| Autor |
Zpráva |
younglady
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2008 11:52
- Nahlásit
Prosím, kdo s tím máte zkušenost. Abbyně diagnostikovali luxaci levého kolene před rokem. Má tam "jen" jedničku, tak mi vet řekl, že mám dále pokračovat v aktivitách jako doposud, přidat trochu vitamínů na klouby a ok. Abča s tím nikdy nic neměla, běhá aktivně agility, děláme dogdancing, chodíme na tůry, prostě se neomezujeme. Už dva dny na ní pozoruji, že na kluzkých površích jí jakoby podkluzují zadní nohy, ale nějak jsem to neřešila. Dneska mi ségra řekla, že se jí zdá, že Abby zadní packy podlamuje, tak jsem jí chvíli venku pozorovala a opravdu si na zadní levou packu chvílemi ulevuje, když se rozeběhne, tak ji zvedá, to samý na schodech. Tak teď nevím, jestli počkat, jestli se to zlepší, nebo se hned objednat na veterinu. Máte někdo zkušenost???
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2008 11:59
- Nahlásit
Já se všim chodim k vetovi...minimálně na konzultaci a bez objednání
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2008 12:02
- Nahlásit
younglady
Hesinka má luxačku na obou kolenech a ještě k tomu vrozenou vývojovou vadu kotníku. Hesinka je ta nejmenší a nejstarší šeltice. Už jsem tady několikrát popisovala proč jsme se rozhodli běhat dál. Navzdory prognozám běhá dodnes. Mívá bolesti při změnách počasí, stejně jako revmatičtí lidé. Ale nic nepřekonatelného to asi nebude, protože stačí vzít tenisák a Hesinku najednou nic nebolí . Agility jí naopak prospívá, svalstvo drží ty "vadné" klouby pohromadě. Průšvih nastane ve chvíli, kdy přestane běhat, svaly ochabnou a zátěž bude na totálně zničených kloubech. Řešení je jasné, běhat až do padnutí
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2008 12:11
- Nahlásit
Biluška
ale veterina nebo ne? Nevím, jestli mám kvůli tomu panikařit
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2008 12:14
- Nahlásit
younglady
Nepanikař, běž se optat...
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2008 12:19
- Nahlásit
Dines
tak sem objednaná na pátek, uvidíme
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2008 12:24
- Nahlásit
younglady
ale veterina nebo ne? Nevím, jestli mám kvůli tomu panikařit
Já bych nepanikařila, protože vet z tebe bude chtít vytáhnout prachy, nakecá ti bůhví co, ty budeš jednak platit jak mourovatá a za druhé budeš mít nerva z toho jak je pes nemocný. při luxačce je normální,že nohu odlehčuje,takže bych to neřešila.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2008 12:43 - Změnil/a: younglady
- Nahlásit
Biluška
no tak toho bych se u tohohle veta faaaakt nebala, to ne. Kdyz jsem u Abby chtela udelat dyplazku, tak mi řekl, že mi to bude na dvě věci u tak malýho psa, ale jestli na tom trvám, tak mi to udělá, ale bude mě to stát akorát prachy a nervy, když se tam něco najde a vše zbytečně. Jemu fakt věřim, řekne všechny narovinu.
Ona to právě doteď neodlehčovala, nikdy. Kamarádka co dělá na veterině mi řekla, že to mlže i postupovat.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2008 12:49
- Nahlásit
younglady
Jasně, že to postupuje. Ten kloub se víc opotřebovává, rozvíjí se tam artroza... pořád se to bude zhoršovat, s tím bohužel nic nenaděláš.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2008 12:53
- Nahlásit
Biluška
chjooooo, proč zrovna tak úžasně aktivní a pracovitý zvíře musí mít něco takovýho
|