| Autor |
Zpráva |
Falka
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 14:58
- Nahlásit
Měla bych dotaz na ty, kteří mají nějakou zkušenost s různými přípravky na klouby. Sháním něco preventivně pro fenu středního knírače, běháme agility, děláme záchranařinu - tam jsou taky překážky, tak bych jí chtěla třeba 2x do roka udělat takovou kůru. Těch přípravků je ale fakt hodně a nevím co vybrat ani podle čeho vybírat. Mám v merku Proglycan, Fortiflex, Caniviton Forte, nebo popř. Chassoton. Co byste mi doporučili? Fence je 2,5 roku. Díky předem
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 15:14
- Nahlásit
Biocal plus...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 15:17
- Nahlásit
Falka
jaj, tato tema tu bola uz strasne vela krat - skus cez Search zalovit v starsich temach
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 17:28
- Nahlásit
Už dlouho Giom Chondro L karnitn, opravdu super, pro štěňata, kojící feny, v zátěži-sport, nebo růstové komplikace, poúrazové, fakt dobrý
mají svůj web
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 17:56
- Nahlásit
Falka
Taky používáme Giom a chválíme
(a jak píše Bela, už to tu bylo mockrát, když pohledáš, dopátráš se diskusí proč ano, proč ne atd.)
|
Opicka
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 20:41
- Nahlásit
Já mám nejlepší zkušenost s Alavisem klubní výžina+single.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 20:42
- Nahlásit
Falka
My používáme Alavis 3 a Caniviton Forte
|
Opicka
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 21:08
- Nahlásit
Jo ještě dávám psům i sobě Colafit normálně pro lidi,vyrábějí i pro psy a kočky,ale ten je zbytečně drahý.Jinak lidem léčí i akné.
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2008 07:46
- Nahlásit
Já používám u psu i u sebe colafit pro lidi a jsem spokojená,
Stále víc začínám mít dojem že je uplně jedno jaké přípravky používáte avše záleží spíše na genetice a možnái krmení.měla jsem fenu NO rodiče neg,příbuzní neg,fena dostávala alavis,chassoton a výsledek víc než 4,mám druhou fenu která nedostává žádný z těchto přípravku,v 7 měs.jsem dělala před rtg a nebylo to nic moc od té doby jsem jen upravila zátěž a ubrala krmení ted rtg v pořádku.Protosi myslím ževětšina těchto přípravku jespíš dobrý tah reklam než k prospěchu.Stále víc slyšim z ruzných stran o tom jak dávali štěndum ruzné kloubní přípravky a stejně psi mají a nebo i nemají dkk at přípravky používají nebo ne.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2008 08:54
- Nahlásit
Falka
My používáme od mala Alavis kloubní výživa, pak na chvíli Artican, ale pak jsme se vrátili kvůli problémům s loktama zpátky k Alavisu a k tomu bere ještě Alavis single.
KEISSA
Těžko říct, nám třeba veterinář řekl, že kdybych mu nedávala žádnou kloubní výživu, tak by na tom s nohama byl ještě hůř než byl. TAkže asi něco málo zachránila. Ale jinak souhlas, že velký podíl na tom má určitě genetika,krmení a zátěž.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2008 09:40
- Nahlásit
Nutradyl+Artican,Artidual - máme na tom dva pesany s neměřitelnou dysplázkou a když někdy na pár dnů vysadíme,protože třeba dojde a nestihneme nakoupit,okamžitě to na nich poznáme
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2008 12:01
- Nahlásit
KEISSA
ono pokial viem, samotnu DBK alebo ine ortopedicke veci, klbna vyziva nevylieci, ale ma dobry vplyv na vyvoj a regenarciu klbnych chrupaviek -je to skor sympomaticka liecba.
Ja to najviac pozorujem na mojich z lyzovania dorantanych kolenach - pomohla mi uz aj normalna hydrolizovana zelatina a teraz s touto novou generaciou chondier je to este lepsie. A to som kedysi chodila k sportovemu lekarovi ako na klavir a uvazovalo sa o operacii menisku
|
Madlenka
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2008 13:02
- Nahlásit
Určitě vyzkoušej Fortiflex!
My ho beren už dlouho a zabírá perfektně!
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 13:56
- Nahlásit
Artrocan v tabletách, na radu dr. Müllerové, vyzkoušeno i v širokém okruhu známých, s úspěchem.
|
tandrea
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2008 11:09
- Nahlásit
Jo můžu říct že Alavis je super,pomohl mojí fenečce se zadníma nohama...jsou různé druhy a každý na něco...
|
Janis
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2008 23:06
- Nahlásit
Falka
Veškeré doplňky koupené u veterináře či v lékárně jsou přece jen chemické. Nejlepší je čínské BIOKALCIUM (není volně, musí se objednat a je jen jedna firma v ČR, co to má), dostalo světové ocenění, protože neucpává cévy, což přípravky koupené v lékárně ve větším množství způsobí. Je známo, že staří číňané nemají pohybové potíže, oproti nám. Biokalcium máme vyzkoušené na starším psu (přestože je to biokalcium pro lidi, ale kosti máme stejné), chodí v pohodě a zjevně nemá bolesti kloubů vůbec. Nestačí však brát jen vápník, musí se k němu brát ještě zinek, což dělá málokdo.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2008 23:07
- Nahlásit
Janis jamusikant
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 00:23
- Nahlásit
Nebo ještě přírodnější způsob: dávat po žrádle půl vepřové nožky. Mimo přínosný účinek na klouby si pes i pochutná. A cena 2-5Kč za kilo je myslím zanedbatelná.
Haf
|
Janis
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 20:05
- Nahlásit
argosek
Nechápu onu ironii, domnívám se, že jde o diskusi vážnější, jak pomoci zvířatům.
|
Ondatra
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 09:16
- Nahlásit
používám už spoustu let artrocan. občas jsem vyzkoušel i něco jiného a zase se vracím k artrocanu. dávám ho i u štěňat jako prevenci. na obalu je hodně vysoký dávkování, ale podle zkušenosti stačí podstatně míň.
|
Jassica
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2008 23:44
- Nahlásit
Janis > A nevěděl/a bys co je to za firmu? (AyeshaT@seznam.cz)
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 07:10
- Nahlásit
Já nedávno četla článek že veškerá kloubní výživa je jen byznys a nej bude dát psovi masíko, vyvařit vepř. nožičky, zeleninu, prostě kvalitní strava je základ, protože v ní kolagen je .... sama taky po něčem pokoukávám, a oslovil mě Colafit (i pro sebe) a nebo něco přírodního (koukala jsem na Phytovet). Jde mi jen o prevenci a podporu toho kloubního aparátu v době treků
Tak vám nevím ....
|
Xena
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 07:37
- Nahlásit
Můj dobrouš ( táhne mu na 13let) začal mít trochu problémy se zadníma, dávám Alavis a teď dostává vařené vepřové nožky a vývarem ze kterého mu seberu tuk zalévám granule.Hodně se zlepšil a dělá zas blbiny, dokonce se mu zlepšila i srst a stojej pár korun, takže prasečí hnáty u nás zafungovaly
|
Falco
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 08:19
- Nahlásit
Chassoton a Caniviton forte - viditelný úspěch - am.kokr, v 7 letech kulhal na zadní i přední nohu, a spravilo se to.
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 08:23
- Nahlásit
Proenzi3, arthrostop..
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 09:41
- Nahlásit
Falka
Při výběru mrkni na složení, mělo by to obsahovat chondroitin, glukosamin a MSM - člověk by si řekl, že to obsahují všechny, ale není tomu tak
Jinak já mám oblíbence v Alavisu 3...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 09:57
- Nahlásit
Alavis-super, dávala jsem nemocné ovčandě.
Giom-spíš používám pro ten obsažený l-karnitin než pro chondra. Dostala jsem Roboran Gel-teď dávám jedné fence zvýšenou dávku, páč má pohmožděný prst-teda nevím, jestli jí to pomáhá, ale lepší se každopádně. Dobré je, že když se to smíchá s granulema a dá se akorát vody, udělá to kolem granulí fajnou omáčku.
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 13:05
- Nahlásit
My jsme zkoušeli fortiflex, pak Alavis a teď jsme zpátky u fortiflexu - nám pomohl víc. Poslední dobou DKK na psovi vůbec nepoznávám, je v pohodě. Jen nevim, jestli to je fortiflexem nebo tím, že jsme přešli na maso.
|
Danča
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 13:27
- Nahlásit
AniVital
http://www.aoc.cz/belcando/cz/index.php?id=o_anivi tal&np=o%20aniVital
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 14:25
- Nahlásit