| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2005 10:38
- Nahlásit
Jaký je rozdíl mezi štěněčími a dospělými granulemi co se týče přibírání psa na váze. Můj štěk hrozně rychle vyrostl, ale nestihl to dohnat co do váhové kategorie. Je vysokej, dlouhej a hubenej jak žížala. Žera jak kyselina, rvu jej masem, granulama, sýrama, zeleninou, oves. vločkama... Nepřibírá. Moc to zatím neřeším, protože v 10 měs. je to možná normální a navíc kvůli těžké DKK mu to vyhovuje.
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2005 11:02
- Nahlásit
Myslím, že je zbytečné se ptát, jestli je odčervený, předpokládám že ano. Štěněcí granule jsou určitě výživnější, mají větší obsah tuku - a u 10 měsíčního psa bych jima ještě krmila, zvlášť pokud je hubený. Záleží hodně na tom, jakou má fyzickou aktivitu, můžeš později zvolit granule pro psy vysoce aktivní nebo psy v zátěži pokud budeš chtít aby přibral.Ale myslím, že zatím je rozumné krmit štěněcíma. Asi je to jako u lidí - někdo sní cokoliv a nepřibere...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2005 11:05
- Nahlásit
Asi je to jako u lidí - někdo sní cokoliv a nepřibere...
Kdybych to tak od něj chytla
|
handula
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2005 11:18
- Nahlásit
Garfield
já štěněčíma krmím dodnes - nebo spíš jimi přikrmuju, je mu 3,5 a je pořád šlang, drží si figuru jak model, mě to štve, chtěla jsem aby byl trochu mohutnější, ale mám smůlu, zase na druhou stranu mi vet říká, buďte ráda, nebude mít problémy s klouby, tak jsem teda ráda, no...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Čen 2005 11:20
- Nahlásit
Garfield- můj to měl taky....začal nabírat na svalech,nikolv pak moc tloustnout až o dost později.Dodnes je spíš štíhlý typ psa,ač každej říká,že je kus......má jen svaly,maso snad ani ne ))
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2005 11:42
- Nahlásit
To Garfield: můj ovčoun je také spíš štíhlý, ale je nežravec. Krmím zátěžovkou Twinner, je to snad jediné co jde bez váhání žrát. Jinak pokud bys chtěla psa vykrmit, tak návod na vařenou psí baštu pro vykrmení pejska psal na svých stránkách Artemis.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Čen 2005 12:08
- Nahlásit
pejsa časem určite přibere, v 10 měsících je "hubené" každé normální štěndo.
Měla jsem podobný problém, dodnes je pes jak zasukovaná špegeta (boule od svalů a žebra jak struhadlo), ale vypadá to líp než tlusťoch
|
Rendy
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2005 16:52
- Nahlásit
Mám taky takového hubeňoura. Už mu bude rok a půl a je pořád hubený a nechce se nechat vykrmit. Žere hodně, ale nepřibírá. Od jisté doby jsem to vzdala. Měla jsem snahu mu pořád zvyšovat dávku, až byl na dvojnásobné dávce ProPlanky, která má 17% tuku a nic. Bylo mi ale řečeno, že některé psy nevykrmím, ať žerou co žerou a tím, že mu dávám víc mu tak akorát může odrovnat ledviny.
Asi si udržuje štíhlou linii. Podezřívám ho, že to chodí někam za roh vyzvracet, aby náhodou nepřibral......
|
Artemis
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2005 07:40
- Nahlásit
Do pěti let byla moje fenka ovčáka sporťanda jak vyšitá. Pořád jenom lítala, samý aport a krmení vždy jen odflinkla. Po pátém roce se začala trochu uklidňovat a teď jí táhne na devátý a museli jsme začít s odtučňovací kůrou, protože stárne a tloustne. Proto nezoufejte, dokud není pes dospělý a na konci vývoje, vyplatí se aby byl štíhlejší. Nemá problémy s kloubama a může si běhat tak rychle, jak on chce. Většina takovýchto psů po pátém roce přibere.
Když mi někdo řekne, že je můj tříletý vlčák hubený, odpovím dotyčnému, že mu ještě nebylo pět a že máma byla Astra a táta Gilette .
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2005 08:42
- Nahlásit
Garfield
Nevím, o jaké jde plemeno, ale v 10 měsících je to opravdu asi normální. Svým psům dávám trvale "výživnější" granule, protože tohle plemeno většinou moc nespotřebuje, tak aby dostali co nejvíce v malém množství potravy. Ale v 10 měsících bych štěněcí dávala u každého plemene.
Moc se mi ale nepozdává to krmení vším možným. Vím, že názory se různí a určitě se tady někdo ozve, ale střídání průmyslové a domácí stravy nevidím jako moc dobré.
|
Šárka
|
# Zasláno: 27 Čen 2005 20:15
- Nahlásit
ahojte,
mě nemůže přibrat šestiletý pejsek vadí to žere hodně, ale něják nepřibere. a ještě jeden dotaz škodí zátěžové krmivo co se týáče průjmu
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2005 08:01
- Nahlásit
Ahojky,
já mám taky mlaďocha hubeňoura - 15měsíční puberťák, co taky pořád lítá, žere za čtyři a pořád je štíhloučký....všechno vylítá....taky si myslím, že je to normální. Do dvou let všichni větší psi většinou vypadají "samá ruka, samá noha" ....I když náš 14letý dědek taky žere jak tank, pohybu už taky moc nemá a přesto je pořád štíhlouš - je to asi taky trochu dáno geneticky (má prostě rychlejší spalování )
|