| Autor |
Zpráva |
míša n.
|
# Zasláno: 22 Čen 2005 20:51
- Nahlásit
Prosím, jak často čisti zuby?existují nějaké pasty a kartáčky pro pejsky? mojí fenušce docela zapáchá z tlamičky a to má jen 6 mes.,taky nevím kdy se mění dočasný chrup za stálý?mám čivavku a má tak malou tlamičku,tak jsem zvědavá jestli se jí ten kartáček do tlamičky vejde taky je hovnožroutka, nic příjemného to zrovna není:confused díky
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 21:01
- Nahlásit
Vyrábí se speciální kartáčky i pasty pro pejsky. Já měla kartáček pro psa, ale teď používám klasický s měkkými štětinami. Zubní pastu koupíš u veterináře a snad i v chovatelských potřebách a kartáček taky v chovatel. potřebách.
Malý pejsci mívají větší problémy se zápachem z tlamičky, je to v souvislostí s tvorbou zubního kamene. Jestli plánuješ čištění zubů, tak bys měla začít co nejdřív, aby si na to pejsek zvyknul.
Kdy přesně se mění štěňatům zuby si nezvpomínám, ale vybavuju si, že tomu mému nechtěl vypadnout mléčný a měl za ním už další zub a veterinář mě upozorňoval, že v žádném případě netrhat. Mohla bych prý poškodit kořen toho nového zubu.
Jo, a taky jsem někde četla, že by se zuby pejskům měly čistit jednou denně, což je teda celkem vražedné
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Čen 2005 14:08
- Nahlásit
já četla že prý se mají čistit 1 týdně.a taky prý by se mělo jít několikrát př.3 na čištění k lékařum.ale není to vhodné pro saré psy.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Čen 2005 14:18
- Nahlásit
já dávám každý večer psovi po žrádle plátek Virbacu - jsou to enzymatické plátky na čištění zubů - je to mls na žužlání. Prodávají to ve 3 velikostech, kupuju to u svého veta, ale je to celkem drahé 20 plátků cca 200kc. Zdá se mi, že se po tom tolik nedělá zubní kámen, taky na to můj pes hodně trpěl a teď uz má dost dlouho (po sundání kamene)zuby čisté.
|