Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jak rychle probíhá trávení potravy?
Autor Zpráva
Falco
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2008 10:35
- Nahlásit

Víte to někdo? Potřebovala bych to vědět kvůli podávání léků a kvůli reakci na jednotlivé potraviny.
Tedy například, když se pes pozvrací hodinu po podání ATB, mají se podat znovu, nebo už jsou v organismu? Jak rychle dostane pes průjem, když sní něco nevhodného?
Díky

Dines
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2008 10:40
- Nahlásit

Falco
Hala, nevím...ale u lidí myslím trvá vstřebávání léků 2 hodiny...
Kosti mi pes zvrací až druhý den ráno (ať je sežere kdykoliv), a průjem dostane většinou do pár hodin, ale už dlouho mý pesani neměli fakt akutní průjem, takže to většinou zjišťuji při prvním venčení po...

Neessi
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2008 10:57
- Nahlásit

Falco

Vstřebávání léků je podle místa vstřebání-máš to v letáku-např. v tenkém střevě.
Takže pokud se vydáví do hodiny,tak se lék musí podat znovu,pokud má průjem již v době podání léku,tak se také nevstřebá a musí se podávat znovu.
Jak rychle dostane pes průjem, když sní něco nevhodného?
Díky

Pokud vím,tak dlouhodobě podáváš antibiotika,čili střevní mikroflora nefunguje a průjem nevzniká po podání potravy,ale průběžně kdykoliv.

janushka
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2008 11:41
- Nahlásit

Dobrý den, zdravím vás. Pejsek začal zvracet? Máme s tím docela bohaté zkušenosti...při dlouhodobém podávání antibiotik nám naše bobečka začala taky zvracet. Nejvíc vždy ráno. Takže jsme se snažili jí dát nejdřív něco k jídlu...když to v ní hodinku vydrželo, tak teprve potom antibiotika. Třeba klidně v poledne. Večer nám už většinou nezvracela... Ale bylo to už pak dost špatné.... . A jak se cítí pejsek?

sue
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2008 12:13
- Nahlásit

Falco
co se týká těch antibiotik a vstřebávání léků obecně, záleží na formě podaného léčiva...buď je to kapsle bo potahovaná tableta a pod. každé léčivo se začíná trávit jinde a proto je těžké říct jak dlouho to trvá....a co s týká průjmu záleží na mnoha okolnostech

Houšková
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2008 18:16
- Nahlásit

Normální stravu pes tráví až 12 hodin.

Falco
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2008 18:31
- Nahlásit

No, myslím, že to byla jen mimořádka, prostě se přežral. Včera měl od rána velkou chuť k jídlu a pořád chodil a něco loudil. No a protože jinak už moc nejí, tak měli všichni radost a každej mu něco dal a žaludek to nezvládl. Dnes už je v pohodě a my jsem opatrnější.
Ale protože se pozvracel hodinu po podání léků, napadlo mě, že se vás na to zkusím zeptat. Současně jsem si vzpomněla, jak jsem v době, kdy byl zdráv a zničeho nic dostal průjem přemýšlela, po čem to může být. Tak jsem dotazy spojila dohromady.
Falco teď průjem nemívá, protože dlouhodobé podávání antibiotik doplňujeme pastou Probican, která vyhubené bakterie do střeva opět doplňuje (takový nekonečný proces - ráno je byhubím, v poledne doplním ).

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání