| Autor |
Zpráva |
žanda
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 09:07
- Nahlásit
nemáte někdo zkušenost -tentokrát přiložím odkaz na fotku,aby bylo jasný o čem "mluvím" jak na lysinku na ocásečku? Nevzdávám to a věřím,že "něco" existuje.
http://www.garryho.net/img/fotogalerie/83v.jpg
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 10:04
- Nahlásit
Tak toto má Dyjana pořád. Na tom místě se nacházejí žlázky, srst tam je řidší, hrubší, někdy to dělá potíže. Když vyloučíš žlázky, pak asi veta. Dianě to už zarostlo, ale zase tam má chlupy odřené. Zatím jsem neřešila.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 10:12
- Nahlásit
Mucholabko, já se ptala i na veterině-tam mají jedinou odpověd, že je to od pohlavní žlázky. Vyloučila jsem i žlázky, i štítnou žlázu......byla doba,kdy to občas zarostlo,pak se to udělalo zase,ale ted už to zarůstá jen děsně málo....a vlastně nikde ne pořádně.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 10:39
- Nahlásit
žanda
Našim psům to sice nedělá, ale i kdyby tak si nemyslím že je taková hrůza mít pesa s olysalým ocasem, ne?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 10:46
- Nahlásit
žanda
Zkus třezalkový olej,nám na všemožné lysinky moc pomáhá.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 10:46
- Nahlásit
pawlinko- to mě v důsledku zase tolik neštve,to jsem si zvykla )spíš si říkám, že něco někde špatně funguje a doufám,že to nebude nic důležitýho a nic se z toho nevyvrbí....
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 10:49
- Nahlásit
Ale jo, ten třezalkový olej jak doporučuje jablunka by zabrat mohl. Nám teda aspoň na uši zabírá (za což moc a moc děkuju)
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 10:53
- Nahlásit
Jablunko, díky za radu, předpokládám,že se kupuje normálně v lékarně.....
|
Koko
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 11:02
- Nahlásit
Nám také třezalkový olejíček pomáhá, používám tento
http://www.lekarna.cz/dr-dudek-trezalkovy-olej-80m l/
Ještě jsem měla rakytníkový, ale třezalka se osvědčila lépe.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 11:08
- Nahlásit
žanda
V lékárně jsem ho nesehnala. Tam nevěděli vůbec co chci. Koupila jsem ho v nějaké bylinkárně
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 11:16
- Nahlásit
no juknu se tedy eventuelně i do bylinkárny ) jen nejdřív musím najít latinský název třezalky a juknout se do naší "sjetiny" nevhodných bylinek,aby se třeba neosypal-i když myslím,že tohle jsem už v zásadě homeopaticky dost radikálně zlepšila a nebezpečí asi nehrozí.
přesto díky za typ.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 11:43
- Nahlásit
žanda
Jak píše pawLINka,taky ho kupuju v bylinkárně.
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 16:20
- Nahlásit
žanda
Rodinná bulteriérka to měla skoro trvale. Veterinář zkoušel kdeco a nic. Nakonec se přiklonil k verzi, že je tohle místo prostě "víc namáhané". Jediné co opravdu zabíralo byl nakonec biotin, biotin a biotin. Dávali jsme Biocan nebo Dermasterol, aby to měla na střídačku, dermasterolem jsme to i mazali, tak 2-4x do roka vždycky 14denní útok na lysinu a byl klid. Každému sedí něco jiné, chce to vyzkoušet, co bude fungovat. Třezalkový olej je zrádný v tom, že způsobuje přecitlivělost na sluneční světlo, takže ve výsledku z toho může být docela výrazná alergická reakce, takže když už mazat zvenku, přikláněla bych se spíš k olivovému oleji.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 08:00
- Nahlásit
Renato i tobě díky a dokonce někdo s vlastní zkušeností. Dermasterol mi připomíná Dermanorm,ale to je olej do krmiva,ten dostával také. Biocan je také mazání?
Píšeš,že tohle místoe víc namáhané, pořád nějak nevidím jak, i když sedí, lysina je mimo to "sedací" místo.Ale to není to podstatné-hlavně že vám to zabralo. a dík za radu.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 08:02
- Nahlásit
Víte co? Já dneska Dianu pořádně vykoupu a vydrbu, a zítra s tím skočím na veterinu, tak dám vědět.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 08:08
- Nahlásit
Mucholabko to jsem fakt zvědavá co ti poví..............já jen slyším to je od pohlavní žlázy a s tím se nedá nic dělat.........už asi 3 vete nezávisle na sobě.....
to vypadávání chlupů je podle mě až druhotná příčina,já bych ráda znala tu prvotní...........
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 08:22
- Nahlásit
No, mi už dva nezávisle na sobě řekli, že Diana vypadá jako alergik. Já spíš myslím, že se po tom dvouletém pobytu v hoře špíny "čistí" a že za pár měsíců se to u ní všechno zklidní. Uvidíme Třeba ji jen žere čistota.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 08:27
- Nahlásit
Mucholabko, no jak mi bylo řečeno, nejvíc se alergici projevují u psů kolem 5-tého roku života-kraken je toho živoucím příkladem......a to jsem nebrala v uvahu ten ocas-tehdy měl problém s packama. Jak se to jinak projevuje u vás?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 10:39
- Nahlásit
Já ji 3.11. teprv vytáhla ze špíny. Packy oranžové, spíš tmavě červené. Jeden vet říkal, že přelíná, druhý že může přelínat, pokud by se nic nedělo, dáme kortikoidovou mast. Pak ten ocas, měla to místo olysalé, už zarostlo, ale teď je jakoby ošoupaný...tak nevím.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 11:28
- Nahlásit
Mucholabko, jo packy tmavě červené-myslíš ze spodu a v meziprstí?-to bylo i u nás-pak se mu začaly dělat ty puchýře krvavý...nebo co to bylo....packy jsem v tu dobu hodně myla ve vodě s heřmánkovou tinkturou-to pomohlo.......na to červené nebo oranžové(spíš asi záleží na barvě srsti v tom místě)
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 15:02
- Nahlásit
žanda
já už psala minule, kámošky pitovi řekli že to je od pohl. žlázy, myslím si, fakt jenom teorie, že to souvisí s tou nadprodukcí pohl. hormonů u těhle psů. Zatím jsem si nevšimla, že by to řešil majitel jiného plemene. To že to zarůstá a zase olysává, možná souvisí u feny s háráním a u psa, možná totéž jen že nehárá on, ale fena.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 15:09
- Nahlásit
AOZ- jo tak to bylo na začátku,když to začalo......když fenka hárala, tak lysal...pak obrostl....ted je za "plešounka" už dlouho,občas se sice nový chlup nějaký objeví,ale lysina zůstala. Jak říkám, pleška mi neva, spíš se bojím,co by se z toho mohlo časem vyvrbit, on je trouba náchylnej ke všemu a já bych ráda,aby se stáří dožil ve zdraví.
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 17:44
- Nahlásit
žanda
Dermasterol je možní trochi podobný jako Dermanorm, dává se buď do krmiva nebo přímo do pusy. Veteirnář ho dává i alergikům místo kortikoidů. Biocan jsou tablety, známá je používá i pro kočky proti línáníl. Oboje se dá koupit nejlíp přes internet, zkus to do vyhledávače nebo ti pošlu adresu.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 18:37 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
AOZ
Hárala přelom říjen/listopad.
Co takhle jim ty ocasy ufinkout? Sousedoj pit je bez ocau a jak mu to sekne.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 18:48
- Nahlásit
Mucholabka
Co takhle jim ty ocasy ufinkout? Sousedoj pit je bez ocau a jak mu to sekne
to jí spíš přemluv, že je AST ....Ozzy to totiž nemá a co slyším tak to mají jenom APBT
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 19:40
- Nahlásit
AOZ
Ale žanda má AST, ne? Viděla jsem to i u foxe.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2008 08:30
- Nahlásit
jo mám AST, a mívají ti to taky- i na výstavách je to občas vidět......fikat tedy nic nebudu......nic by mi z něj za chvíli nezůstalo.....
|