Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Pro FÍKA - dotaz na odvar z kmínu na uši
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2008 15:33
- Nahlásit

Fíku prosím, můžeš napsat nějaké podrobnosti k tomu odvaru z kmínu? Jak ho připravit - jaké množství, do kolika vody, jak dlouho louhovat a jak přesně použít?? Díky moc. Můj hafan má k těmhle problémům sklony a tak jsem si řekla, že trochu přírodní léčby by nemuselo zaškodit - navíc mi to přijde, že to má hlavu a patu - vzhledem k tomu použití na chlebu. Takže jestli si najdeš čas, tak předem dík.

Fík
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2008 18:19
- Nahlásit

PetraK

Ahojky,

připravuji to v malém plecháčku a dávám půl sáčku kmínu /můžeš i drcený/, povařím asi 7min. /až vývar ztmavne/ a pak přecedím a nechám zchladnout. Vlažné použiji....mám dobré zkušenosti i s použitím na kožní problémy tlapky bulteriéra. Pak dej vědět. .-)

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2008 20:51
- Nahlásit

Fík
Jéé Fíku - díkes, díkes moc a ještě prosím dotázek - nakapeš to ve větším množství do uší jako třeba Nolvasan??? Nebo tím ty uši jenom vytřeš?? A jak to skladovat? Asi moc ne, že ne? A jak dlouho to vydrží? Ještě jednou dík.

Fík
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2008 21:14
- Nahlásit

PetraK
Hele, na radu toho stařičkého veta. jsem si to vždy udělám ráno, 4xdenně vykapu, vytřu a vysuším. Ráno dělám další. Nikdy jsem to "neskladovala"

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2008 21:51
- Nahlásit

Fík
Dík- myslela jsem si to, podle toho co jsi psala. A hele ještě jeden dotaz - můžu to do toho ucha napakat hojně velkoryse jako ten Novalsan? Ten se dávátak (píšu jen pro porovnání pokud ho ovšem neznáš) jako že ho tam dáš hodně, ucho promudláš, necháš psékusa zaklepat hlavou a pak ucho vytřeš. Tak tohle taky tak aplikovat? A jako prevenci, nebo jako léčbu?
Nezlob se na neutuchající dotazy, ale ony i bylinky, když se blbě použijí, tak to nemusí být ono, tak se radšejc ptám, jak pitomá .
Jo a jinak - má velká poklona, nedokázala bych mít pejska na předvýchovu a pak se s ním rozloučit, obdivuju Tě, že to dokážeš.

Fík
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 07:20
- Nahlásit

PetraK
Proím tě, používám to dle potřeby, pokud potřebuji "nalejt" do ucha tak tam dám více, pokud je to jen prevence a klasické čištění uší, jen nakapu a vytřu

Mám psíky na předvýchovu i na výcvik. A pokud máš zpětnou vazbu a spolupracuješ s klientem, pak to není tak hrozné, navíc se pořád udržuji v tom, že to není můj pes , to je nejtěžší

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 08:43
- Nahlásit

Fík
Díky moc, takže to hnedle vyzkoušíme. Teď není - snad - problémek, takže použiju jako prevenci. Jsem na to zvědavá. Díky moc za rady.

Já si tohle právě nedovedu představit. Jsem máčovka, nedokázala bych toho pesana asi vrátit. A mohla bych si říkat cokoliv, že to někomu pomůže, že ten pes stejně není můj, že a že.. a pak bych byla hotová. Jsem srab. U nás byla před delší dobou holčina, která měla pesana - černý labrador Amosek - na předvýchovu a pak to prý bylo hrozný. Na dalšího už nenašla odvahu. Já vím, je to slabošský. A obdivuju Tě, že to dokážeš. Ještě, že není každý pos/randíra jako já.

Fík
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 11:44
- Nahlásit

PetraK
No, zase to nepřeháněj, takovej hrdina taky nejsem

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 11:58
- Nahlásit

Fík
No já nevím. Nobelovku za to člověku nedají, ale ocenit by se to mělo. Takže vyslovuju svůj obdiv a pochvalu před nastoupenou jednotkou.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání