělá venku raději ani nemluvím...

Houšková
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 08:55
- Nahlásit

Veterináři by měli upozorňovat, že pes po očkování je trochu oslaben a hlavně by neměl zmoknout, vzhledem k oslabení. Každý pes snáší očkování individuálně. My dle rady veterináře tři dny po očkování v dešti neděláme dlouhé procházky, jen minimum venčení. Nejlepší je na očkování jít dle předpovědi počasí.

vidrbína
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 19:47
- Nahlásit

Náš čivavák snáší každé očkování moc špatně, takže očkujeme na 2x.Napřed kombinaci a za měsíc na to vzteklinu.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání