| Autor |
Zpráva |
Siria
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2008 17:47
- Nahlásit
Náš NO Brita (2 roky) má už tři dny dost silný průjem. Naši s ní k vetovi jít nechtějí, jelikož chuť k jídlu má pořád. Teď se rozhodli, že jí budou pár dní dávat jen granule (Chappi:mad , jinak nic (čas od času totiž dostane něco ze stolu).
Jaká by byla nejvhodnější dieta, aby se jí to srovnalo? Přemejšlela jsem o kuřeti s rejží, ale nechci jí ublížit ještě víc...
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2008 18:24
- Nahlásit
suchžý kuře se suchou rejží max trochu mrkve vše uvařené granule chapi uplně zavrhuju vyměnit za něco lepšího. změřit teplotu živočišný uhlí a k vetovi
|
Siria
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2008 18:45
- Nahlásit
ježiš, ten smajlík měl bejt úplně jinej!
ajunka
díky za radu, snad se mi naše podaří přesvědčit
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2008 19:08
- Nahlásit
Siria
Ahoj mám fenku velkého plemene se slabším zažíváním, občas trpí na průjmy a výborně se nám osvědčily tyhle dietní granule: Purina veterinary diets EN - GastroENteric Canine formula.
Jinak koukni třeba na www.veterinarnipece.cz
|
sue
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2008 19:38
- Nahlásit
Siria
No pokud průjem trvá tak dlouho a pokud bude trvat dýl, může dojít k dehydrataci a to pak není sranda.Já to měla u mé čubiny NO jen jednou a stačí, veterinářka měla co dělat aby do ní dostala tekutiny.Každopáně je důležité navštívit veta, protože průjem, jak jistě víš, je příznak čehosi a je důležitý zjistit čeho příznak, pak se může radit dál.Ale jinak se přikláním k Ajunce, dát vyvařenou rejži se šlemem a vařené kuře(ne moc mastné).Ale tři dny je už dost hraničíčí...já bych letěla k vetovi
|
Siria
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2008 19:47
- Nahlásit
Sue
Díky. Kdybych nebyla nemocná a neměla neschopenku, tak jsem ji už dneska bafla a letěla s ní. Bohužel pracuju hned naproti našemu baráku, a kdyby mě šéf viděl...
No nic, jdu přesvědčovat naše. Snad se mi to podaří...
Co se granulí týče, tak o tom jsem s rodiči vedla sáhodlouhé debaty bez valného výsledku. Britulka byla cca do roka krmena granulemi Danny (šrotem, navíc pro psy s nízkým výdejem energie - jedli to totiž i naši dospělí, které jsme tehdy měli), později Eddy (něco podobného), teď je střídavě na Pedigree, Chappi a Darlingu. Věřte mi, že mi z toho taky kolikrát vstávaj vlasy, jenže s tím nic nenadělám. Počkám do zejtřka, jak to bude ještě mít, zavolám přinejhorším někoho z příbuznejch, aby ji tam vzal. Je mi jasný, že průjem není žádná sradna, zvlášť ne takovej a tak dlouho trvající.
Držte mi palce, lidi.
|
sue
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2008 19:48
- Nahlásit
Siria
držim ti palečky a feňulce taky...fakt není no..
|
Siria
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2008 19:58 - Změnil/a: Siria
- Nahlásit
Ach jo, naši pořád melou to samý: žere, hraje si, tak co? Grrr! Co má člověk na tohle říct (nehledě na to, že venčit Britu je těď možný jen s plynovou maskou )
Hlásím zlepšení! Od "vždyť žere, blbne apod." jsme pokročili k "uvidíme zejtra!" Tak snad se mi je podaří zpracovat...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2008 20:06
- Nahlásit
Siria
Tak jim řekni, že ji musí bolet břicho, když má průjem...a že jako pes jim to nemá jak říct.
|
Siria
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2008 20:08
- Nahlásit
Mucholabka
Ale ono ji přece břicho nebolí, to by nechtěla žrát ani si hrát, ne? (více než pravděpodobná odpověď našich)
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2008 20:54
- Nahlásit
siria snaž se budem držet aplce a jako druhej krok- po vyřešení tohohle problému bych probrouzdala net zkoukla kolik toho čuba měsíčně tak sežere a kolik to stojí- z vlastní zkušenosti vím že krmiva tipu Darling bysme museli mítna měsíc víc jak 20kg tudíž mi to vyjde na stejnou cenu jako krmit kvalitnější- Acana, K9 které ten pes sežere 15kg
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2008 21:08
- Nahlásit
ja bysom dieta k no asi neporizoval
|