| Autor |
Zpráva |
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2008 07:46
- Nahlásit
Předevčerem se nám nějak nezdálo jedno z našich sedmitýdenních štěňátek - vždycky udělal pár kroků a sedl si, prdýlku dával pod sebe a byl smutnej... Mysleli jsme, že ho bolí zadní nožky a protože měl jít včera už do své nové rodiny, tak přítel upaloval včera k veterináři.
Měl bříško plné škrkavek Moc to nechápu, protože před týdnem, kdy jsme byli na očkování, jsme potřetí všechna štěňátka odčervili. Dostal odčervení a už večer byl mnohem veselejší, žravější a ulítanější.
Chci se zeptat (přítel to jaksi u vet neudělal) jestli stačí odčervit jen jednou a nebo jestli to máme zopakovat, protože škrkavky můžou být i v játrech, plicích a pod a tam je přece odčervovací prášek nezničí, ne? Zase se ale bojím, protože se jedná o nejmenší štěndo z vrhu - má jen 3 kg.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2008 08:16
- Nahlásit
pawLINka
Čím jste odčervovali? Pokud Banminth pastou (což je tak nejpoužívanější) tak poslední dobou nějak přestává fungovat. Buď jsou škrkavky odolnější, nebo soudruzi z NDR někde dělají chybu. Ale vím o několika štěňatech, na které byla použita tato pasta a přesto byli silně začervené.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2008 08:25
- Nahlásit
Biluška
naposledy myslím optiverminem..
Mám odčervit třeba po pár dnech znovu?
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2008 09:05
- Nahlásit
pawLINka
to se raději domluv s veterinářem...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2008 09:11
- Nahlásit
pawLINka
Mám odčervit třeba po pár dnech znovu?
Asi jo, ale radši si nech od veta vysvětlit kdy přesně. Mlhavě si vzpomínám, že tam bylo přesně určené rozmezí. Tuším, že dva týdny, ale fakt už to nevím přesně. Když odčervíš moc brzo tak škrkavky ještě nejsou v dospěláckém stádiu ve střevech a nezabije je to. Když pozdě tak už zase stihnou naklást vajíčka a jede to celé znova.
|
Lure
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2008 10:14
- Nahlásit
Přinesla jsem si domů štěně plné škrkavek. Taky špatně chodila, třásla se, byla slabá.Odčervovaná byla jen tou prokletou pastou. Pak se vyzvracela a vyvhrla dvě obrovské škrkavky. Letěla jsem do lékarny, koupila Lopatol a podala.Zírala jsem nevěřícně, kolik z ní toho vylezlo v průběhu 12 hodin. No, měla namále. Znova jsem odčervila Lopatolem za dva týdny a potřetí, za tři týdny od druhého odčervení.
Už za tři, čtyři dny, po prvním odčervení vypadala holka uplně jinak.Zpevnili se ji nohy, byla hravá, veselá, ale chudá jak chrt.
|
elika
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 08:45
- Nahlásit
Já odčervuji taky jedině Lopatolem, Drontalem a Milbemaxem
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 08:51
- Nahlásit
Na veterině nám řekli, že máme odčervit znovu za týden, tj. dnes. Už je u nových páníčků a je v pořádku
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 09:48
- Nahlásit
pawLINka
Teda ještě nedávno jsem gratulovala k narození mimin a oni už jdou pryč. To to letí, to to letí...
|