Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / můj pes je alergik
Autor Zpráva
Lucky dog
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 08:48
- Nahlásit

pročetla jsem si tady mnoho članánků o alergii,ale nikde jsem nenasla problém podobného rázu jako má můj haf... pokaždé když jsme vlezli u nás do řeky tak se osipal a udělaly se mu ošklivé hnisavé rány - léčba nás vždy vyšla na pěkný balík, tak jsme přestali chodit k řece a začali jme jezdit na druhou stranu města do rybníka - bohužel se mu to opět vrátilo. veterinář nám řekl že jde o alergii ale nasadil antibiotika a tím to haslo. mám zlatýho retrievera a to je vodní pes a při 30 stupňových vedrech je hrůza ho udržet vždyť mi může skolabovat. nemáte náhodou někdo zkušenosti s tímto druhem alergie. nevíte kolik stojí léčba a vyšetření na alergii??? moc prosím. můj pejsáček vodu přímo miluje, ale to hle je fakt hrůza... dík

malika
# Zasláno: 22 Čen 2005 11:40
- Nahlásit

Lucky dog
tak s tím mám bohužel velké zkušenosti(taky mám zlaťáka). neříkal náhodou vet. že jde o tzv. hotspoty? jsou to hnisavé rány které se objeví hrozně rychle většinou v oblasti pod ušima nebo na tvářích? jde o alergii, ale ne na vodu nebo něco co obsahuje. je to z toho jak se mokrý pes tře v trávě... postižené místo doporučuju co nejdříve vystříhat uplně dohola aby mohlo dýchat (z velké části je to zaviněné zapařením) pak jet k veterináři. a podle toho jak je to rozjeté volí léčbu. když to měla naše fenka poprvé tak to měla ve velkém rozsahu a kromě 3různých mastí dostala i límec... teď už víme o co jde a máme doma od doktora mast která se jmenuje TETRA-DELTA a zvládáme to sami... stačí vystříhat postižené místo a i něco kolem a mazat... ale když vychytáš to tření tak by to pesan nemusel ani chytit my jsme to letos ještě neměli ale třeba minulej rok sem ji vystříhala místo pod ušima preventivně jak to měla často...

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 12:07
- Nahlásit

A Vašim psům se to stává vždy, když vlezou do jakékoli řeky či rybníka, nebo jenom u vašeho vodního zdroje? Nemůže v té vodě být něco "fuj"....třeba sinice???

malika
# Zasláno: 22 Čen 2005 12:24
- Nahlásit

Evik
to sem si také původně myslela, ale protože se jí to stávalo ať vlezla do jakýkoliv vody, tak sme časem vypozorovali, že to má právě z toho tření se v trávě, což mi potvrdil i veterinář... sou v ní nějaký osinky, což je právě ten alergen na který pes reaguje a v kombinaci s vlhkem je zaděláno na hotspoty. teda, ale můžu říct, že když se jí to vyrazilo prvně, tak sem šla do kolen. Na mým krásnym štěňátku najednou vyrazily hnisavý smradlavý mokvavý boláky... no děs teď má tření zakázaný a je po problému i když asi nechápe proč ji zakazujem aby se válela v travičce

Lucky dog
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 16:19
- Nahlásit

Evik
jenže vůj pes když vyleze z vody tak se začne válet v trávě - pokud jsem to pochopila je to jak si lehne na záda a různě se kroutí, ale náš pes tohle vůbec nedělá. doktor nám právě řekl, že jde o alergii i když jsme pejskovi nedělali žádný testy. je to divný a pochybuju že by se to udělalo jen tím že by trávou prošel. fak nevim jsem z toho zoufalá...a můj lucky také...

malika
# Zasláno: 23 Čen 2005 19:59
- Nahlásit

tak to asi půjde o stejný projev alergie ale z jiného alergenu.... myslím že alerg. testy nejsou v tomhle případě kdy je projev i příčina tak zřetelná potřebné. spíš bych zkusila názor dalšího veterináře... ten náš tohle totiž poznal od pohledu a hned nasadil léky které zabraly

Lucky dog
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2005 21:50
- Nahlásit

malika[/b]
tak děkuji za rady. je to hruza s těma našema miláčkama... tak já mu jdu namazat ouška, tentokrát jsme dostali mastičku, která zabrala po dni - tak je to nadějné

malika
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:21
- Nahlásit

Lucky dog
tak přeju rychlý uzdravení a at co nejdřív najdete něco co zabírá. Jakmile to jednou vychytáte tak už to taková hrůza nebude

malika
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:22
- Nahlásit

ještě doporučuju-zkus se svýho veta aspoň zeptat na tu mastičku Tetra-delta. Nás fakt zachránila

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání